,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

França   Internacional   Catalunya   Estat espanyol   Feminisme   repressió   Economia   Habitatge   internacionalisme   drets nacionals   política   anticapitalisme   Ecologia   laboral  
VEURE TOTS ELS BLOGS

#ineditviable

Construïnt una nova vella, un projecte de participació juvenil a la Trinitat Vella

25 de juny de 2017

Heráclito & Parménides return. 7 reflexiones sobre la gestión del cambio en las profesiones sociales y educativas

24 de juny de 2017

Web de RevoltaGlobal


 • Moviment per l’okupació: els reptes del nou cicle de lluites i del nou context institucional

  3 d’octubre de 2004

  Robert González
  Un cop finalitzat “l’any del Fòrum”, i quan es compleixen 20 anys del naixement del moviment per l’okupació al nostre país, és convenient realitzar un breu balanç, des de la simpatia i el compromís de l’autor amb el nou cicle de lluites contra la globalització capitalista. Des del seu sorgiment el 1984 al barri de Gràcia, les pràctiques okupes han teixit fortes xarxes barrials contraculturals, radicalitzant un sector gens menyspreable de la (...)


 • Barcelona 1984: el Fòrum

  3 d’octubre de 2004

  José Téllez
  Barcelona, setembre 2004: “any fòrum”: Com si fos un d’aquells rumors que van de boca a orella, aquest any a Barcelona sembla que s’ha celebrat un “Fòrum de les Cultures”, i com tot rumor, qui més qui menys coneix algú que l’hagi visitat i hagi pogut explicar als ciutadans (els veritables finançadors d’aquest espectacle) “què carai es això del Fòrum?”.
  Jo conec l’amic d’un amic que hi va anar aquest estiu (...)


 • Els atacs contra les prestacions socials i els moviments de protesta a Alemanya

  3 d’octubre de 2004

  Carme Wenzke
  A la cimera de governs de la Unió Europea celebrada a Lisboa el març del 2000, es va acordar que la U.E. havia d’arribar a ser l’economia més dinàmica i competitiva del món. Es tracta de fer la competència als USA com a potència mundial, per la cursa per la participació al mercat mundial, pel repartiment de les matèries primeres i la consecució dels màxims guanys. La nostra corresponsal a Alemanya ens explica com això s’està concretant a aquest país. (...)


 • Barbàrie de l’opressió! Llibertat per al poble Txetxè!

  3 d’octubre de 2004

  Declaració de la LCR a França
  Estupefacció, esglai, horror, tothom es va quedar astorat per la violència de les imatges de l’assalt de les tropes russes contra l’escola de Beslan, petita ciutat d’Ossètia en el sud caucàsic de Rússia, per tal d’acabar amb la presa d’ostatges per part d’un escamot que demanava la fi de la guerra a Txetxènia. Si fa no fa, 500 morts, més de 700 ferits, les tropes russes van cometre un veritable carnatge. La població, ferida (...)


 • El debut del nuevo imperialismo

  23 de setembre de 2004

  Claudio Katz


 • Imperialismo. La Europa-potencia y el militarismo europeo

  14 de setembre de 2004

  Claude Serfati

  Desde hace algunos meses, se habla mucho de la “Europa-potencia” o, más a menudo, de su ausencia. La expresión tiene una popularidad facilitada por su imprecisión semántica. Cuando se mide la potencia por el peso económico o militar, la expresión corresponde además a una inexactitud factual.


 • Lenin: ¡saltos! ¡saltos! ¡saltos!

  10 de setembre de 2004

  Daniel Bensaïd

  Una política sin partidos (como quiera que se llamen: movimiento, organización, etc.) termina, en la mayoría de los casos, en una política sin política: ya sea en un seguidismo sin objetivos a la espontaneidad de los movimientos sociales, o en la peor forma de vanguardismo individualista elitista, o finalmente en una represión de lo político en favor de lo estético o lo ético.


 • Necesidad de una organización internacional revolucionaria

  10 de setembre de 2004

  Ernest Mandel i John Ross


 • Lenin ciberespacial: ¿por qué no?

  9 de setembre de 2004

  Slavoj ZizekUn


 • 11 de Setembre del 2004: Oportunitats i reptes del moment actual

  5 de setembre de 2004

  La celebració de la Diada d’aquest any es fa en un context molt diferent de les anteriors, per la coexistència d’un govern de l’esquerra plural a Catalunya i del PSOE a l’Estat i la fi del període d’hegemonia de CiU i PP. Aquesta nova situació obre la porta per un major reconeixement dels drets nacionals de Catalunya, però l’actitud del govern de Zapatero i el pragmatisme del Tripartit amenacen posar fortes limitacions a aquestes possibilitats.
  La (...)


 • Lenin i el dret d’autodeterminació

  4 de setembre de 2004

  Michel Löwy
  El punt de partida de Lenin per a elaborar la seva estratègia pel que fa a la qüestió nacional és el mateix que el de Rosa Luxemburg, Trotski i Pannekoek: l’internacionalisme proletari. Tanmateix, Lenin havia comprès, més bé que no els seus companys de combat de l’esquerra revolucionària, el lligam dialèctic entre internacionalisme i dret a l’autodeterminació nacional:
  a) - només la llibertat de separació fa possible una lliure i voluntària unió, (...)


 • L’esquerra anticapitalista i la lluita pels drets nacionals de Catalunya

  4 de setembre de 2004

  Jaime Pastor
  La celebració de la Diada d’aquest any se situa sense cap mena de dubte en un escenari força diferent del que ha presidit anteriors commemoracions, al menys des de que es va iniciar la transició política: la coexistència d’un govern d’“esquerra plural” a Catalunya amb un govern del PSOE a Madrid sembla estar generant fortes ilusions en que aquest cop, per fi, es podrà abordar el debat de fons sobre la necessitat de reconèixer els drets nacionals (...)


 • Guerres, constitucions, estatuts: un nou curs ple de reptes...

  4 de setembre de 2004

  Editorial revista "REVOLTA GLOBAL" nº 8 (setembre 2004)
  Comença el setembre i amb ell el nou “curs polític” 2004-2005. Aquest estiu ens ha servit per analitzar, fer balanç i reflexionar sobre el curs anterior, sobre els resultats de les mobilitzacions, la continuïtat de les lluites i les perspectives d’altres de noves.
  El moviment anti-guerra apunta a Bush
  L’any passat les lluites i mobilitzacions internacionals han tingut gairebé com a única protagonista la (...)


 • De pobles, governs i de les lluites que vindran

  4 de setembre de 2004

  Els partidaris del president Hugo Chávez es van imposat en el referèndum revocador, amb una diferència apreciable, de més de quinze punts percentuals. L’oposició es va afanyar a desconèixer la derrota, amb diverses acusacions de frau i coacció als votants, confirmant com si fera falta que és la lluita social i no els mecanismes institucionals la que pot segellar definitivament derrotes i victòries.
  Daniel Campione
  No és qüestió de lamentar-se per la polarització de la societat (...)


 • AFGANISTÁN I HAITÍ: EL PARLAMENT ESPANYOL CEDEIX FRONT ALS ESTATS UNITS

  7 de juliol de 2004

  La doble decisió adoptada pel Parlament espanyol d’enviar tropes a l’Afganistan i Haití ha comptat amb el suport de tots els grups parlamentaris, amb excepció de IU, Eusko Alkartasuna, BNG i Nafarroa Bai en el cas d’Afganistan, i de BNG i Nafarrora Bai amb el cas d’IU. Ambdues decisions parlamentaries són un greu error polític.
  Zapatero ha argumentat que la legalitat internacional avala la presencia de tropes espanyoles a l’Afganistan i que el PSOE ja recolzà (...)


 • Per l’alliberament gai, lesbià i transsexual

  6 de juny de 2004

  Patrici Larousse
  El dissabte 15 de maig, un bon grapat de persones es va concentrar davant la casa Batlló, al passeig de gràcia de Barcelona, convocades per les organitzacions de gais, lesbianes i transsexuals més representatives de Catalunya. Tot i que haguera sét desitjable una participació més massiva a l’acte, els principals mitjans de comunicació se’n varen fer ressò. Emperò, hom podria pensar per què? Per què, ara que s’estan assolint uns drets que temps enrere si (...)


 • Un altre sindicalisme és possible

  6 de juny de 2004

  Pepe Gutiérrez
  En qualsevol lloc i moment, no és possible parlar del sindicalisme existent sense que algú mostri el seu neguit i desencant, fins que el personal més identificat amb els aparells dominants es veu obligat a puntualitzar que, bé, no es pot arribar més lluny, i sol atribuir una situació marcada amb el constant deteriorament dels drets laborals com conseqüència del desinterès existent. Un argument que podria tenir sentit si no fos que quan es desenvolupa una mobilització, la (...)


 • La Plataforma després del 14-M

  5 de juny de 2004

  José Téllez
  Al juny del 2003, el PP tornava a guanyar les eleccions municipals després de uns mesos de forta mobilització contra la guerra, i una certa desmobilització va calar en alguns nous sectors del moviment contra la guerra. Un any després... com s’ha girat la truita! Tenim nou govern i les tropes espanyoles d’ocupació a l’Iraq ja son de tornada. Els que van intentar vendre els resultats electorals de les municipals com un “fracàs” del moviment (...)


 • Resistències a l’imperialisme

  4 de juny de 2004

  En aquesta entrevista, l’escriptor, cineasta i militant revolucionari anglo-paquistanès Tariq Ali, que acaba de publicar Bush en Babilonia: la recolonización de Irak, Alianza Editorial, Madrid, 2004, afirma que la major resistència a l’imperialisme prové avui dia dels moviments socials a Amèrica Llatina, de la lluita d’alliberament nacional palestina i, més recentment, de la resistència anticolonialista a l’Iraq.
  Entrevista a Tariq Ali
  Quines són les noves (...)


 • "Las invasiones bárbaras"

  4 de juny de 2004

  Carles Mercadal
  Las invasiones bárbaras és l’última pel·licula de Denys Arcand (Québec, 1941), un director poc conegut per aquestes contrades. Encara que el film va guanyar el premi a la millor realització estrangera en l’última edició dels Oscar, no es tracta ni molt menys de la típica producció comercial de Hollywood, cosa que demostra un cert canvi d’aires entre els crítics de l’establishment del cinema nord-americà (en la línia, doncs, de la també oscaritzada (...)


... | 6340 | 6360 | 6380 | 6400 | 6420 | 6440 | 6460 | 6480 | 6500 | 6520