,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

Estat espanyol   Habitatge   França   Catalunya   anticapitalisme   Ecologia   Internacional   laboral   política   drets nacionals   repressió   Economia   internacionalisme   Feminisme  
VEURE TOTS ELS BLOGS

#ineditviable

Possibilitat i subversió

28 de maig de 2017

Jóvenes Papas, viejos comunistas. Contra la política de la amabilidad

26 de maig de 2017

Esther Vivas

Ni parimos ni decidimos

26 de maig de 2017

Dos anys de mandat d’Ada Colau i Barcelona en Comú

26 de maig de 2017

Web de RevoltaGlobal


 • Els primers d’Europa?

  19 de març de 2005

  José Téllez
  El passat mes de febrer ha estat un mes intens per als moviments socials catalans. Des que al novembre del 2003 es va crear la campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea, hem treballat fort contra el nou atac del capital europeu: un tractat constitucional que preveu deixar escrit per molts anys els valors del lliure mercat globalitzador. Ja sabíem que no seria fàcil, que tindríem els mitjans en contra i que ens titllarien d’anti-europeus. Però no sabíem (...)


 • Ventdelplà al cor de la ciutat

  7 de març de 2005

  Joan Font
  Potser algú podria haver pensat que els canvis en els governs (de Catalunya i d’Espanya) podien provocar canvis en els continguts i les programacions dels canals de televisió, al menys en els de titularitat pública. Ara, amb una certa perspectiva podem ja veure que els canvis han estat força limitats.
  En els canals estatals, hi ha hagut canvis, és veritat. Però aquests canvis s’han limitat als informatius (els “telediaris”) trencant amb una dinàmica (...)


 • Recordatori necessari

  7 de març de 2005

  Mònica Nadal
  Tornem a celebrar el 8 de març. Més enllà dels mites al voltant del seu origen, la commemoració del Dia internacional de la dona treballadora ens torna a recordar la urgència i la necessitat de la lluita de les dones. Tal com ens diu el manifest d’enguany “Cada any, cada moment històric, té la seva concreció pel que fa a les necessitats i a les reivindicacions de les dones...” Darrerament l’atenció s’ha centrat en la denuncia de la violència (...)


 • Les dones i la constitució europea

  7 de març de 2005

  Carmen Murias (Marxa mundial de dones) en castellano
  El 12 de novembre de 2003, a l’Assemblea de Dones celebrada a Bobigny com a obertura del segon Fòrum Social Europeu, les 3000 dones presents alçàvem la nostra veu per a denunciar l’Europa dissenyada pel Tractat Constitucional: una Europa neoliberal i patriarcal , insolidària, militarista i anti-democràtica. I proposàvem una altra Europa, l’Europa social, del dret al treball digne, del desenvolupament dels serveis (...)


 • La via catalana de reforma de l’Estatut, ¿un altre carreró sense sortida?

  7 de març de 2005

  Joan Fradera
  No sabem si el Pla del Parlament basc (el popular Pla Ibarretxe que tothom rebutja i ningú sembla haver llegit) quedarà definitivament enterrat després de les eleccions del 17 d’abril. Sí creiem, però, que estem assistint a la mort lenta, sense eutanàsia, del procés de reforma de l’Estatut de Catalunya, que transita per la lloada via catalana.
  Havent liquidat per la via ràpida el Pla del Parlament basc, el govern estatal dedica ara els seus esforços a reconduir el (...)


 • Segona transició: entre la frustració i l’esperança

  7 de març de 2005

  en castellano
  El model d’estat consagrat en la Constitució espanyola no s’aguanta més. La insatisfacció davant el sistema de les autonomies ja no és exclusiva d’una majoria ciutadana en les nacionalitats històriques; també a la resta de comunitats autònomes s’espera eixamplar els límits d’autogovern a mesura que Euskadi i Catalunya obrin nous horitzons.
  Paradoxalment, en una època històrica on la burgesia espanyolista coincideix amb les burgesies basca i (...)


 • Revolta Global i el Pla Ibarretxe

  7 de març de 2005

  Revolta Global
  en castellano
  Abans que el Pla es votés al Congrés de Diputats, membres de Revolta Global van proposar una resolució al Consell Nacional d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i van participar en l’elaboració d’una altra moció presentada al Consejo Político Federal de Izquierda Unida (IU). Reproduïm aquí un breu extracte de cada una d’aquestes propostes, cap de les quals no va prosperar.
  “Malgrat les possibles diferències o reserves que puguem (...)


 • Errors en el guió i cartes amagades: el Pla Ibarretxe aprovat a Euskadi

  7 de març de 2005

  Mikel Labeaga
  en castellano
  Des de la seva primera formulació, al setembre del 2002, l’anomenat Pla Ibarretxe ha anat experimentant una evolució en què s’han combinat una multiplicitat de factors: el tancament polític de l’anterior govern del PP (espanyolíssim extrem en els seus plantejaments, voluntat d’aniquilar políticament el nacionalisme basc...), el seguidisme del PSOE i del PSE respecte d’aquell, la defensa del seu espai polític i electoral per part (...)


 • Els guanys d’ Ibarretxe

  7 de març de 2005

  José Ramón Castaños
  en castellano
  El pla Ibarretxe ha estat frenat a les Corts espanyoles. El nacionalisme espanyol canta la seva victòria als quatre vents, però la conculcació del dret nacional dels bascos provoca a Euskadi moviments reactius de solidaritat que legitimen la proposta en més gran mesura. El lehendakari guanya a Euskadi tot perdent a Madrid.
  Per tal d’entendre aquesta afirmació, cal començar per situar el pla Ibarretxe dins el context polític en què neix. Tardor del (...)


 • Incerteses postelectorals

  7 de març de 2005

  Les eleccions del 30 de gener confirmen que la pau i la democràcia requereixen que s’acabi l’ocupació de l’Iraq.
  Chistian Picquet
  Estrany escrutini! En altres circumstàncies, si els Estats Units no haguessen fet de l’Iraq un escenari on han de demostrar llur potència, s’hagués denunciat una farsa. És a dir, tres dies després de la cloenda de les votacions, encara no se sabia la taxa de participació. Fins i tot, la molt oficial comissió electoral, encarregada (...)


 • Deu raons per lluitar contra la mundialització capitalista

  7 de març de 2005

  Michel Husson*
  1) Estam contra la mundialització capitalista perquè expressa la reivindicació del capital a una llibertat absoluta en detriment de tota altra consideració. És l’article 1r (i gairebé l’únic) de la constitució capitalista del món. I no és una abstracció. Totes les cimeres contra les quals ens hem mobilitzat, totes les institucions contra les quals combatem ,de l’OMC a la Comissió Europea, al final tenen un sol objectiu: aixecar totes les barreres que (...)


 • Cursa d’obstacles amb trampa

  7 de març de 2005

  Brian Anglo
  El 7 de febrer va entrar en vigor el “procés de normalització” previst en una disposició transitòria del nou Reglament de la Llei d’Estrangeria. D’acord amb aquesta “generosa” mesura, els patrons que s’han estat beneficiant de la sobre-explotació de les persones sense papers tindran l’oportunitat de regularitzar la seva situació mitjançant un contracte de sis mesos.
  No cal dir que en el món real, són les pròpies persones sense (...)


 • Fort en perspectives

  7 de març de 2005

  Prop de 150.000 persones van participar al cinquè Fòrum social Mundial (FSM) de Porto Alegre. En un context on les ofensives contra les conquestes socials són cada cop més nombroses, on Bush torna a ser president i on la guerra a l’Iraq continua, el moviment antiglobalització és un element central de la resistència al neoliberalisme. Ara bé, aquest nou impuls del FSM no es pot comprendre sense prendre en consideració la situació sociopolítica llatinoamericana. Maltractada pel (...)


 • El pensamiento de Trotsky

  6 de marzo de 2005

  Ernest Mandel

  A medida que expongamos las contribuciones de Trotsky al desarrollo del pensamiento marxista, descubriremos en ellas nada menos que el intento de proporcionar una explicación coherente de todas las tendencias básicas de nuestra época, el intento de explicar el siglo XX.


 • Caída internacional del dólar: una burbuja a punto de explotar

  1 de març de 2005

  Nelson Soza Montiel

  La economía mundial cerró 2004 tal como había comenzado: con irresueltas interrogantes clave para el futuro próximo. La principal de ellas es que Estados Unidos no sólo no avanzó en la solución de su déficit de cuenta corriente, sino que incrementó sus números en rojo: hace poco más de un año, los EEUU tenía U$S 480 mil millones de deuda; hoy, U$S 660 mil. Sólo el último trimestre, el déficit de su balanza de pagos alcanzó a los U$S 165.000 millones, principalmente por el déficit fiscal, (...)


 • No al Tancament de Miniwatt! Boicot als productes de Philips i LG

  23 de febrer de 2005

  Comunicat de Revolta Global
  El passat 3 de febrer la direcció de l’empresa Miniwatt va anunciar la intenció de tancar l’empresa el proper 31 de març d’aquest any. Amb aquesta decisió, la multinacional PHILIPS-LG, propietària de Miniwatt, pretén la liquidació definitiva de l’empresa. Fa més de 12 anys que les i els treballadors de Miniwatt han conseguit, gràcies a una tenaç resistència, impedir el tancament i han obligat reiteradament a la multinacional a posposar (...)


 • El final de la “pax lingüística” valenciana

  7 de febrer de 2005

  Les propostes i contrapropostes del ministre d’exteriors del govern del PSOE Miguel Ángel Moratinos a l’hora de presentar el “Memoràndum de règim lingüístic” davant del Consell de la UE i les reaccions dels partits catalans, particularment d’ERC, forçant-lo a admetre la unitat lingüística del valencià amb el català han remogut les normalment tranquil·les i pútrides aigües de la política valenciana. I l’esperpèntic monstre del blaverisme combatiu, amagat (...)


 • DIAGONAL: Preparats, a punt...

  7 de febrer de 2005

  Pedro Aranda en castellano
  Res no simbolitza millor el desassossec de la premsa francesa, enfront d’una alarmant baixa de la seva difusió, que la recent disposició del diari Libération, anteriorment maoista, d’afavorir la presa de control del seu capital pel banquer Edouard de Rothschild... [Ignacio Ramonet, Medios de comunicación en crisi, en www.rebelión.org 03-01-2005]
  El 3 de març serà la data que aquest interessant projecte autogestionat d’informació alternativa (...)


 • La lluita contra l’homofòbia

  7 de febrer de 2005

  Família, feina, escola...: l’homofòbia és un càncer que afecta tots els sectors de la societat. Lluitar contra aquest flagell és una urgència.
  Patrici Larousse
  Actualment, la lluita per l’alliberament gai i lèsbic ja no passa per “explicar” l’homosexualitat (la lluita contra el racisme no explica les altres “races”, més aviat negaria el concepte mateix de raça), sinó per evidenciar, fer parlar i posar en debat aquell rebuig “visceral, fòbic (...)


 • Gaspar Llamazares perd el plebiscit

  7 de febrer de 2005

  Diosdado Toledano (membre de la Comissió i del Consell Nacional d’EUiA per la llista de Rojos/es) en castellano
  Després del retrocés d’IU en les eleccions generals del 2004 es va plantejar des de diversos sectors d’IU, especialment des del Bloque de Izquierda, la necessitat de convocar una Assemblea Extraordinària per donar sortida a la crisi d’orientació política i de direcció. Gaspar Llamazares i la resta de l’equip que li donava suport (que incloïa el PCC) (...)


... | 6280 | 6300 | 6320 | 6340 | 6360 | 6380 | 6400 | 6420 | 6440 |...