,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

anticapitalisme   política   drets nacionals   Internacional   Habitatge   laboral   Ecologia   Estat espanyol   Catalunya   repressió   França   internacionalisme   Economia   Feminisme  
VEURE TOTS ELS BLOGS

#ineditviable

Possibilitat i subversió

28 de maig de 2017

Jóvenes Papas, viejos comunistas. Contra la política de la amabilidad

26 de maig de 2017

Esther Vivas

Ni parimos ni decidimos

26 de maig de 2017

Dos anys de mandat d’Ada Colau i Barcelona en Comú

26 de maig de 2017

Web de RevoltaGlobal


 • La situació política a la Unió Europea: els efectes de l’ofensiva neoliberal

  7 de febrer de 2005

  Francesc Oliveres
  La situació política en la qual s’emmarca la introducció de la Constitució Europea està caracteritzada per la brutalitat de la nova ofensiva de la contra-reforma neoliberal: reducció dels subsidis d’atur i destrucció de la seguretat social a Alemanya; reforma de les pensions, de la seguretat social i noves privatitzacions a França; atacs contra les pensions, el sistema sanitari i la seguretat social als Països Baixos. Després del thatcherisme dels anys (...)


 • Per una Europa social, per una ruptura democràtica… vota No a aquesta constitució

  7 de febrer de 2005

  en castellano
  Cal mobilitzar-se al carrer i a les urnes contra aquesta constitució que vol fer del neoliberalisme llei a Europa. La constitució que ens volen vendre és la punta jurídica d’un enorme iceberg burocràtic que ha cristal•litzat els interessos de les multinacionals europees i que ha esdevingut una palanca molt potent per destruir les conquestes socials de cent anys de moviment obrer continental. Ja des dels orígens de la restauració neoliberal dels anys vuitanta, els (...)


 • Quin poble!

  7 de febrer de 2005

  Michel Warshawski
  Al final d’uns comicis convertits en especialment difícils per l’ocupació israeliana, el favorit, Mahmud Abbas, ha estat elegit president de l’Autoritat Palestina. Tanmateix, el resultat de l’esquerra no ha estat gens marginal. Heus aquí una valoració d’urgència des de Jerusalem.
  Quin poble, el palestí! Des de fa més de quatre anys, pateix una guerra de pacificació brutal i sanguinari de la part de les forces d’ocupació israelianes. (...)


 • ¿Segona transició o segona frustració?

  2 de febrer de 2005

  Declaració d’Espai Alternatiu i Revolta Global
  El desenvolupament de les intervencions i la votació final en el Parlament espanyol sobre la Proposta de Reforma Estatutària presentada pel parlament Basc, han vingut a confirmar la negativa del PP i del PSOE a buscar una solució democràtica al conflicte basc i, més enllà del mateix, a la necessitat de superar el dèficit de legitimitat heretat de la transició política en el reconeixement de la realitat plurinacional de l’estat (...)


 • ¿Qué es una revolución?

  29 de gener de 2005

  Sylvain Pattieu

  Cada revolución, según los objetivos que se fijan sus actores, en función de los contextos sociales e históricos, ha conocido dinámicas y causas distintas, incluso cuando logramos distinguir una serie de factores explicativos fundamentales.


 • El fascismo

  29 de gener de 2005

  Ernest Mandel

  La historia del fascismo es también la historia del análisis teórico del mismo. La aparición simultánea de un fenómeno social nuevo y de las tentativas efectuadas para comprenderlo es más sorprendente en el caso del fascismo que en cualquier otro ejemplo de la historia moderna.


 • Construir una esquerra revolucionària per articular un bloc anticapitalista

  7 de gener de 2005

  Editorial revista "REVOLTA GLOBAL" nº 11 (desembre-gener 2005)
  La reelecció de George W. Bush com a president dels Estats Units demostra que, tot i el desgast provocat per la crisi i la guerra i la creixent polarització social del país, encara existeix una gran reserva de suports reaccionaris i ultradretans a l’Estat capitalista més poderós del planeta. L’assalt criminal comès contra els combatents i la població civil de Fal•luja ens dóna un exemple de quina serà la (...)


 • Asunto: eurococos 2005 annus horribilis

  5 de gener de 2005

  Carlos Vallejo
  Hola Eurococos y Eurococas, lo siento...... pero mi estado de ánimo me ha impedido felicitaros las fiestas, por fín acabamos con el 2005 "annus horribilis" cuyo colofón ha sido el desgraciado asunto de SEAT.
  Como trabajador de SEAT, actualmente en la base, sin otro cargo sindical que el ser miembro del consejo de SEAT de CC.OO., que vivo y convivo las ocho horas laborables con los compañeros y compañeras de fábrica, siento vergüenza ajena por lo que ha pasado.
  Nunca en (...)


 • Per què rebutgem el projecte de Constitució Europea?

  5 de gener de 2005

  Una vegada resolts els problemes de repartiment de poder, la Conferència Intergovernamental de Caps d’Estat i de govern ha aprobat el text del “Tractat pel què s’estableix una Constitució per a Europa”. Aquest document, una vegada firmat de manera solemne el 29 d’octubre a Roma, ha passat a ser sotmès a ratificació als 25 Estats de l’actual Unió Europea durant els pròxims dos anys. En la majoria de casos es farà a través de referèndum.
  A l’Estat (...)


 • Enfront els efectes del Tsunami al Sud-Est Asiàtic

  2 de gener de 2005

  Els efectes del tsunami al sud-est d’Àsia són sens dubte una catàstrofe humana i humanitària immensa. Estem, de nou, front un altre desastre “natural” que colpeja sobretot els països i els pobles més pobres del planeta, tot i que aquesta vegada també molts turistes occidentals han estat afectats per la tragèdia. Més enllà de l’impacte causat per la magnitud de la tragèdia, cal exigir una resposta clara als països del Nord i denunciar la inexistència de sistemes (...)


 • El per què de les polítiques unitàries de l’esquerra alternativa

  1 de gener de 2005

  Andreu Coll (membre de Revolta Global)
  Radicalitat i unitat
  Els i les militants revolucionàries amb més experiència ens recorden a les reunions que és molt difícil mantenir idees, projectes i valors contra la corrent dels temps que ens ha tocat viure. Mantenir un projecte polític minoritari té molts perills i dificultats. Dos de les temptacions més recurrents són el sectarisme i el que podriem anomenar seguidisme: l’adaptació i la subalternitat vers altres sectors d’esquerres (...)


 • Els pressupostos, els impostos i l’Estatut

  1 de gener de 2005

  Isabel Garnika
  Els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) elaborats pel govern del PSOE no trenquen el quadre macroeconòmic i s’inscriuen en la política d’estabilitat dictada des del “govern de l’UE” i el Banc Central Europeu. Per posar un sol exemple, no contemplen cap esforç per mantenir el sector productiu públic, quan problemes socials apressants, com ara el d’Izar, no tenen altra solució que el manteniment de les empreses públiques. No hi ha (...)


 • Elogio de la militancia

  1 de gener de 2005

  "LA HISTORIA DE JUAN RODRÍGUEZ, COMUNISTA DEL PSUC" Editorial El Viejo Topo

  Pepe Gütiérrez
  A l’igual que no es poden entendre les últimes dècades de l’antifranquisme a Catalunya sense el PSUC, tampoc no és possible explicar la implantació que assolí aquest partit -el seu “salt” des del resistencialisme dels “convençuts” a una formació coneguda com a “el Partit”, un moviment de masses autèntic- sense la presència activa d’una generació universitària, però sobre tot, obrera, implantada a les empreses i centres de (...)


 • El Procés de Bolonya. La reconfiguració de les universitats europees

  1 de gener de 2005

  Maria del Mar Griera i Antoni Verger
  El procés de Bolonya arrenca l’any 1998 amb la signatura de la Carta Magna d’Universitats per part dels rectors de les universitats europees. Aquesta Carta Magna es va signar amb l’objectiu de promoure-la a cada Estat, així com entre les organitzacions supranacionals competents. Deu anys després, el 1998, en una reunió dels ministres d’educació de quatre països europeus (Alemanya, Itàlia, França i Gran Bretanya) es va signar la (...)


 • La declaració de Batasuna

  1 de gener de 2005

  Joan Fradera
  UNA SITUACIÓ DELICADA
  Sens dubte, Batasuna es troba en un dels moments més difícils des de 1978. Cal discrepar, però, de les explicacions que es donen des del PP i del PSOE. Ni l’ofensiva judicial, ni l’estratègia d’il•legalització (rebutjada per una àmplia majoria de la població basca) ni la difícil situació d’ETA, ni la impossibilitat de presentar-se a les eleccions de 2005 són els elements clau de la crisi de Batasuna.
  El problema de Batasuna (...)


 • Bush cavalca el tigre de l’onada reaccionària

  1 de gener de 2005

  La reeixida mobilització del vot religiós blanc i conservador per part dels republicans i la capitulació dels demòcrates pel que fa a la guerra van ser factors clau en la victòria de Bush.
  David Finkel*
  Per entendre el que va succeir a les eleccions dels Estats Units, hem de pensar en els EUA com si fossin una mena d’Iran cristià, amb l’única diferència que la possessió d’armament nuclear és un fet i no pas una hipòtesi. Òbviament, això pot semblar una caricatura, però (...)


 • Eleccions EUA: Una interpretació dels resultats

  1 de gener de 2005

  George Bush ha estat reelegit President dels EUA després d’unes eleccions atípiques que, tanmateix, ens proporcionen una molt interessant “foto fixa” de l’actual societat nord-americana. Es tracta en resum d’una societat molt polaritzada –entre el suport entusiasta o el rebuig contundent- pel que fa a la seva percepció de la política desenvolupada en els últims temps des de la Casa Blanca i en particular de la política exterior i de la “lluita (...)


 • Veneçuela: el règim de Chávez en perspectiva

  1 de gener de 2005

  Andrew Kennedy
  El dia 15 d’agost passat Hugo Chávez va guanyar el referèndum convocat per l’oposició, amb l’aprovació d’un 58% de la ciutadania a favor de la seva presidència davant les forces combinades de la dreta veneçolana, dels seus defensors dels Estats Units i de bona part dels mitjans de comunicació nacionals.
  Amb el subministrament de petroli provinent de l’Iraq amenaçat per les accions dels insurgents, l’economia dels EUA encara ha de (...)


 • Davant l’aprovació pel parlament Basc de la “Proposta d’Estatut Polític de la Comunitat d’Euskadi”

  31 de desembre de 2004

  L’aprovació per majoria absoluta del Parlament Basc de la proposta d’un Estatut que condueixi a “un nou model de relació amb l’Estat espanyol, basat en la lliure associació i compatible amb les possibilitats de desenvolupament d’un estat compost, plurinacional i asimètric”, és plenament legal i legítima.
  Les objeccions que des de l’esquerra anticapitalista i alternativa es poden fer a aquest projecte no impedeixen constatar que és recolzat per la (...)


 • Tsunami: crida des de Sri Lanka

  30 de desembre de 2004

  Reproduïm aquí la carta adreçada pel NSSP, una organització anticapitalista de Sri Lanka, immediatament desprès de la tragèdia.
  Cal remarcar que en un país dividit no solament per diferències de classe, el NSSP inclou persones provinents de totes les comunitats religioses (budistes, cristianes, musulmanes...) i ètniques (singaleses, tàmils...) i defensa, en tota l’illa, l’autodeterminació de la regió tàmil, fet que li ha valgut més d’un atac físic per part de grups (...)


... | 6300 | 6320 | 6340 | 6360 | 6380 | 6400 | 6420 | 6440 | 6460 |...