,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

Habitatge   anticapitalisme   Internacional   Feminisme   laboral   política   Catalunya   Economia   drets nacionals   Estat espanyol   repressió   Ecologia   França   internacionalisme  
VEURE TOTS ELS BLOGS

#ineditviable

Possibilitat i subversió

28 de maig de 2017

Jóvenes Papas, viejos comunistas. Contra la política de la amabilidad

26 de maig de 2017

Esther Vivas

Ni parimos ni decidimos

26 de maig de 2017

Dos anys de mandat d’Ada Colau i Barcelona en Comú

26 de maig de 2017

Web de RevoltaGlobal


 • Estatut sobirà + drets socials: Autodeterminació!

  11 de setembre de 2005

  Aquest 11 de Setembre està marcat per les tensions entre els membres del govern tripartit, i entre aquest i CIU i el PSOE degut a la reforma de l’Estatut. Moltes de les ambigüitats i contradiccions del procés queden ara de manifest. El procés de reforma de l’Estatut sempre fou d’abast molt limitat ja que pretenia cenyir-se als límits marcats per la Constitució espanyola que el tripartit acceptà d’entrada. Durant les darreres setmanes, però, hem assistit a una (...)


 • Iniciación a la economía marxista

  10 de setembre de 2005

  Ernest Mandel


 • Canvi de rumb del Zapatisme?

  10 de setembre de 2005

  Miguel Urbán [membre de Espacio Alternativo i organitzador de brigades de Madrid a Xiapas]
  El Zapatisme ha estat, des de l’aixecament armat del 1994, un dels moviments de masses més importants d’Amèrica Llatina, i sense cap dubte el gran inspirador o disparador d’infinitat de grups antisistema arreu del món. La seva importància radica en la capacitat de generar un símbol de resistència teòrica i sobretot pràctica contra el sistema neoliberal imperant, en el precís moment (...)


 • La Revolució Russa de 1905: Ni déu ni tsar

  10 de setembre de 2005

  Vanina Giudicelli
  [La revolució russa de 1905] per primer cop en la història de la lluita de classes, ha permès una realització grandiosa de la idea de vaga de masses, fins i tot (...) de vaga general, tot inaugurant així una època nova en l’evolució del moviment obrer”
  Rosa Luxemburg
  Rússia, gener de 1905: el règim del tsar Nicolau II, absolutista, s’enfonsa en la guerra iniciada el 1904 contra el Japó, el cost de la qual té un impacte directe sobre la població. (...)


 • Reptes i tasques del nou curs

  8 de setembre de 2005

  Editorial de la revista RG#17
  L’actualitat política catalana està marcada pel debat sobre la reforma de l’Estatut i les tensions dins del govern tripartit, i entre aquest i CiU d’una banda, i el PSOE de l’altra. Ni la picabaralla permanent entre els diferents partits parlamentaris ni les seves diferències tàctiques poden amagar el fet fonamental que tot el procés de reforma de l’Estatut està caracteritzat per una greu limitació de fons: la seva acceptació del (...)


 • Les tancades del 2005: balanç i perspectives

  7 de setembre de 2005

  Aquest balanç es dividirà en dues parts: en primer lloc, una valoració de les tancades en el context del “procés de normalització”; i en segon lloc, una valoració de la intervenció de Revolta Global.
  1. El context general
  Xifres
  L’any 1998, la població empadronada a l’Estat espanyol no arribava a 40 milions de persones (39,85), de les quals 0,63 milions, o l’1,6%, eren estrangeres, entre “comunitàries” i “extracomunitàries”.
  Segons (...)


 • "Si hagués democràcia a l’Afganistan, ara mateix seria una revolució"

  6 de setembre de 2005

  Entrevista a Karim Rahim, col·laborador de RAWA

  Hem entrevistat Karim Rahim, col·laborador de RAWA (Associació Revolucionària de Dones d’Afganistan). Els col·laboradors de RAWA són gent que estan les 24 hores del dia a disposició de l’Organització, però no són membres de RAWA. Karim ha estat a Barcelona i hem volgut saber de primera mà què és RAWA.


 • XXII Campament Internacional de Joves Revolucionàries/is

  2 de setembre de 2005

  Organizant les resistències. Preparant l’alternativa

  Raúl Camargo
  Un any més, i ja van 22, ha tingut lloc durant la última setmana de juliol el Campament Internacional de Joves Revolucionaris, o com és més popularment conegut, el Campa de la IV. És de rebut començar aquesta nota assenyalant la proesa polític-organitzativa que suposa que aquesta trobada internacional s’hagi celebrat ininterrompudament des de 1984 amb tot allò que ha caigut des de llavors. Molt abans que el moviment antiglobalització popularitzés les cimeres i (...)


 • Isaac Deutscher y la historia perdida de las relaciones internacionales

  8 d’agost de 2005

  Justin Rosenberg

  Isaac Deutscher no fue un marxista más, sino uno de los más elocuentes entre aquellos que mantuvieron vivo el espíritu crítico de los clásicos del marxismo en una época en la que ese espíritu era ahogado por partida doble durante la Guerra Fría.


 • Centroizquierda, nacionalismo y socialismo

  30 de juliol de 2005

  Claudio Katz


 • Al Qaeda colpeja on fa més mal: Londres

  8 de juliol de 2005

  Comunicat de Revolta Global
  La cadena d’explosions amb víctimes de Londres ha tingut lloc justament en una de les ciutats del món on més fàcilment es podia esperar que apuntés Al Qaeda, pel compromís reiterat i ferm de Blair amb la política exterior dels EUA i en particular amb la invasió i ocupació de l’Irak. No ha existit cap "factor sorpresa" a Londres. A més Al Qaeda s’ha permès el luxe de fer esclatar bombes al metre de Londres, que des del primer moment havia estat (...)


 • Per un dia de l’alliberament gai-lesbià- transexual d’afirmació política dels nostres drets!

  30 de juny de 2005

  Declaració de Revolta Global (28 de juny del 2005)
  La reforma del Codi Civil que permetrà a homosexuals i lesbianes contreure matrimoni així com l’adopció de nens i nenes, constitueix tot un èxit del moviment LGTB en l’Estat espanyol. Estem davant una victòria sense matisos que no podem deixar de celebrar.
  Si bé és cert que avui molt molts joves prefereixen les unions de fet a la formalitat del matrimoni, convé deixar clar que aquesta llei equipara drets però no obliga a haver (...)


 • El POUM en Madrid

  15 de juny de 2005

  Enrique Rodríguez


 • De la reivindicació de drets a la lluita per les llibertats del moviment gai i lèsbic

  9 de juny de 2005

  Eugeni Rodríguez [Membre del FAGC]
  Aquest any, any de l’aprovació a l’Estat espanyol d’una llei que permetrà a tothom que vulgui de casar-se amb una persona del seu mateix sexe, se celebra el 30è aniversari del Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), i creiem que, tot plegat, és un moment idoni per reflexionar en quin punt es troba el moviment gai i lèsbic, i quina opinió tenim sobre les perspectives del moviment, com fer front a l’homofòbia i com (...)


 • El finançament a l’estatut: sobirania i solidaritat

  8 de juny de 2005

  Joan Fradera
  Només és una proposta del govern. Queda encara tot un procés de debat parlamentari (i de negociació amb CIU) per incloure el punt del finançament en el projecte d’estatut. Malgrat això, s’han disparat totes les alarmes. Zapatero ha dit moltes vegades que Catalunya ha de millorar el seu finançament. Però quan el govern amic de Catalunya fa pública la seva proposta, la desqualificació del PSOE i del Govern de l’Estat és immediata: “expulsió fiscal de (...)


 • Barcelona +10: No a la dominació neocolonial

  8 de juny de 2005

  Diosdado Toledano
  El 27 i 28 de novembre del 1995 va tenir lloc a Barcelona la Conferència Euromediterrània, amb la participació dels ministres d’Afers Exteriors dels quinze països membres de la UE i de 12 països del Sud i de l’Orient Mediterrani (PAM): Algèria, l’Autoritat de Palestina, Xipre, Egipte, Israel, Jordània, Líban, Malta, Marroc, Síria, Tunísia i Turquia. Com a resultat de la Conferència es va aprovar per unanimitat l’anomenada Declaració de Barcelona (...)


 • Després del triomf del NO a França: Una altra esquerra per una altra europa és possible

  30 de maig de 2005

  Comunicat de Revolta Global
  El resultat del referèndum celebrat a França sobre el Tractat Constitucional de la UE ha confirmat el rebuig de la majoria de la ciutadania d’aquest país al projecte neoliberal i antidemocràtic del gran capital i de les elits governants europees. Aquest triomf obre un procés de deslegitimació popular de les bases mateixes sobre les quals s’ha anat construint la Unió Europea que, sense dubte, també es reflectirà a Holanda i altres països on encara es (...)


 • Perquè avanci el procés de pau deuen cessar les agressions

  27 de maig de 2005

  Comunicat de Revolta Global
  L’explosió de la furgoneta-bomba d’ETA al barri de San Blas de Madrid i el posterior empresonament de Arnaldo Otegui, portaveu de Batasuna, a instàncies de la Fiscalia de l’Estat, constitueixen en el seu conjunt un despropòsit de grans dimensions que deuria de posar-se remei pels seus causants com més aviat millor.
  El procés iniciàtic de negociació entre ETA i el Govern d’una banda i entre la majoria de les forces polítiques (...)


 • Contra la mercantilització de la universitat: no a la precarització de les nostres vides

  27 de maig de 2005

  Comunicat de Revolta Global
  L’incipient moviment estudiantil que està començant a les Universitats de Catalunya i de l’Estat espanyol contra el “procés de Bolonia”, troba les seves arrels en els moviments estudiantils anteriors contra l’Informe Universidad 2000 (Informe Bricall) i també en el moviment contra la Llei Orgànica d’Universitats (LOU) de l’últim trimestre de l’any 2001.
  Aquest moviment estudiantil emergent pretén alertar dels (...)


 • Salvem el Delta

  7 de maig de 2005

  Helmer Lobato
  Segons l’ajuntament del Prat, amb govern ICV+PSC i alcalde d’ICV, fa ja 20 anys “el Pla d’Infraestructures i Medi Ambient del Delta del Llobregat, conegut com a Pla Delta, s’està desplegant en la seva major part dintre del terme municipal del Prat. Es tracta d’un ambiciós conjunt d’obres públiques que pretén convertir l’àrea de Barcelona en el principal centre logístic del sud d’Europa” i que transformarà la zona (...)


... | 6240 | 6260 | 6280 | 6300 | 6320 | 6340 | 6360 | 6380 | 6400 |...