,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

internacionalisme   Ecologia   Economia   Feminisme   anticapitalisme   França   Estat espanyol   Catalunya   repressió   laboral   drets nacionals   Internacional   política   Habitatge  
VEURE TOTS ELS BLOGS

#ineditviable

Possibilitat i subversió

28 de maig de 2017

Jóvenes Papas, viejos comunistas. Contra la política de la amabilidad

26 de maig de 2017

Esther Vivas

Ni parimos ni decidimos

26 de maig de 2017

Dos anys de mandat d’Ada Colau i Barcelona en Comú

26 de maig de 2017

Web de RevoltaGlobal


 • Per la readmissió dels acomiadats/ades de SEAT, contra la reforma laboral

  11 de gener de 2006

  organitzem la lluita i la solidaritat

  Revolta Global [full del mes de gener]
  en castellano
  L’acord entre la direcció de SEAT i els representants d’UGT i CCOO al Comitè Intercentres pel qual s’acomiada a 660 treballadors/as de manera forçosa, acord afavorit pel conseller de Treball del Govern del PSC-ERC-ICV-EUiA de la Generalitat i que ha tingut les benediccions del Molt Honorable President Pascual Maragall, és una càrrega de profunditat contra els últims reductes d’ocupació estable en les grans (...)


 • Cal mirar la realitat cara a cara

  11 de gener de 2006

  Lluís Rabell *
  Si algú volgués saber com és que alguns companys i companyes del POR - en algun cas, després de més trenta anys de militància ininterrompuda - hem anat oposant-nos i, finalment, hem acabat trencant amb el grup dirigent d’aquesta organització, només hauria de llegir la declaració a propòsit dels acomiadaments de SEAT, publicada a l’EUiA-Opinions de la setmana passada. Quan vàrem fundar el POR, amb la voluntat de contribuir a transformar l’ensorrament de la (...)


 • ¡Readmisión 660 despedidos/as!

  9 de gener de 2006

  Han sido las peores Navidades para la plantilla de SEAT desde hace mucho tiempo. El Presidente de SEAT Sr. Schleef en tanto que máximo promotor de la agresión, los firmantes del acuerdo por el que se despide a 660 trabajadores/as de SEAT, y el Conseller de Treball e Industria Sr. Rañé en tanto que representante del Gobierno Tripartito, bajo cuya autoridad se ha dictado una Resolución antisocial de despidos, serán recordados para siempre como los principales responsables de una de las (...)


 • Davant les declaracions del Tinent General Mena Aguado

  8 de gener de 2006

  Comunicat de Revolta Global
  Les declaracions del Tinent General de l’exèrcit espanyol José Mena Aguado, posteriorment justificades pel PP, reclamant la necessitat d’una intervenció de l’exèrcit en cas que el procés de reforma de l’Estatut desbordés els límits constitucionals constitueix una provocació inacceptable i exigeix una resposta immediata per part de totes les forces democràtiques. Les paraules de Mena Aguado són una bona mostra del tarannà reaccionari de (...)


 • Davant les declaracions del Tinent General Mena Aguado

  8 de gener de 2006

  Revolta Global
  Les declaracions del Tinent General de l’exèrcit espanyol José Mena Aguado, posteriorment justificades pel PP, reclamant la necessitat d’una intervenció de l’exèrcit en cas que el procés de reforma de l’Estatut desbordés els límits constitucionals constitueix una provocació inacceptable i exigeix una resposta immediata per part de totes les forces democràtiques. Les paraules de Mena Aguado són una bona mostra del tarannà reaccionari de les forces (...)


 • Balanç de la Vaga dels Transports que paralitzà New York

  8 de gener de 2006

  Édouard Soulier
  El passat 20 de desembre, els treballadors dels transports públics de New York es posaren en vaga contra l’augment de l’edat de jubilació. Durant tres dies, la ciutat fou paralitzada, tot i les amenaces de multes i d’empresonament.
  “New-yorquins, és una lluita per saber si un treball dur i díficl serà recompensat per una jubilació digna. És una lluita contra l’erosió i la desaparició a de l’assegurança de malaltia pels treballadors de (...)


 • Cap llàgrima per Sharon

  7 de gener de 2006

  Comunicat de la LCR francesa
  Cap làgrima per Sharon que fou el carnicer de Sabra i Shatila i que ha rebutjat sempre aplicar el dret als Palestins a un Estat viable i sobirà. Sharon no ha estat mai un home de pau, sinó un home de provocacions. Sempre serà l’home del Mur de la Vergonya i de la colonització de Cisjordània i de Jérusalem. Solidaris amb el poble palestí i dels pacifistes israelites, nosaltres continuarem la lluita per una política alternativa que permeti als palestins de (...)


 • «Es urgente una nueva estrategia sindical unitaria en Seat para la total readmisión de los 660»

  7 de gener de 2006

  Agustín Moreno (sector crític de CCOO)
  «Nunca se deben firmar despidos»
  En primer lugar, el miembro de la Comisión Ejecutiva Confederal de CCOO, Agustín Moreno, quiere solidarizarse especialmente con los trabajadores y trabajadoras afectados por los despidos en el Expediente de Regulación de Empleo (ERE) y con toda la plantilla de SEAT.
  Agustín Moreno ha manifestado su profunda discrepancia con el acuerdo firmado entre la empresa SEAT y los sindicatos UGT y CCOO, tanto por el marco en el (...)


 • Kafka y el socialismo

  2006

  80 años después de la muerte de Franz Kafka

  Michael Löwy. Con ocasión del 80 aniversario de la muerte de Franz Kafka, Michael Löwy acaba de publicar "Franz Kafka, soñador insumiso" (Stock, 2004). Expone en las líneas que siguen los lazos y las simpatías socialistas libertarias del escritor.


 • Globalización de las solidaridades

  2006

  Michael Lowy. La resistencia a la globalización capitalista neoliberal, al poder de multinacionales y mercados financieros, a las decisiones inapelables del FMI y la OMC ha tomado la forma de un amplio movimiento social de escala planetaria, dentro del cual se organiza la globalización de las solidaridades.


 • Intercambio entre Michael Löwy y John Holloway

  2006

  Michael Löwy. Estimado John: Perdóname por el retraso, pero por fin tuve el tiempo – y el placer – de leer tu libro. Es un ensayo excepcional, que provoca al pensamiento y realmente radical – en el sentido original de la palabra, “ir a la raíz de los problemas”.


 • Los sindicatos en la época del imperialismo

  24 de desembre de 2005

  Leon Trotsky

  Luego del asesinato de León Trotsky en 1940, se encontró sobre su escritorio de trabajo en Coyoacán, México, el presente artículo, seguramente escrito poco antes de su muerte. Evidentemente no se trata de un trabajo acabado, sino más bien representa los trazos iniciales para la futura elaboración de un tema.


 • Tesis de filosofía de la Historia

  24 de desembre de 2005

  Walter Benjamin


 • Militants i simpatitzants de Revolta Global entre els acomiadats a la SEAT

  24 de desembre de 2005

  Entre els 660 treballadors i treballadores acomiadats de la SEAT hi ha varis membres i simpatitzants de Revolta Global, entre ells el company Diosdado Toledano. Tots ells, juntament amb la resta de militants de la nostra organització han mantingut durant el conflicte un ferm compromís en la defensa dels drets dels treballadors i treballadores de la plantilla, ajudant a impulsar les accions de lluita i defensant un tipus de sindicalisme combatiu i democràtic. Els nostres companys són uns (...)


 • L’hora de la veritat

  14 de desembre de 2005

  Fa dos anys, la ciutadania de Catalunya va acabar amb gairebé un quart de segle de govern de la dreta nacionalista i va donar la majoria parlamentària a les formacions polítiques d’esquerres. Era el preludi de la desfeta del PP a l’Estat espanyol i reflectia, en el terreny electoral, el rebuig de la guerra, de les escomeses neoliberals contra els drets laborals i contra el mateix territori... Alhora, aquesta voluntat de canvi representava un anhel de progrés democràtic i social (...)


 • "Escritos de Ernest Mandel"

  14 de desembre de 2005

  El llibre [ed. Viento Sur-la Catarata, 2005], com el propi títol indica, és un recull de textos d’Ernest Mandel. Mandel (1923-1995) és una de les referències teòriques i militants fonamentals del marxisme de la segona meitat del segle XX.


 • Crítica dels acords euromediterranis

  26 de novembre de 2005

  Fragments de l’entrevista de la revista Contretemps a Olfa Lamloum, professora de la universitat Paris.
  Olfa Lamloum
  CONTRETEMPS: QUIN ÉS L’ORIGEN DELS ACORDS EURO-MEDITARRANIS?
  Olfa Lamloum: L’Associació Euromediterrània va sorgir a Barcelona com a resultat d’una conferència organitzada el novembre del 1995. A més dels representants dels quinze països en aquelles dates membres de la Unió Europea (UE), va reunir dotze països mediterranis anomenats (...)


 • 25 de novembre, dia internacional contra la violència feta a les dones

  25 de novembre de 2005

  dones de Revolta Global
  La violència que patim les dones és la manifestació més extrema de les relacions desiguals de poder entre dones i homes. La divisió sexual del treball és la base d’aquestes relacions de poder, que es manifesten en tots els àmbits de la vida: a la llar, al carrer, al lloc de treball, en la política,...
  Les dones hem conquerit molts drets, d’una manera desigual en el món, fruit de les lluites del Moviment Feminista. Tot i la força de les lluites (...)


 • Cimera Euromediterrània a Barcelona

  23 de novembre de 2005

  mobilitzem-nos contra el Mediterrani del Capital i la Guerra

  Comunicat de Revolta Global [23-11-05]
  La celebració de la Cimera Euromediterrània a Barcelona els dies 27 i 28 de novembre que aplegarà els caps d’Estat de la UE i dels països de la riba est i sud de la Mediterrània, (entre ells Blair, Mohamed VI, Chirac, Mubarak, Sharon, Berlusconi...), té coma objectiu aprofundir en les polítiques neoliberals a la regió, avançar en l’estratègia de “seguretat”, amb mesures per exemple d’extradició que no garanteixen els (...)


 • Democracia y emancipación social

  20 de novembre de 2005

  Antoine Artous


... | 6200 | 6220 | 6240 | 6260 | 6280 | 6300 | 6320 | 6340 | 6360 |...