,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

França   Ecologia   internacionalisme   repressió   Catalunya   Internacional   política   anticapitalisme   Habitatge   laboral   drets nacionals   Estat espanyol   Economia   Feminisme  
VEURE TOTS ELS BLOGS

#ineditviable

Jóvenes Papas, viejos comunistas. Contra la política de la amabilidad

26 de maig de 2017

"El Empleo", un corto animado sobre la dureza de la dinámica social

24 de maig de 2017

Jesús Gellida

L'avanç de l'economia col·laborativa

24 de maig de 2017

Joc de cartes pel referèndum

24 de maig de 2017

Esther Vivas

Ni parimos ni decidimos

26 de maig de 2017

Dos anys de mandat d’Ada Colau i Barcelona en Comú

26 de maig de 2017

Web de RevoltaGlobal


 • Què és el Fòrum 2004?

  15 de desembre de 2003

  Assemblea de Resistències al Fòrum 2004
  L’assemblea de Resistències al Fòrum 2004 es va començar a reunir a conemçaments de l’estiu del 2003. La intenció era la de crear un espai de convergència entre col·lectius i persones que estaven treballant en aspectes que tinguessin a veure amb el Fórum 2004. Actualment, s’articula en àrees de resistència (model de ciutat-especulació, sostenibilitat-precarietat, immigració, participació, cultura).
  Les àrees no són casuals, ja que (...)


 • "Miniwatt-Philips: la memòria obrera"

  15 de desembre de 2003

  Un llibre de Pepe Gutiérrez

  De llibres com aquest, n’hi ha ben pocs. Malauradament. Com diu el seu autor: “raramente la clase obrera tiene quien le escriba”. El que es comenta aquí és la memòria, plasmada en mots i imatges, d’una lluita –d’una lluita obrera- que va començar durant el franquisme i encara perdura. És una font d’inspiració i de lliçons per a tota gent que no ens resignem a aquest sistema triturador de persones i d’esperances. Perquè vagis fent boca, (...)


 • Per què cal oposar-se a la Constitució europea?

  15 de desembre de 2003

  Estem vivint un període històric determinant pel futur polític del continent europeu. El projecte de Constitució Europea suposa un pas decisiu per a la consolidació i la legitimació de l’Europa imperialista del capital i la guerra. Existeixen fortes contradiccions entre alguns Estats de la UE pel que fa a l’Esborrany –i sobre tot, pel futur repartiment de poder a la Unió, com hem vista a la última cimera amb l’oposició de Polònia i l’Estat espanyol–, però (...)


 • El 2n FSE de París, un pas endavant

  15 de desembre de 2003

  El 2n Fòrum Social Europeu (FSE) de París ha sumat un nou èxit polític al procés de construcció del Fòrum Social Mundial a escala global i regional i suposa l’inici de la consolidació d’aquesta iniciativa en l’àmbit europeu.
  Esther Vivas
  El 2n FSE, celebrat del 12 al 15 de novembre a París-La Villete, Saint Dennis, Bobigny i Irvy, va comptar amb la participació de 55.000 delegats i delegades, xifra similar a la del 1r FSE de Florència, i amb centenars de conferències, (...)


 • Les eleccions del 16N i el nou panorama polític català

  15 de desembre de 2003

  Diosdado Toledano
  El resultat de les eleccions al Parlament de Catalunya reflecteixen les tendències de fons que anaven experimentant-se en la societat catalana en els últims temps, i que van tenir una primera expressió electoral en les passades eleccions municipals al Principat, particularment a la ciutat de Barcelona.
  La remobilització social que s’ha produït els dos últims anys, en especial durant les grans manifestacions contra l’Europa del Capital i la Guerra el 2002 a (...)


 • Raons per un recolzament crític al Pla Ibarretxe

  15 de desembre de 2003

  José Ramón Castaños
  1.-Observacions sobre la naturalesa de la reforma.
  L’essencial de la proposta Ibarretxe està en la modificació de les relacions Euskadi-Estat, de tal manera que el primer dels judicis de valor que cal fer-se sobre ella s’ha de remetre necessàriament al problema del model d’Estat. En tot cas, per això mateix ha estat jutjat fins ara pels seus detractors més fervents. Però en la seva proposta també hi ha una aspiració a regular les relacions internes en (...)


 • Rosa Luxemburg: un compromís per al segle XXI

  15 de desembre de 2003

  Ara fa vuitanta cinc anys, Rosa Luxemburg fou assassinada sota el regne de la socialdemocràcia alemanya. La seva herència política, que lliga compromís revolucionari, internacionalisme i democràcia socialista, ens resulta de gran vàlua.
  Michael Löwy
  Gener de 1919. Rosa Luxemburg, fundadora del Partit Comunista Alemany (Lliga Spartakus), és assassinada per una unitat dels “cossos francs”, bandes d’oficials i militars contrarrevolucionaris (futur viver del Partit Nazi) (...)


 • El 16 de novembre i l’esquerra anticapitalista

  1 de novembre de 2003

  Les eleccions del 16N es presenten incertes, i amb moltes especulacions sobre els escenaris postelectorals. És probable que continuï el retrocés de CiU iniciat els últims anys, que el PSC es mantingui, i que ERC i ICV-EUiA experimentin avenços. Compartim la voluntat de derrotar a les urnes el nacionalisme burgès i conservador de CiU que ha manat a Catalunya des de la transició, amb l’inestimable ajut d’Esquerra Republicana després de les primeres eleccions. CiU ha estat un dels (...)


 • Insurrecció a Bolívia!

  1 de novembre de 2003

  A l’hora de redactar aquestes línies, hi ha un compàs d’espera després que la impressionant revolta ha fet fora –del govern i del país- l’odiat president Goni, el gringo asesino. Us oferim aquí una descripció i una anàlisi dels fets escrites per Adolfo Gilly mentre s’estaven produint que ajuden a fer-nos una idea de l’emoció del moment, de la ràbia llargament continguda finalment desfermada.
  Adolfo Gilly
  Bolívia està vivint una revolució. Les (...)


 • Què és el Pla Ibarretxe?

  1 de novembre de 2003

  Olaia Gorria
  El 26 de setembre el lehendakari Ibarretxe va presentar un proposta secessionista per alguns, un projecte amb objectius limitats, per d’altres. Ens trobem davant d’una iniciativa controvertida, però, què diu aquest pla polèmic? La proposta, nascuda d’un context d’embús (i d’abús) polític, sorgeix del govern basc com una modificació de l’Estatut de Gernika per impulsar un procés de diàleg social i de desbloqueig polític.
  El preàmbul (...)


 • "Porto Alegre se mueve"

  1 de novembre de 2003

  Robert González
  El III Fòrum Social Mundial (FSM) que va tenir lloc a Porto Alegre el gener de 2003, va significar el final d’una etapa en els moviments contra la globalització neoliberal. Porto Alegre se mueve, el nou llibre de la colecció “Viento Sur” de Los libros de la Catarata, ofereix un balanç lúcid del procés del FSM i apunta els reptes i perspectives que afronta. A través de dinou entrevistes a intel·lectuals i activistes del moviment i aportant també la seva (...)


 • Cal construir l’Europa de les lluites!

  1 de novembre de 2003

  La segona edició del Fòrum Social Europeu (FSE) ja està aquí. Del 12 al 16 de novembre el segon FSE tornarà a ser el centre de referència de bona part dels moviments socials europeus i un moment central en l’agenda dels moviments “antiglobalització” del continent. El Fòrum de París ve precedit per l’exitosa primera edició del FSE a Florència, el novembre del 2002, que va marcar un moment culminant de les resistències a la globalització i la guerra: 60.000 (...)


 • L’eficaç ineficàcia de la Llei d’estrangeria

  1 de novembre de 2003

  Brian Anglo
  Una de les crítiques a la Llei d’estrangeria que se sent amb més freqüència, fins i tot des d’organitzacions que diuen defensar els drets de la immigració o sectors de l’esquerra, és que resulta “ineficaç”. Estranya crítica, si partim de la base que ni els criteris ni els objectius dels que fan la llei són els nostres. Tant de bo fos ineficaç! Malauradament, no és pas així; o almenys, no del tot. Vegem-ho.
  És ben cert que la visió del govern, que (...)


 • Organitzar l’oposició d’esquerres front al gir dretà

  1 de novembre de 2003

  El mes de desembre vinent, els dies 19, 20 i 21, tindrà lloc la VII Assemblea federal d’Esquerra Unida.


 • Entrevista a César Reyes, militant del sindicat CO.BAS. de Telefònica

  1 de novembre de 2003

  Hem decidit parlar amb César Reyes sobre una interessant experiència sindical que val la pena difondre. César treballa a Telefònica i havia estat “tota la vida” a Comissions Obreres, incloent-hi vuit anys com a secretari general de la secció sindical de l’empresa a Barcelona. Aquí ens explica com el sector crític, del qual ell formava part, es va veure obligat a abandonar CC.OO. i formar un nou sindicat, CO.BAS., a Telefònica. César és també autor d’una novel·la, el (...)


 • “Ni calc ni còpia”: Che Guevara a la recerca d’un nou socialisme

  1 de novembre de 2003

  En un article publicat el 1928, José Carlos Mariátegui –l’autèntic fundador del marxisme llatino-americà– escrivia les següents paraules: “No volem, certament, que el socialisme sigui a Amèrica calc i còpia. Cal que sigui creació heroica. Hem de donar vida, amb la nostra pròpia realitat, amb el nostre propi llenguatge, al socialisme indo-americà. Vet aquí una missió digna d’una generació nova”. La seva advertència no fou escoltada: aquell mateix any, el (...)


 • L’Iraq ocupat mai no coneixerà la pau

  5 d’octubre de 2003

  Tariq Ali
  La recolonització de l’Iraq no acaba de rutllar. La resistència a l’interior del país (i a Palestina) no significa pas, com els agrada donar a entendre als propagandistes israelians i occidentals, que l’Islam s’hagi tornat boig. És, en ambdos casos, una conseqüència de l’ocupació. Abans de l’última guerra, alguns de nosaltres afirmavem que el poble iraquià, tot i despreciar Saddam Hussein, no acceptaria massa bé l’ocupació dels Estats (...)


 • 20 anys de revolta i esperança

  5 d’octubre de 2003

  Andreu Coll
  Un any més han tingut lloc els Campaments Internacionals de Joves Revolucionaris, aquest cop a Portugal. Centenars de joves militants d’arreu d’Europa, del Nord d’Àfrica i d’alguns llocs d’Amèrica (EUA, Brasil, Guatemala, etc.) han participat a aquests Campaments que ja acumulen vint edicions. Malgrat una calor asfixiant, el desenvolupament del Campament va ser similar al d’altres anys: tallers, comissions permanents, fòrums, sessions de (...)


 • Continua l’Efecto Iguazú!

  5 d’octubre de 2003

  Pepe Gutiérrez
  L’Iguazú ja no és solament un riu, també és una metàfora. La va crear Adolfo Jiménez, quan la història de Sintel el va portar a fer la següent reflexió: "Avui els treballadors en les empreses, en aquest model econòmic de capitalisme globalitzador, som com pescadors en una barca. Creiem que el riu està en calma i només ens adonem del que passa quan la barca, la teva empresa, s’apropa a la cascada (a Iguazú). Aleshores és quan perceps la velocitat del corrent, que (...)


 • La lluita per un comitè d’empresa

  5 d’octubre de 2003

  Quan ets jove i treballes en precari, fer sindicalisme no és gens fàcil... però no pas impossible. Marc Lancharro ens explica la seva dura, i tanmateix fructífera, experiència a la Creu Roja


... | 6340 | 6360 | 6380 | 6400 | 6420 | 6440 | 6460 | 6480 | 6500 | 6520