,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

Catalunya   laboral   Estat espanyol   drets nacionals   repressió   Feminisme   internacionalisme   anticapitalisme   Habitatge   política   França   Internacional   Ecologia   Economia  
VEURE TOTS ELS BLOGS

#ineditviable

#1demaig #VallèsAnticapitalista

23 d’abril de 2017

Algunes editorials que publiquen per la transformació social

23 d’abril de 2017

Esther Vivas

Un llibre de relats per a un Sant Jordi solidari

23 d’abril de 2017

“Al procés li calen menys gestos i més fets concrets”

22 d’abril de 2017

Jesús Gellida

La llarga nit neoliberal

20 d’abril de 2017

La partida pel referèndum d'autodeterminació

20 d’abril de 2017

Web de RevoltaGlobal


 • Por una refundación democrática y social de la Unión Europea

  7 de novembre de 2004

  G. Buster

  La Convención, después de 15 meses de trabajo, ha entregado al Consejo europeo de Salónica su borrador de Constitución europea. En un momento histórico caracterizado por la hegemonía internacional de los EE UU, el borrador de Constitución responde plenamente a los intereses y al proyecto de las clases dominantes europeas.


 • ¿Por una Quinta Internacional?

  7 de novembre de 2004

  Michael Löwy

  Antes de hablar de la Quinta, es necesario que hagamos un rápido balance de las cuatro internacionales históricas. ¿Qué ha quedado de ellas en principios del Siglo XXI?


 • Defensar els drets i la unitat de tota la classe treballadora

  7 de novembre de 2004

  El tractament de la immigració per part dels successius governs espanyols és un escàndol de primera magnitud que no ha estat contestat pels moviments socials, i en primer lloc el moviment obrer, amb la contundència que mereix.
  Amb la coartada aparentment raonable de la “lluita contra la immigració il•legal, l’economia submergida i les màfies”, tant el PP com el PSOE són responsables de polítiques institucionals que laminen els drets laborals, socials i polítics (...)


 • Com la família reforça l’opressió sexual

  5 de novembre de 2004

  Estela Fernández
  En els últims anys està d’actualitat quotidiana la violència contra les dones, generalment a l’entorn familiar. Des de les institucions s’intenta abordar el tema i donar respostes que minimitzin les repercussions nefastes que aquesta violència té per a les dones. De totes les mesures preses fins ara la més significativa és la Llei Integral contra la violència de gènere.
  Malgrat tot, les agressions no desapareixen i persisteix, en una gran part de la (...)


 • Una aproximació a les dades de població estrangera a Catalunya

  5 de novembre de 2004

  Mónica
  Segons el Ministeri de l’Interior el mes de juny del 2004 a Catalunya hi residien 399.262 persones de nacionalitat estrangera. Les dades dels padrons, al voltant de les mateixes dates, abocaven una xifra aproximada de 700.000 persones. De la resta de les dues dades emergeixen 300.000 persones que es troben en el que eufemísticament s’anomena “situació administrativa irregular”, és a dir, sense papers o desdocumentats. En els darrers dos anys la distància (...)


 • L’emigració... la gent que se’n va

  5 de novembre de 2004

  Aziz (Cornellà sense fronteres)
  Quan parlem de l’emigració no parlem ni de turistes, ni d’ambaixadors, ni de colons, ni de jubilats que busquen el sol. Parlem de la gent que se’n va a la recerca del pa de cada dia.
  La realitat que s’amaga darrere aquestes persones són les causes que les empenyen a abandonar les seves famílies i la seva terra, causes que poden ser enteses a nivell global.
  El capitalisme amb les seves formes diverses de dominació del món, com ara (...)


 • La lluita de les persones immigrades a l’Estat espanyol

  5 de novembre de 2004

  Norma Falconi
  D’ençà de l’any 1996, les persones immigrades, organitzades i no organitzades, han iniciat un procés de sortida a la llum com a grups i éssers humans que exigeixen els seus drets més elementals: circular lliurement, treballar, tenir papers, no ser deportats ni expulsats.
  En la construcció del moviment dels immigrants i el seu procés reivindicatiu, hem anat desenvolupant formes de lluita a les quals, a Catalunya i a l’Estat espanyol, molta gent no estava (...)


 • L’Europa dels Estats i les multinacionals

  5 de novembre de 2004

  Ressenya de La constitución furtiva de Xavier Pedrol i Gerardo Pisarello (Icaria,Barcelona, 2004)
  Andreu Coll
  Aquest llibre divulgatiu és un material molt útil per fer palesos els elements i els interessos principals que hi ha al darrera de l’aprovació de l’anomenada Constitució Europea. Al llarg de les seves pàgines es van desgranant els interessos ocults que hi ha darrera de cada paràgraf de l’esborrany de la Constitució i s’expliquen els processos de construcció (...)


 • La guerra i la centralitat de Palestina

  5 de novembre de 2004

  Impedit per la llei israeliana d’assistir a la conferència internacional contra la guerra que es va celebrar el setembre a Beirut, Michel Warschawski, reconegut lluitador a favor del poble palestí, va aprovar “de tot cor” l’elecció d’aquesta ciutat i va enviar-hi una interessantíssima carta que reproduïm aquí.
  Michel Warschawski
  [...] La llei israeliana així com la llei sirio-libanesa fan impossible que els meus companys d’Israel de (...)


 • “Ni calco ni copia”: Che Guevara en búsqueda de un nuevo socialismo

  26 d’octubre de 2004

  Michael Löwy

  “No queremos, ciertamente, que el socialismo sea en América calco y copia. Debe ser creación heroica. Tenemos que dar vida, con nuestra propia realidad, en nuestro propio lenguaje, al socialismo indo-americano".


 • Arte revolucionario y arte socialista

  10 d’octubre de 2004

  Leon Trotsky


 • China: el PCCh y la transición al capitalismo

  10 d’octubre de 2004

  G. Buster


 • Continuar reforçant les lluites, afavorir les convergències

  5 d’octubre de 2004

  Editorial revista "REVOLTA GLOBAL" nº 9 (octubre 2004)
  Aquesta tardor comença marcada a nivell internacional per la situació a l’Iraq, on els Estats Units i els seus aliats passen per importants dificultats per controlar la situació militar i política al país, al mateix temps que el moviment antiguerra segueix tenint una important capacitat de convocatòria en els principals països implicats en l’ocupació militar com els EUA i Gran Bretanya, com les manifestacions a Nova (...)


 • Bush, el rei nu

  3 d’octubre de 2004

  "Fahrenheit 9/11" de Michael Moore

  Pepe Gutiérrez
  Estic convençut que a l’hora de parlar de Farenheit 9/11 encara no se’ns ha passat el bon gust de boca que ens va deixar Bowling for Colombine. Mentre que ja es va considerar un “miracle” que aquesta pel•lícula es pogués estrenar aquí, ara hem de parlar d’un veritable esdeveniment tant cinematogràfic com polític. Es tracta d’una ruptura del “consens” imposat per la restauració conservadora – el mateix que va portar (...)


 • Organització política i moviment social: semblances i deferències

  3 d’octubre de 2004

  Andreu Coll
  Avui dia es parla molt del paper dels moviments socials i del seu protagonisme en qualsevol procés de canvi social, la qual cosa suposa un canvi de tendència molt positiu si tenim present que tot just fa cinc anys que hem començat a remuntar un llarg cicle d’apatia cultural, de desmobilització social i de desconcert ideològic. La irrupció del moviment contra la globalització capitalista i la seva mutació en moviment antiguerra ha obert un nou periode històric de (...)


 • El tercer FSE: oportunitats i reptes per als moviments socials europeus

  3 d’octubre de 2004

  Del 14 al 17 d’octubre se celebrarà a Londres el tercer Fòrum Social Europeu (FSE), després que el primer i el segon es portessin a terme a Florència i a París respectivament. Els organitzadors esperen superar la xifra de 50 mil participants de l’última edició i avançar en el procés de construcció del FSE.
  Esther Vivas
  Londres, com a ciutat amfitriona, serà un escenari simbòlic. Capital del país europeu que ha estat capdavanter en l’aplicació de les polítiques (...)


 • Moviment per l’okupació: els reptes del nou cicle de lluites i del nou context institucional

  3 d’octubre de 2004

  Robert González
  Un cop finalitzat “l’any del Fòrum”, i quan es compleixen 20 anys del naixement del moviment per l’okupació al nostre país, és convenient realitzar un breu balanç, des de la simpatia i el compromís de l’autor amb el nou cicle de lluites contra la globalització capitalista. Des del seu sorgiment el 1984 al barri de Gràcia, les pràctiques okupes han teixit fortes xarxes barrials contraculturals, radicalitzant un sector gens menyspreable de la (...)


 • Barcelona 1984: el Fòrum

  3 d’octubre de 2004

  José Téllez
  Barcelona, setembre 2004: “any fòrum”: Com si fos un d’aquells rumors que van de boca a orella, aquest any a Barcelona sembla que s’ha celebrat un “Fòrum de les Cultures”, i com tot rumor, qui més qui menys coneix algú que l’hagi visitat i hagi pogut explicar als ciutadans (els veritables finançadors d’aquest espectacle) “què carai es això del Fòrum?”.
  Jo conec l’amic d’un amic que hi va anar aquest estiu (...)


 • Els atacs contra les prestacions socials i els moviments de protesta a Alemanya

  3 d’octubre de 2004

  Carme Wenzke
  A la cimera de governs de la Unió Europea celebrada a Lisboa el març del 2000, es va acordar que la U.E. havia d’arribar a ser l’economia més dinàmica i competitiva del món. Es tracta de fer la competència als USA com a potència mundial, per la cursa per la participació al mercat mundial, pel repartiment de les matèries primeres i la consecució dels màxims guanys. La nostra corresponsal a Alemanya ens explica com això s’està concretant a aquest país. (...)


 • Barbàrie de l’opressió! Llibertat per al poble Txetxè!

  3 d’octubre de 2004

  Declaració de la LCR a França
  Estupefacció, esglai, horror, tothom es va quedar astorat per la violència de les imatges de l’assalt de les tropes russes contra l’escola de Beslan, petita ciutat d’Ossètia en el sud caucàsic de Rússia, per tal d’acabar amb la presa d’ostatges per part d’un escamot que demanava la fi de la guerra a Txetxènia. Si fa no fa, 500 morts, més de 700 ferits, les tropes russes van cometre un veritable carnatge. La població, ferida (...)


... | 6320 | 6340 | 6360 | 6380 | 6400 | 6420 | 6440 | 6460 | 6480 |...