,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

política   França   Ecologia   internacionalisme   repressió   Estat espanyol   Catalunya   Habitatge   Internacional   drets nacionals   anticapitalisme   Economia   Feminisme   laboral  
VEURE TOTS ELS BLOGS

#ineditviable

Construïnt una nova vella, un projecte de participació juvenil a la Trinitat Vella

25 de juny de 2017

Heráclito & Parménides return. 7 reflexiones sobre la gestión del cambio en las profesiones sociales y educativas

24 de juny de 2017

Web de RevoltaGlobal


 • Els morts són nostres, les guerres són vostres! Retorn immediat de les tropes de l’Iraq!

  5 d’abril de 2004

  Editorial revista "REVOLTA GLOBAL" nº 5 (abril 2004)
  La guerra immoral i il·legal de la coalició imperialista contra l’Iraq, que ha causat dezenes de milers de víctimes entre la població iraquiana i que ha destruït la seva economia no només no s’ha acabat, sinó que s’ha escampat a la reraguarda dels Estats agressors, mitjançant l’acció terrorista massiva i indiscriminada de l’onze de març. La solidaritat amb les víctimes de la massacre de Madrid i el rebuig (...)


 • 20 de març: fora les forces d’ocupació!

  9 de març de 2004

  Robert González
  El dia vint d’aquest mes milions de persones de tot el món sortirem al carrer en complir-se l’aniversari de l’inici de l’ocupació de l’Iraq per part de les tropes estadounidenques i els seus aliats. El passat més de gener a Mumbai, l’assemblea mundial de moviments socials feia seva la proposta que va sorgir al novembre a l’assemblea de moviments socials de París. Així, els moviments socials de les diverses nacions i pobles del món (...)


 • La terra i el terror

  7 de març de 2004

  Per al poble palestí, el dia 30 de març és el Dia de la Terra. En aquella data del 1976, les forces israelianes van expropiar 5.500 acres de terra pertanyent a diferents pobles palestins de Galilea. Segons les autoritats d’Israel, eren “zones militars tancades”, la qual cosa no va impedir que les ocupés un seguit d’assentaments il·legals. Els enfrontaments entre palestins de ciutadania israeliana i les forces militars d’Israel van deixar sis palestins morts, 96 (...)


 • Ara fa un any...

  7 de març de 2004

  Pau Gálvez, Girona
  Ara fa un any, unes 35.000 persones van sortir als carrers de Girona amb un lema molt clar: “no a la guerra!” Va ser la manifestació més gran feta a les nostres comarques i va ser el preludi de la manifestació de Barcelona, símbol de la mobilització i del clamor mundial contra una guerra, la de l’Iraq.
  Gran part d’aquest mèrit va ser de la plataforma gironina per la pau Aturem la guerra. Dins d’aquesta plataforma van coincidir persones a (...)


 • ETA vota PP

  6 de març de 2004

  Pep Juárez, secretari general de CGT-BALEARS
  En el món que vivim, la casualitat en política és una espècie en vies d’extinció. Per això, el show muntat al voltant de l’anomenat "cas Carod", amb el darrer capítol (potser que quan llegiu aquestes línies ja no sigui el darrer) del comunicat per part d’ETA, anunciant la suposada treva per al territori de Catalunya, no sembla fruit només de patinades ni improvitzacions.
  A ETA li convé, de manera descarada, una nova i més (...)


 • Com combatre el tancament d’empreses?

  5 de març de 2004

  En els darrers temps, els processos de deslocalització de produccions i/o tancaments d’empreses multinacionals, a l’Estat espanyol i especialment a Catalunya, es donen amb major freqüència, provoquen accions de resposta dels i les treballadores directament afectades, causen preocupació i alarma social a la resta. No és per menys, si tenim en compte les conseqüències d’atur, empobriment i inseguretat per els afectats i el seu entorn familiar i social, obligant-los en molts (...)


 • El cas Medem

  5 de març de 2004

  Miguel Romero
  Julio Medem i el seu documental La pelota vasca han esdevingut protagonistes d’un “cas”: un conflicte polític de gran repercussió pública, que actua com a revelador d’una crisi de societat. Aquest cop, la matèria revelada és l’”antiterrorisme”, amb totes les seves misèries morals i intel·lectuals. Per això, abans de comentar la pel·lícula, cal comentar el cas, que, al meu entendre, és molt més interessant, i que mereixeria ser, ell (...)


 • ¿És el dret l’instrument que ajudarà a resoldre el conflicte de la violència masclista?

  4 de març de 2004

  Alicia López
  Podriem respondre que no i acabar aquí, però creiem que seria bo raonar la resposta. Des dels anys 70, el moviment feminista ha protagonitzat la lluita contra la violència masclista, treient-la del terreny privat. Durant els 80, el qüestionament de la privacitat de les relacions familiars i de la violència, fins aleshores silenciada per la societat, va esdevenir una de les reivindicacions fonamentals pel moviment feminista, amb una forta presència al carrer.
  Actualment han (...)


 • La vigència dels feminismes

  4 de març de 2004

  A inicios del siglo XIX Charles Fourier, el mas utópico de los socialistas utópicos, al rechazar de pleno el liberalismo laissez-faire, por pretender legitimar el progreso económico y social pero provocar la creciente pobreza y desprotección de la clase trabajadora durante la revolución industrial, ya señalaba que “la condición de las mujeres es la mejor señal del estado de una sociedad!” El mundo ha cambiado mucho desde esos albores de la sociedad liberal burguesa occidental. (...)


 • Marx davant el capitalisme modern: evolució i permanència

  4 de març de 2004

  Tot i que les formes del treball han anat evolucionant des de Marx ençà, no modificaren pas d’una manera fonamental les relacions de producció: per tant, els instruments de la crítica marxista, ens explica l’economista Michel Husson, no han perdut gens la seva vigència.
  Michel Husson
  La crítica més eficaç del capitalisme contemporani ha d’esquivar dos esculls simètrics: el dogmatisme (res no ha canviat) i allò que hom podria anomenar el “superacionisme” (tot (...)


 • Onada de tancaments d’empreses: el govern tripartit davant la seva primera prova

  9 de febrer de 2004

  Editorial revista "REVOLTA GLOBAL" nº 3 (febrer 2004)
  Els treballadors i les treballadores de les fàbriques amenaçades de tancament ja han anunciat les primeres mobilitzacions, mentre la indignació social es generalitza entre amplis sectors de les poblacions afectades. El temor que sigui només el començament s’escampa entre la població assalariada de Catalunya. La perspectiva d’un declivi de la Catalunya industrial pren cos. Totes les alarmes s’han disparat.
  El govern de (...)


 • Fins on arribarà el "gir a l’esquerra"?

  8 de febrer de 2004

  Revolta Global
  El resultat de les eleccions del 16 de novembre ha reflectit els canvis en l’opinió pública que s’han anat produint els últims anys i que ja van tenir una primera traducció electoral a les municipals del maig passat. La remobilització social ha tingut la seva expressió electoral, que ha traduït de manera deformada i mediatitzada el principi d’una certa polarització política.
  Pel que fa a l’esquerra, els resultats electorals han reflectit àmpliament (...)


 • Per una reorientació cap a l’esquerra

  7 de febrer de 2004

  João Machado
  Finalment, al quart intent, el candidat del PT a la presidència de Brasil, Lula, va guanyar les eleccions justament en un moment d‚escassa mobilització social, tot i que sí de grans expectatives. L‚actuació d‚aquest govern i, sobre tot, dels diferents corrents d‚esquerra presents en aquell país, centra l‚atenció de bona part de l‚esquerra arreu del món. En aquesta ocasió, recollim la visió de Democràcia Socialista, secció brasilera de la (...)


 • La Revolució russa: un error històric?

  6 de febrer de 2004

  Ernest Mandel
  L’anàlisi marxista de la hipertròfia de l’Estat i la burocràcia a la Unió Soviètica planteja una qüestió històrica crucial: tenien raó els menxevics quan, contra Lenin i Trotski, s’oposaven a la Revolució d’Octubre amb l’argument que Rússia no estava madura econòmicament pel socialisme i que tota temptativa dirigida a “saltar-se” el desenvolupament del capitalisme era “voluntarista” i “blanquista”? Fou la (...)


 • El nou projecte de Llamazares pateix un contratemps i l’oposició interna amplia la seva presència

  5 de febrer de 2004

  Ana Gabarró i Diosdado Toledano
  La VII Assemblea Federal d’Izquierda Unida no ha estat el passeig triomfal, plebiscitari, d’unanimitats, que el grup del coordinador general Gaspar Llamazares desitjava.
  Per començar, el projecte de modificació d’Estatuts, peça angular en la desnaturalització d’Izquierda Unida, del seu funcionament democràtic i plural, i la proposta de canviar el nom d’IU per el d’IU-Verdes, fou derrotat a la comissió corresponent de (...)


 • La coordinadora “Tarragona patrimoni de la pau” i el govern tripartit

  5 de febrer de 2004

  Pau Gomis
  La Coordinadora “Tarragona Patrimoni de la Pau” ha celebrat els cinc anys de lluita antimilitarista. Ara bé, no és un fet aïllat, ja que altres lluites com ara l’objecció de consciència, la insubmissió al servei militar, la lluita contra les bases, el referèndum de l’OTAN, la guerra del Golf o el genocidi de Bòsnia, s’han dut a terme sota un o altre nom.
  Entre 1998 i 1999 el JFK i altres vaixells de guerra de la VI Flota dels EUA i de l’OTAN (...)


 • "La Funció de l’Orgasme"

  4 de febrer de 2004

  Marc Lancharro
  “L’amor, el treball i el saber són les fonts de la nostra vida. També haurien de gobernar-la.” Wilhelm Reich
  El llibre és una autojustificacció de les teories que ell mateix va desenvolupar al llarg de la seva vida professional. És una recopilació científica de les investigacions que ell mateix fa com a sexòleg i psicoanalista de l’escola de Freud (del qual fou un dels millors deixebles) i que acabà criticant sense treva i denunciant-lo com a (...)


 • Què ha passat a Mumbai?

  4 de febrer de 2004

  Josep Maria Antentas
  El IV Fòrum Social Mundial ha estat un èxit polític indiscutible. Un dels aspectes més significatius del procés preparatori del FSM a l’Índia va ser la dinàmica unitària que ha generat entre organitzacions molt diferents, aprofundint la tendència oberta amb la preparació del Fòrum Social Asiàtic a Hyderabad el gener de 2003. Tradicionalment ha existit una dinàmica unitària entre sindicats i certs moviments camperols que contrastava amb la divisió entre ONGs i (...)


 • Tolerància Zero als maltractaments contra les dones!

  3 de febrer de 2004

  Isa Garnika
  El 2003, gairebé 100 dones van ser assassinades per homes que eren o havien estat els seus companys sentimentals, molts d’ells policies, guàrdies civils o militars. Les agressions sexuals s’han disparat un 24% respecte al 2002 i més de 4000 dones van sol·licitar l’ordre de protecció. Què podem dir d’una realitat fàcil de quantificar en xifres, però que suposa un gran dolor i patiment per part de les víctimes que són, no pas les dones només, sinó també (...)


 • Seguir mobilitzant i reconstruint l’esquerra social i política

  15 de desembre de 2003

  El context internacional segueix marcat per les creixents dificultats de l’imperialisme ianqui per perpetuar l’ocupació de l’Iraq i crear un nou règim addicte als interessos de les multinacionals estrangeres. La recent liquidació de set espies de l’Estat espanyol –un dels principals còmplices de l’imperialisme ianqui en aquesta guerra– posa de relleu que la resistència iraquiana està molt bén organitzada i informada i que està rebent un suport (...)


... | 6340 | 6360 | 6380 | 6400 | 6420 | 6440 | 6460 | 6480 | 6500 | 6520