,
Revolta Global
Arrel de la web

Economia   Internacional   Estat espanyol   política   Habitatge   anticapitalisme   França   repressió   Catalunya   Feminisme   Ecologia   drets nacionals   laboral  
VEURE TOTS ELS BLOGS

#ineditviable

La Barceloneta, un barri desbordat pel turisme

28 d'agost de 2014

El problema del partido-movimiento. El caso de Los Verdes

27 d'agost de 2014

Esther Vivas

Esther Vivas. Indignada a la catalana.

26 d'agost de 2014

Revolta Global


 • V Universitat d’estiu anticapitalista

  28 de maig de 2014

  ¨Sense repartiment de la riquesa no hi ha democràcia.¨
  19-24 d’agost, La Granja, Segòvia.
  20 de Juliol - ÚLTIM DIA PER REALITZAR INSCRIPCIÓ AMB PREU REDUÏT


 • Campaments Internacionals de Joves Revolucionaris/àries

  27 de maig de 2014

  Revolta Global-Esquerra Anticapitalista. Els campaments internacionals de joves revolucionaris/es són un espai de formació i debat, organitzat pels joves de la IV ª internacional de tot el món.


 • Davant la il·legalització de llistes de Abertzale Sozialistak i ANV

  8 de maig de 2007

  Comunicat de Revolta Global

  El govern i el tribunal suprem vulneren el dret de participació i a la representació política de l’esquerra abertzale. La recent sentència del Tribunal Suprem per la qual anul·la totes les llistes d’AS, una independent i les 133 de ANV, suposa una vulneració flagrant de drets bàsics de la ciutadania (...)


 • Vint-i-cinc idees i algunes propostes per a una nova cultura del territori

  8 de maig de 2007

  Enric Tello. Per a la nova cultura del territori tots els paisatges han de ser entesos com un mirall que reflecteix la mena de relacions que la nostra societat manté amb la natura. Si no ens agraden els paisatges que tenim, hem de canviar la nostra forma de viure i conviure.


 • Davant la victòria de Sarkozy: Resistència!

  7 de maig de 2007

  Declaració d’Olivier Besancenot

  Nicolas Sarkozy acaba de ser doncs elegit president de la República amb quasi el 53’5 dels vots. Amb ell, és el programa del MEDEF [la patronal] el qui s’incrusta al poder. Imatges de les concentracions anti-Sarko ahir a la nit a la plaça de la Bastilla->


 • "La guerra de los 33 días"

  7 de maig de 2007

  De Gilbert Achcar i Michael Warschawski

  Achcar i Warschawski, originaris d’aquests dos països enfrontats, el Líban i Israel, i units des de fa més de trenta anys per una amistat més forta que qualsevol conflicte, analitzen aquesta última guerra i les seves conseqüències (...)


 • Para una dialéctica revolucionaria: consejos-sindicatos

  6 de mayo de 2007

  Pau Pons i Sagrera

  "La batalla por la distribución de las rentas entre los beneficios y los salarios genera la actividad y la conciencia más primarias del movimiento obrero: la solidaridad de clase que busca en la venta colectiva de la fuerza de trabajo un incremento de su precio, del salario."


 • La tercera internacional

  5 de mayo de 2007

  Jordi Jaumandreu

  "La III Internacional o Internacional Comunista, fundada en 1919, nace de la crisis de este movimiento obrero y en particular de su fracaso ante la primera conflagración imperialista, estrechamente ligada a la primera revolución obrera victoriosa y las esperanzas revolucionarias internacionales que abrió".


 • Paisatge després de la batalla

  4 de maig de 2007

  Anàlisi electoral de les esquerres a França a la primera volta

  Alain Krivine, François Sabado i Anne Leclerc analitzen a les pàgines de “Rouge” els resultats del PCF, «Lutte Ouvrière» i l’altermundialista José Bové, després de la primera volta de les eleccions presidencials franceses.


 • Internacionalismo: un brevario

  4 de mayo de 2007

  Perry Anderson

  “Pocas nociones políticas son a la vez tan normativas y tan equívocas
  como la de internacionalismo. Hoy en día, por todo el discurso oficial de
  Occidente resuenan apelaciones a una expresión que durante mucho
  tiempo fue un distintivo de la izquierda”.


 • Democracia socialista y dictadura del proletariado

  3 de mayo de 2007

  Resolución adoptada en el XI Congreso Mundial de la IV Internacional (1979)

  El debate en curso en el seno del movimiento obrero internacional, en torno a las diferentes concepciones de la democracia socialista y de la dictadura del proletariado, es el más profundo que tiene lugar desde los primeros años que siguieron a la revolución rusa de octubre de 1917.


 • Carta oberta a Jordi Hereu

  3 de maig de 2007

  En defensa dels centres socials autogestionats, per un ús social de la ciutat. Aturem la criminalització de la okupació. Fem una crida a aturar el gir conservador i reaccionari en el que es troba la política municipal. La ciutat té molts reptes, però la resolució dels mateixos no passa per una resposta policial o judicial.


 • ’Sí al Procés de Pau’ demana la superació de la Llei de Partits

  3 de maig de 2007

  La campanya catalana ’Sí al Procés de Pau’ demana que no s’exclogui l’esquerra abertzale de les pròximes eleccions municipals. A la vegada, neix a Madrid una plataforma en suport al procés d’Euskal Herria.


 • Después del 1º de mayo la lucha por la readmisión continua

  3 de mayo de 2007

  Asamblea Despedidos/as SEAT. La Asamblea de Despedidos llamamos a nuestros compañeros/as de SEAT a dar un nuevo empujón para que el reingreso de todos los despedidos sin exclusiones se haga realidad ya.


 • Els resultats de la LCR han estat un verdader èxit

  2 de maig de 2007

  Anàlisi del vot de la LCR a França

  Malgrat la pressió del “vot útil”, el candidat de la LCR, Olivier Besancenot, a obtingut en el recompte definitiu el 4’08 % dels sufragis, val a dir prop d’un milió i mig de vots. A la vista dels resultats assolits per les altres candidatures que se situaven també a l’esquerra del PS, es tracta de tot un èxit.


 • 1 de maig anticapitalista i multicolor

  2 de maig de 2007

  5000 persones a l’1 de maig anticapitalista de Barcelona

  Imatges de la manifestació>> Sota els lemes "Pels drets socials, contra la criminalització dels moviments socials” uns 5.000 manifestants han participat en la manifestació unitària per un 1 de maig anticapitalista celebrada aquesta tarda a Barcelona.


 • Eleccions municipals al maig

  2 de maig de 2007

  Editorial RG#35 Maig 2007

  Votar és cosa d’un dia i no cal oblidar que abans i després tenim la tasca d’anar construint, amb paciència, una alternativa anticapitalista àmplia que pugui també arribar a plantar cara en el difícil terreny de les eleccions. (...)


 • La LCR, al carrer i a les urnes contra Sarkozy

  2 de maig de 2007

  A la manifestació parisenca del 1er de Maig (60.000 manifestants), el seguici de la LCR i les JCR ha aplegat uns quants milers de persones. Al final de la desfilada, Olivier Besancenot ha pres la paraula per denunciar el programa de demolició social que representa el candidat de la dreta, Nicolas Sarkozy (...)


 • 1er de maig a Madrid: "De la invisibilidad a la lucha de clases"

  1 de maig de 2007

  MayDay Madrid 07. "El 1º de Mayo tiene que volver a ser nuestro: anticapitalista, desobediente, antipatriarcal, construido en la calle y desde los movimientos, rebelde y solidario. A medida de lo que somos hoy y del mañana que ya portamos". (...)


 • Historia social del movimiento obrero europeo

  1ro de mayo de 2007

  Wolfgang Abendroth

  "Esta síntesis, entre las formulaciones ideológicas y la táctica política y sindical, entre la teoría y la práctica, hacen del presente trabajo una obra de apreciable valor didáctico. Y esto es precisamente lo que se proponía el autor, como explícita claramente en el prólogo cuando dice que «se ha renunciado adrede al aparato científico, pues aspira a ser de fácil lectura y no tratado histórico»."


 • Prohibit acomiadar, tancar o deslocalitzar empreses!

  1 de maig de 2007

  Full del mes abril-maig

  És hora de dir “Prou!”, de mobilitzar-nos en solidaritat amb les lluites dels treballadors i treballadores de SAS, Delphi, Iberia, SEAT, etc., de lluitar tothom conjuntament per l’objectiu de prohibir els acomiadaments, els tancaments i deslocalitzacions, per posar fi a la precarietat, reconquerint i ampliant els drets socials.


 • Sobirania alimentària, objectiu polític

  30 d'abril de 2007

  Esther Vivas. L’accés, per part del petit camperolat, a la terra, a l’aigua, a les llavors... no és avui un dret garantit. La liberalització agrícola i comercial sotmet una immensa part de la població que viu de l’agricultura (...)


... | 4720 | 4740 | 4760 | 4780 | 4800 | 4820 | 4840 | 4860 | 4880 |...