,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

Estat espanyol   Habitatge   Feminisme   repressió   laboral   Economia   França   Catalunya   drets nacionals   política   Ecologia   Internacional   anticapitalisme   internacionalisme  
VEURE TOTS ELS BLOGS

#ineditviable

Jóvenes Papas, viejos comunistas. Contra la política de la amabilidad

26 de maig de 2017

"El Empleo", un corto animado sobre la dureza de la dinámica social

24 de maig de 2017

Jesús Gellida

L'avanç de l'economia col·laborativa

24 de maig de 2017

Joc de cartes pel referèndum

24 de maig de 2017

Esther Vivas

Ni parimos ni decidimos

26 de maig de 2017

Dos anys de mandat d’Ada Colau i Barcelona en Comú

26 de maig de 2017

Web de RevoltaGlobal


 • Els organismes modificats genèticament (OMG)

  7 de maig de 2005

  la fi de la sobirania alimentària

  Xavier Montanyès
  Per més de 10.000 anys tots els pobles de la humanitat han arrelat als més diversos territoris i han creat cultures que produïren aliments suficients. Les bases han tingut sempre com a denominadors comuns el respecte a la fertilitat de la terra, l’adaptació als cicles dels ecosistemes i l’autonomia sobre els recursos de vida, especialment de les llavors.
  La vida ha fluït per la terra, els rius han solcat els conreus i les pagesies de tot el món han anat (...)


 • Ecologia i Socialisme

  7 de maig de 2005

  En el seu XV Congrés Mundial, la Quarta Internacional va aprovar una llarga resolució programàtica amb aquest títol que venia a omplir un buit antic. Feia falta una anàlisi de la crisi ecològica i de les seves causes fonamentals, així com la definició d’un programa d’acció per abordar els problemes des d’un punt de vista marxista i internacional. Aquí reproduïm alguns passatges de l’apartat sobre les causes estructurals de la crisi i el paper del mercat global.
  Tot (...)


 • Balanç ecològic del primer any del tripartit

  7 de maig de 2005

  Miquel-Dídac Piñero (membre del Fòrum Ecologista de Síntesi Llibertària)
  Un esbós del primer any de les polítiques ambientals i territorials de l’actual Govern de la Generalitat mostra un munt de contradiccions, pròpies del sistema hegemònic, i la impossibilitat, quasi sempre, de fer polítiques més sostenibles en aquests àmbits -per no parlar de la necessària desacceleració de l’actual creixement il·limitat- més enllà de l’espectacle puntual i immediat. És difícil aplicar (...)


 • Amb una X com Malcolm

  7 de maig de 2005

  Fa quaranta anys que Malcolm X va ser assassinat. És una bona ocasió perquè retem homenatge a una personalitat que va marcar el seu temps, però que la història “oficial” ignora o tem. Malcolm X és una de les grans figures del segle passat que han aconseguit obrir-se camí fins a nosaltres, front a l’oblit, fora dels circuits de la “memòria institucional”. Els darrers anys de la seva vida, poc coneguts, son essencials per comprendre la seva adhesió a les idees (...)


 • La llarga lluita pels papers

  7 de maig de 2005

  Editorial revista Revolta Global nº15
  La disposició que tenen sectors importants d’immigrants a lluitar col·lectivament pels seus drets, fins i tot adoptant formes de lluita contundents i que impliquen grans sacrificis, com ara la vaga de fam, queda fora de tot dubte. Les tancades que s’han produït recentment a Barcelona i diversos pobles del seu entorn són una prova més de la seva combativitat.
  Des de Revolta Global, sempre hem reiterat la nostra disposició a donar suport a (...)


 • Las antinomias de Antonio Gramsci

  4 de maig de 2005

  Perry Anderson


 • Per un Primer de Maig combatiu i cap a un nou internacionalisme solidari

  29 d’abril de 2005

  Les manifestacions d’aquest Primer de Maig es celebraran en una conjuntura especialment crítica dins de la Unió Europea: a les fosques perspectives econòmiques que s’anuncien –i que repercutiran, si no ho impedim, en menors despeses socials i en més contrarreformes laborals en nom de la "competitivitat" amb EEUU i Xina- s’uneix la centralitat del debat que es desenvolupa a França al voltant del referèndum sobre el Tractat Constitucional del pròxim 29 de maig. El (...)


 • La significación històrica del POUM

  23 d’abril de 2005

  Wilebaldo Solano


 • Mediatització de les drogues i doble moral

  7 d’abril de 2005

  Marc Lancharro
  Des de fa un temps ençà, el tema de les drogues torna a estar sobre les planes informatives, primer pel tancament de Can Tunis, encara que les protestes de qui hi treballava o sofria el drama de les drogues van ser silenciades pels grans mitjans. “Per fi hem eliminat aquell barri indigne” arribaren a dir alguns diaris, però els que eren objecte de la seva indignitat no eren els que hi vivien, sinó els qui anaven a consumir les drogues que compraven pels voltants. (...)


 • Cibercomunisme?

  7 d’abril de 2005

  Mathieu Alliard
  Des de més de 20 anys ja, la xarxa va alimentant mites en la mateixa mesura que també provoca rebuig. Per una banda, la supervaloració (postmoderna o no) del potencial i de les problemàtiques plantejades per la xarxa de xarxes, i per l’altra, el menyspreu despectiu total per a aquest tema (que sovint s’emparenta amb una al·lèrgia a la tecnologia i els seus canvis), són al capdavall dues cares d’un mateix excés.
  Excés que impedeix massa sovint (...)


 • Davant la nova ofensiva neoliberal, un altre sindicalisme és necessari (i possible)

  7 d’abril de 2005

  Pepe Gutiérrez
  Fa temps, al bell mig d’una llarga disputa entre representants dels sindicats i la patronal brasilera, un dels sindicalistes més joves i inquiets va dir als empresaris: “Sembla que vostès no saben que existeix la lluita de classes”. Un d’aquests li va contestar: “No solament sabem que existeix. També sabem que l’hem guanyada”. I ara es disposen a guanyar una altra batalla, la de la deslocalització d’empreses.
  En aquestes (...)


 • Plantar cara a les multinacionals és urgent

  7 d’abril de 2005

  (en castellano)
  La globalització capitalista neoliberal en curs, amb les seves terribles conseqüències de mort, fam, desocupació i precarietat per a tots els pobles de la terra, incloent-hi els dels països imperialistes, no obeeix ni a lleis inexorables ni a fatalismes inevitables. Està basada en la voluntat organitzada i decidida per obtenir el màxim benefici per a una minoria a costa de la immensa majoria en el termini més curt possible.
  Sens dubte les companyies transnacionals són com (...)


 • Informe i tesis sobre fet nacional a l’Estat espanyol

  31 de març de 2005

  al 8º Congrés estatal de la LCR al 1989

  Aprovats al vuitè congrés estatal de la Lliga Comunista Revolucionària (LCR). Celebrat a Cantàbria el 1989.
  “El Informe y las Tesis que componen el presente documento son una parte de este esfuerzo. Pero sólo una parte. Y ello en dos sentidos. Una primera aportación fue ya realizada en el marco del IV Biltzarre de LKI, del V Congrés de la Lliga y de la Conferencia de Andalucía; y aunque sus principales conclusiones de carácter general se intentan recoger en este documento, otras (...)


 • Informe i tesis sobre feminisme i moviments feminista

  31 de març de 2005

  8º Congrés estatal de la LCR al 1989

  A lo largo de estos últimos años la Comisión de Mujeres ha ido trabajando y profundizando sobre distintos elementos de nuestro análisis; los Encuentros estatales de mujeres de LCR, LKI y Lliga supusieron un importante avance en el debate y desarrollo de nuestros planteamientos.


 • El paper del feminisme en un projecte d’esquerra anticapitalista

  31 de març de 2005

  Lidia Cerillo

  El 4 de març de 2003 vam poder escoltar a Barcelona la conferència de Lidia Cirillo, El paper del feminisme en un projecte d’esquerra anticapitalista. Lidia Cirillo és una reconeguda pensadora feminista marxista italiana, militant activa de Rifondazione Comunista.


 • Estratègia revolucionària avui

  31 de març de 2005

  Daniel Bensaïd

  La qüestió de l’estratègia revolucionària ha estat al centre de moltes discussions en la primera meitat dels anys 70.


 • Los fines y los medios: ¿qué proyecto autogestionario socialista?

  31 de març de 2005

  Catherine Samary


 • Las raíces de la burocracia

  31 de març de 2005

  Isaac Deutscher


 • Plurinacionalidad, Federalismo y Derecho de Autodeterminación

  28 de març de 2005

  Jaime Pastor

  La aportación que se quiere presentar en este trabajo se sitúa dentro de una corriente de reflexión, investigación y acción política que, aun siendo minoritaria en el ámbito académico, está conociendo un eco significativo en algunos de los países del “Norte” especialmente afectados por la problemática plurinacional y multicultural.


 • Detinguts en una acció de Miniwatt

  22 de març de 2005

  Aquest matí a les 7.30h a Gran Via un grup de joves ha realitzat una acció en solidaritat amb la lluita dels i les treballadores de Miniwatt. L’acció, que consistia en tallar els carrer amb pneumàtics amb foc, ha acabat amb 9 detinguts després de una persecució pels carrers del barri. Es sap que qui ha efectuat les detencions ha estat les brigades de informació de la policia nacional.
  Davant d’aquest fet, des de Revolta Global manifestem tot el nostre suport a les persones (...)


... | 6260 | 6280 | 6300 | 6320 | 6340 | 6360 | 6380 | 6400 | 6420 |...