,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

Catalunya   laboral   Internacional   repressió   Habitatge   política   Ecologia   drets nacionals   Economia   Estat espanyol   França   internacionalisme   anticapitalisme   Feminisme  
VEURE TOTS ELS BLOGS

#ineditviable

"El Empleo", un corto animado sobre la dureza de la dinámica social

24 de maig de 2017

"Niñas con pene. Niños con vulva. Un hecho más de diversidad". Material didáctico audiovisual sobre transexualidad infantil

23 de maig de 2017

Jesús Gellida

L'avanç de l'economia col·laborativa

24 de maig de 2017

Joc de cartes pel referèndum

24 de maig de 2017

Web de RevoltaGlobal


 • Els atacs contra les prestacions socials i els moviments de protesta a Alemanya

  3 d’octubre de 2004

  Carme Wenzke
  A la cimera de governs de la Unió Europea celebrada a Lisboa el març del 2000, es va acordar que la U.E. havia d’arribar a ser l’economia més dinàmica i competitiva del món. Es tracta de fer la competència als USA com a potència mundial, per la cursa per la participació al mercat mundial, pel repartiment de les matèries primeres i la consecució dels màxims guanys. La nostra corresponsal a Alemanya ens explica com això s’està concretant a aquest país. (...)


 • Barbàrie de l’opressió! Llibertat per al poble Txetxè!

  3 d’octubre de 2004

  Declaració de la LCR a França
  Estupefacció, esglai, horror, tothom es va quedar astorat per la violència de les imatges de l’assalt de les tropes russes contra l’escola de Beslan, petita ciutat d’Ossètia en el sud caucàsic de Rússia, per tal d’acabar amb la presa d’ostatges per part d’un escamot que demanava la fi de la guerra a Txetxènia. Si fa no fa, 500 morts, més de 700 ferits, les tropes russes van cometre un veritable carnatge. La població, ferida (...)


 • El debut del nuevo imperialismo

  23 de setembre de 2004

  Claudio Katz


 • Imperialismo. La Europa-potencia y el militarismo europeo

  14 de setembre de 2004

  Claude Serfati

  Desde hace algunos meses, se habla mucho de la “Europa-potencia” o, más a menudo, de su ausencia. La expresión tiene una popularidad facilitada por su imprecisión semántica. Cuando se mide la potencia por el peso económico o militar, la expresión corresponde además a una inexactitud factual.


 • Lenin: ¡saltos! ¡saltos! ¡saltos!

  10 de setembre de 2004

  Daniel Bensaïd

  Una política sin partidos (como quiera que se llamen: movimiento, organización, etc.) termina, en la mayoría de los casos, en una política sin política: ya sea en un seguidismo sin objetivos a la espontaneidad de los movimientos sociales, o en la peor forma de vanguardismo individualista elitista, o finalmente en una represión de lo político en favor de lo estético o lo ético.


 • Necesidad de una organización internacional revolucionaria

  10 de setembre de 2004

  Ernest Mandel i John Ross


 • Lenin ciberespacial: ¿por qué no?

  9 de setembre de 2004

  Slavoj ZizekUn


 • 11 de Setembre del 2004: Oportunitats i reptes del moment actual

  5 de setembre de 2004

  La celebració de la Diada d’aquest any es fa en un context molt diferent de les anteriors, per la coexistència d’un govern de l’esquerra plural a Catalunya i del PSOE a l’Estat i la fi del període d’hegemonia de CiU i PP. Aquesta nova situació obre la porta per un major reconeixement dels drets nacionals de Catalunya, però l’actitud del govern de Zapatero i el pragmatisme del Tripartit amenacen posar fortes limitacions a aquestes possibilitats.
  La (...)


 • Lenin i el dret d’autodeterminació

  4 de setembre de 2004

  Michel Löwy
  El punt de partida de Lenin per a elaborar la seva estratègia pel que fa a la qüestió nacional és el mateix que el de Rosa Luxemburg, Trotski i Pannekoek: l’internacionalisme proletari. Tanmateix, Lenin havia comprès, més bé que no els seus companys de combat de l’esquerra revolucionària, el lligam dialèctic entre internacionalisme i dret a l’autodeterminació nacional:
  a) - només la llibertat de separació fa possible una lliure i voluntària unió, (...)


 • L’esquerra anticapitalista i la lluita pels drets nacionals de Catalunya

  4 de setembre de 2004

  Jaime Pastor
  La celebració de la Diada d’aquest any se situa sense cap mena de dubte en un escenari força diferent del que ha presidit anteriors commemoracions, al menys des de que es va iniciar la transició política: la coexistència d’un govern d’“esquerra plural” a Catalunya amb un govern del PSOE a Madrid sembla estar generant fortes ilusions en que aquest cop, per fi, es podrà abordar el debat de fons sobre la necessitat de reconèixer els drets nacionals (...)


 • Guerres, constitucions, estatuts: un nou curs ple de reptes...

  4 de setembre de 2004

  Editorial revista "REVOLTA GLOBAL" nº 8 (setembre 2004)
  Comença el setembre i amb ell el nou “curs polític” 2004-2005. Aquest estiu ens ha servit per analitzar, fer balanç i reflexionar sobre el curs anterior, sobre els resultats de les mobilitzacions, la continuïtat de les lluites i les perspectives d’altres de noves.
  El moviment anti-guerra apunta a Bush
  L’any passat les lluites i mobilitzacions internacionals han tingut gairebé com a única protagonista la (...)


 • De pobles, governs i de les lluites que vindran

  4 de setembre de 2004

  Els partidaris del president Hugo Chávez es van imposat en el referèndum revocador, amb una diferència apreciable, de més de quinze punts percentuals. L’oposició es va afanyar a desconèixer la derrota, amb diverses acusacions de frau i coacció als votants, confirmant com si fera falta que és la lluita social i no els mecanismes institucionals la que pot segellar definitivament derrotes i victòries.
  Daniel Campione
  No és qüestió de lamentar-se per la polarització de la societat (...)


 • AFGANISTÁN I HAITÍ: EL PARLAMENT ESPANYOL CEDEIX FRONT ALS ESTATS UNITS

  7 de juliol de 2004

  La doble decisió adoptada pel Parlament espanyol d’enviar tropes a l’Afganistan i Haití ha comptat amb el suport de tots els grups parlamentaris, amb excepció de IU, Eusko Alkartasuna, BNG i Nafarroa Bai en el cas d’Afganistan, i de BNG i Nafarrora Bai amb el cas d’IU. Ambdues decisions parlamentaries són un greu error polític.
  Zapatero ha argumentat que la legalitat internacional avala la presencia de tropes espanyoles a l’Afganistan i que el PSOE ja recolzà (...)


 • Per l’alliberament gai, lesbià i transsexual

  6 de juny de 2004

  Patrici Larousse
  El dissabte 15 de maig, un bon grapat de persones es va concentrar davant la casa Batlló, al passeig de gràcia de Barcelona, convocades per les organitzacions de gais, lesbianes i transsexuals més representatives de Catalunya. Tot i que haguera sét desitjable una participació més massiva a l’acte, els principals mitjans de comunicació se’n varen fer ressò. Emperò, hom podria pensar per què? Per què, ara que s’estan assolint uns drets que temps enrere si (...)


 • Un altre sindicalisme és possible

  6 de juny de 2004

  Pepe Gutiérrez
  En qualsevol lloc i moment, no és possible parlar del sindicalisme existent sense que algú mostri el seu neguit i desencant, fins que el personal més identificat amb els aparells dominants es veu obligat a puntualitzar que, bé, no es pot arribar més lluny, i sol atribuir una situació marcada amb el constant deteriorament dels drets laborals com conseqüència del desinterès existent. Un argument que podria tenir sentit si no fos que quan es desenvolupa una mobilització, la (...)


 • La Plataforma després del 14-M

  5 de juny de 2004

  José Téllez
  Al juny del 2003, el PP tornava a guanyar les eleccions municipals després de uns mesos de forta mobilització contra la guerra, i una certa desmobilització va calar en alguns nous sectors del moviment contra la guerra. Un any després... com s’ha girat la truita! Tenim nou govern i les tropes espanyoles d’ocupació a l’Iraq ja son de tornada. Els que van intentar vendre els resultats electorals de les municipals com un “fracàs” del moviment (...)


 • Resistències a l’imperialisme

  4 de juny de 2004

  En aquesta entrevista, l’escriptor, cineasta i militant revolucionari anglo-paquistanès Tariq Ali, que acaba de publicar Bush en Babilonia: la recolonización de Irak, Alianza Editorial, Madrid, 2004, afirma que la major resistència a l’imperialisme prové avui dia dels moviments socials a Amèrica Llatina, de la lluita d’alliberament nacional palestina i, més recentment, de la resistència anticolonialista a l’Iraq.
  Entrevista a Tariq Ali
  Quines són les noves (...)


 • "Las invasiones bárbaras"

  4 de juny de 2004

  Carles Mercadal
  Las invasiones bárbaras és l’última pel·licula de Denys Arcand (Québec, 1941), un director poc conegut per aquestes contrades. Encara que el film va guanyar el premi a la millor realització estrangera en l’última edició dels Oscar, no es tracta ni molt menys de la típica producció comercial de Hollywood, cosa que demostra un cert canvi d’aires entre els crítics de l’establishment del cinema nord-americà (en la línia, doncs, de la també oscaritzada (...)


 • De Marx a Gramsci: hegemonia i societat civil

  4 de juny de 2004

  Albert Noguera
  Antonio Gramsci va morir el 1937 a la presó després de ser condemnat a 20 anys per un tribunal feixista, darrera quedava una vida marcada per la lluita i el compromís, per davant s’alçava la feina d’interpretar una herència teòrica rica i complexe. La recuperació del llegat teòric de Gramsci cobra avui vital urgència, les seves contribucions al pensament revolucionari, plasmades en conceptes que obren nous horitzons de búsqueda, marquen punts de no retorn a (...)


 • Debatim sobre l’educació al nostre país

  3 de juny de 2004

  Reies Font
  El nostre país ha patit durant els darrers anys forts canvis polítics, socials i econòmics com a conseqüéncia de la globalització neo-liberal que adopta el sistema capitalista. Uns canvis que afecten a tots els sectors socials i sobretot a les classes més debilitades. La privatització creixent afecta directa i indirectament a bens que són drets socials inapelables com la sanitat i l’educació.
  L’educació com a dret fonamental bàsic per a tota societat esdevé un bé (...)


... | 6340 | 6360 | 6380 | 6400 | 6420 | 6440 | 6460 | 6480 | 6500 | 6520