,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Notícies > Internacional > Declaració final de la comissió permament contra la repressió

Declaració final de la comissió permament contra la repressió

Aprovada als XXIV Campaments de Joves Revolucionaris

dimarts 14 d’agost de 2007

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 

Les comissions permanents del Campaments de Joves Revolucionaris/àries són espais de coordinació de lluites als moviments socials on participen els diferents militants joves de les seccions de la IV internacional. Aquí tenim la declaració de la comissió permanent contra la repressió de la joventut aprovada aquest any 2007 al campament de Barbaste (sud de França) la setmana del 21 al 27 de juliol.


JPEG Des de fa diversos anys, sobretot a Europa, els moviments socials han estat molt fortament reprimits. Ja sigui sota la forma de repressió policíaca, de repressió sindical, etc... Nombrosos actors dels moviments socials són els blancs dels atacs de la classe dirigent.

Aquesta repressió té lloc en una escala global i nombrosos militants dels últims moviments n’han estat víctimes. Heus aquí alguns exemples significatius :

Els últims moviments de joventut a Europa, sobretot a l’Estat Espanyol, a França i a Grècia han estat massivament reprimits: a l’Estat Espanyol al moment del moviment contra la LOU, a França en el moment del moviment estudiantil d’instituts el 2005, dels aixecaments a les banlieus i del moviment que estudia contra el CPE el 2006, així com a Grècia en el moment del moviment estudiantil l’últim any. Estudiants han estat expulsats, els manifestants gasats i donats amb cop de porra, milers de detencions, centenars de processos que, a vegades, han acabat amb penes de presó. I allò va empitjorant.

Nombrosos militants sindicals són avui acomiadats per haver gosat organitzar la resistència per tal de defensar les seves condicions de treball, com el cas dels joves sindicalistes del McDonald’s de Granada a l’Estat Espanyol que continuen actualment la seva lluita.

Nosaltres, revolucionaris devem comprendre que és lògic que l’Estat augmenti les seves funcions de base, la prohibició i la repressió en un període en què les tensions entre les classes augmenten. Ara bé som actualment en una fase on nombrosos enfrontaments tenen lloc, amb moltes derrotes, però també de victòries al nostre camp. Una nova generació militant emergeix des de fa diversos anys. Aquesta nova generació està composta de milions de joves combatius posseint l’experiència de moviments socials havent atès de vegades un molt alt nivell d’afrontament amb l’Estat. Hi ha doncs allà un perill per a la burgesia, un perill per al manteniment de l’ordre establert. És doncs lògic que aquesta nova generació sigui el blanc dels atacs de la classe dirigent. No cal subestimar les conseqüències dramàtiques que pot tenir aquesta repressió massiva sobre la nostra lluita. L’objectiu primer de la classe dominant a través de la repressió, és de donar por, d’impedir tota revolta. És per això que avui és necessari, per a nosaltres revolucionaris, de fer lluita contra la repressió un eix fonamental en el nostre combat revolucionari. Hem de tenir la capacitat d’assegurar un paper de contra pressió de cara al combat ideològic que porten els nostres dirigents per tal de reprimir-nos sense estar atemorits.

No hem estat per ara a l’altura de les apostes. És d’ara endavant indispensable que aquest combat es faci una tasca plenament del nostre corrent.

A cada país, les seccions de la quarta internacional han d’agafar aquesta qüestió. Campanyes de defensa dels militants reprimits han de ser portades, sobretot sent a la iniciativa de col·lectius unitaris antirepressió. Però sobretot, la lluita contra la repressió no serà eficaç sinó és responsabilitat dels moviments socials per si mateixos, i si aconseguim convèncer del fet que no és desconnectada dels atacs que patim al nostre terreny.

Per organitzar una resposta eficaç, hem d’establir una solidaritat internacional. Per tal d’organitzar concentracions comunes, de les accions comunes, un suport financer... La Quarta internacional ha de ser una eina per tot això.


Per llegir més sobre la XXIVª edició dels campaments celebrats a Barbaste al 2007 pots llegir la crònica aquí:
- Barbaste 2007: Un campament imprescindible per a joves imprescindibles...


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici