,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

política   Ecologia   Feminisme   repressió   França   drets nacionals   Catalunya   Habitatge   Estat espanyol   internacionalisme   laboral   anticapitalisme   Economia   Internacional  
VEURE TOTS ELS BLOGS

#ineditviable

Possibilitat i subversió

28 de maig de 2017

Jóvenes Papas, viejos comunistas. Contra la política de la amabilidad

26 de maig de 2017

Esther Vivas

Ni parimos ni decidimos

26 de maig de 2017

Dos anys de mandat d’Ada Colau i Barcelona en Comú

26 de maig de 2017

Web de RevoltaGlobal


 • El debate entre los trotskytas y el POUM

  20 de novembre de 2005

  Pepe Gütiérrez


 • Contra la mercantilització de la universitat

  17 de novembre de 2005

  Declaració de Revolta Global
  L’educació s’enfronta a múltiples amenaces que pretenen reduir-la a la condició de mercaderia; ja sigui a escala mundial a través de l’Acord General del Comerç de Serveis (AGCS) promogut per l’OMC com a nivell europeu amb el projecte, ara com ara avortat, de “Tractat pel qual s’estableix una constitució per a Europa”, la directiva Bolkestein o el desenvolupament de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). (...)


 • La LOE, una llei neoliberal per a la dreta catòlica que la dreta catòlica rebutja

  17 de novembre de 2005

  Declaració de Revolta Global
  La manifestació contra la LOE del 12-N ha constituït el segon acte de masses convocat conjuntament pel PP i l’Església Catòlica contra una llei promoguda pel govern del PSOE, després de la convocatòria contra la llei de matrimonis homosexuals. Amb aquesta acció es dóna continuïtat a l’estratègia de tensió que la dreta ha mantingut des que fos derrotada en les urnes el 14-M del 2004, combinant una oposició parlamentària i mediàtica numantina (...)


 • Precarietat laboral i reformes educatives

  16 de novembre de 2005

  Cal entendre el lligam entre les reformes educatives i el model productiu de precarietat laboral. Organitzar una resposta als carrers participativa i coordinada és una gran necessitat.
  José Téllez
  El sistema públic d’ensenyament està sotmès a reformes i contrareformes que, lluny de millorar aquest servei bàsic, l’estan deteriorant, potenciant a la vegada l’escola privada concertada. La segmentació és cada cop més gran al sistema d’ensenyament en conjunt: mentre que (...)


 • No als acomiadaments!

  12 de novembre de 2005

  Full del mes de Revolta Global [novembre’05]
  La direcció de Seat ha presentat un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per tal d’acomiadar un total de 1.346 treballadors i treballadores (10% de la plantilla actual) al·legant que, altrament, aquest any i els futurs tindrà pèrdues econòmiques. Aquesta mesura és el contraatac que l’empresa ha fet sobre la plantilla després que no acceptés una reducció de sous del 10%, que l’empresa pretenia dient aleshores que, (...)


 • França: no a l’estat d’excepció, no a la repressió neoliberal

  12 de novembre de 2005

  Comunicat de Revolta Global [10-11-05]
  Els fets recents a França mostren la profunda crisi social que provoquen les polítiques neoliberals, abocant un ampli conjunt de la població a la marginació, misèria i atur, i deixant el jovent que viuen en aquesta situació sense perspectives de futur ni esperança. La resposta repressiva del govern francès mostra la cara més dura del neoliberalisme i fa palès que polítiques econòmiques neoliberals i retallada de llibertats públiques estan estretament (...)


 • Stop a la recolonització del Mediterrani: no a Barcelona +10!

  4 de novembre de 2005

  Esther Vivas i Diosdado Toledano
  Els caps d’estat dels països Mediterranis es reuniran el 27 i 28 de novembre a Barcelona amb l’objectiu de commemorar els deu anys de la cimera governamental EuroMediterrània que va tenir lloc l’any 1995 en aquesta mateixa ciutat i impulsar l’anomenat procés de Barcelona i l’Associació Euromediterrània que van sorgir d’aquella reunió. Un projecte que no ha fet res més que aprofundir en el procés de liberalització (...)


 • Aturem l’ofensiva: defensem la sobirania de Catalunya

  1 de novembre de 2005

  Editorial RG#19 [novembre]
  A partir del 2 de novembre, data en què s’iniciarà previsiblement el debat del nou estatut al Congrés de diputats, les aspiracions nacionals i socials de Catalunya, recollides en un projecte moderat, autocensurat i passat pel filtre del dictamen del Consell consultiu, serà sotmès a un judici polític implacable per part del nacionalisme espanyol i dels seus representants.
  El clima polític generat després de l’aprovació del projecte pel Parlament de (...)


 • La teoria leninista de la organización

  23 d’octubre de 2005

  Ernest Mandel


 • ¡Hay que responder ya!

  21 d’octubre de 2005

  Comunicat de Revolta Global-SEAT
  Cuando el Presidente Dr. Schleef se pone la mano en el corazón..., en realidad lo hace para proteger su cartera.... Pretende, con las crisis que él mismo y los suyos han provocado, recortarnos un 10% el salario a la plantilla de SEAT, lo que supone una reducción insoportable para los nuevos trabajadores/as que ya sufren una disminución del 30% en sus salarios. ¡Los trabajadores no somos responsables de esta “crisis” urdida por los directivos de (...)


 • No a l’Europa fortalesa! A baix els nous murs de la vergonya!

  15 d’octubre de 2005

  Declaració de Revolta Global
  Des de mitjans de setembre la cadena de repressió, assassinats i condemna a mort que estan sofrint milers de persones subsaharianes prop de la frontera més desigual del món està provocant la indignació justificada de molts ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea i del Marroc. La construcció de nous murs de la vergonya a Ceuta i Melilla i la seva creixent militarització, unida als acords de “cooperació” amb la dictadura marroquina perquè (...)


 • La Xina, nova superpotència econòmica?

  7 d’octubre de 2005

  Jussieu Privas
  Per entendre el funcionament de la Xina avui dia, cal tornar enrere, a la seua història. La revolució xinesa va tenir lloc al cap d’un llarg període de colonització per part dels occidentals i els japonesos. Aquesta colonització va estructurar l’economia: així com l’Est és relativament modern (ports, indústries...), la resta roman en un estadi medieval. El segon element estructurant fou la destrucció física de la classe obrera durant el fracàs de la primera (...)


 • Ni un pas enrere!, ni una sola retallada en el nou estatut!

  7 d’octubre de 2005

  Defensem la sobirania democràtica del parlament de Catalunya!

  Declaració de Revolta Global
  1.- L’anomenada "Via Catalana" de la reforma estatutària ha finalitzat la primera etapa en aprovar pel Plenari del Parlament de Catalunya la "proposició de Llei orgànica pel qual s’estableix un nou Estatut d’autonomia", amb el vot favorable del 89% dels diputats/es. Més enllà de les crítiques al mètode, als riscos evidents de la via emprada, o de les insuficiències, autocensures, i aspectes negatius del seu contingut, aquesta proposició de (...)


 • Continuar un vell combat

  29 de setembre de 2005

  Comunicat de Revolta Global en ocasió de l’acte de la Fundació Andreu Nin pel 70 aniversari del POUM
  Des de Revolta Global creiem que cal lluitar per rescatar la memòria i el patrimoni polític del Partit Obrer d’Unificació Marxista, ja que, després de molts anys de silenci, de calúmnies i “d’oblit” cal mirar enrere per buscar exemples de partits revolucionaris com aquest que mai van confondre el comunisme amb la catàstrofe moral i política de (...)


 • Mals actors i guió amb trampa

  28 de setembre de 2005

  Joan Fradera i Ricard Martínez
  Quan surtin publicades aquestes línies, la representació teatral haurà acabat i ja sabrem si del Parlament n’ha sortit o no una proposta de nou Estatut (en cas afirmatiu, passarem a la segona i decisiva part de la farsa: el debat a les Corts espanyoles, que tenen la paella pel mànec). El resultat del procés pot tenir conseqüències de relleu pel que fa al panorama polític: de fet, els gestos desmesurats dels partits durant les darreres setmanes no (...)


 • La situació internacional

  28 de setembre de 2005

  editorial RG nº18 (octubre)
  El nou curs polític comença en mig d’una conjuntura internacional marcada per la creixent gravetat del canvi climàtic global, posada en relleu per la catàstrofe del Katrina i, després de la resposta racista, classista i criminal davant ella, per la crisi de legitimitat i eficàcia que està patint el projecte imperialista dels Estats Units. Els fracassos externs (a l’Iraq i par d’Amèrica Llatina, sobretot) i interns (amb el descens de la (...)


 • La CGT es consolida en el seu XV congrés

  28 de setembre de 2005

  Del 30 de juny al 3 de juliol del 2005 es va celebrar a València el XV Congrés de la Confederació General del Treball.
  Llorenç Buades
  El debat estatutari n’era un objectiu central. Qualsevol modificació estatutària requereix una majoria de dos terços i el Congrés ha revelat que no existeix un grau de cohesió suficient per a tal modificació, ni tan sols d’un punt. El debat organitzatiu i estatutari té en la CGT un contingut programàtic important, ja que se’n deriven la (...)


 • No més morts d’immigrants a Ceuta i Melilla!

  25 de setembre de 2005

  No a la militarització de les fronteres de la Unió Europea al nord d’Àfrica!

  Comunicat de Revolta Global
  Des de fa temps la repressió contra immigrants procedents de diferents països africans al “mur de la vergonya”, construït entorn de les ciutats de Ceuta i Melilla, no ha deixat d’intensificar-se. En els últims dies, i especialment a la matinada del 28 al 29 de setembre, aquesta política repressiva ha provocat diverses morts i nombroses ferides de persones que simplement volien accedir al dret a una vida i un treball dignes. Enfront (...)


 • Front a l’aprovació de la Ley Orgánica de la Defensa Nacional

  25 de setembre de 2005

  Declaració de Revolta Global
  L’aprovació del Projecte de Ley Orgánica de la Defensa Nacional pel congrés de diputats dijous passat 15 de setembre amb els vots del PSOE-PSC i altres formacions, entre elles IU, ICV i ERC, suposa una legitimació de les funcions que la Constitució atribueix en el seu article 8 a l’Exèrcit, incloses la “defensa de la integritat territorial i l’ordre constitucional”, ara ampliades amb la “lluita contra el terrorisme” i (...)


 • Ecología y socialismo

  22 de setembre de 2005

  Resolución del Congreso mundial de la Cuarta Internacional, 2003


... | 6220 | 6240 | 6260 | 6280 | 6300 | 6320 | 6340 | 6360 | 6380 |...