,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2008 > #44 maig 2008 > És el meu cos, jo decideixo

És el meu cos, jo decideixo

dimarts 3 de juny de 2008

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Per Estela Fernández [1]

L’ofensiva dels antielecció, amb E-cristians i La Vida Importa al capdavant, continua; la Campanya pel dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos engegada pel moviment feminista també.

La Campanya es va iniciar amb una concentració el 23 de gener i amb la recollida d’autoinculpacions d’haver avortat o haver acompanyat una dona a fer-ho. El 28 de febrer es van presentar 2408 inculpacions al Jutjat de Barcelona. La campanya d’autoinculpacions continuà. Els actes del 8 de març van tenir com a eix la defensa dels drets sexuals i reproductius de les dones. La gran participació posa de manifest l’interès i el compromís social per la reivindicació del dret d’avortament lliure i gratuït i dins la sanitat pública.

En tant que a Barcelona les autoinculpacions han estat arxivades, a Tarragona el Jutjat ha cridat a declarar les 170 persones que s’havien autoinculpat. Per aquest motiu el centre de la Campanya es traslladà a Tarragona amb una diada de lluita el dia 26 d’abril amb una concentració davant els jutjats i el lliurament d’autoinculpacions de tota Catalunya.

La Campanya continuarà amb accions coordinades a tot l’Estat i a nivell Europeu, fins aconseguir allò que el Comitè d’Igualtat del Consell d’Europa ha reconegut en un informe, que ha de ser ratificat pel Parlament Europeu:“L’avortament és un dret, la llibertat de les dones per decidir sobre el seu propi cos ha de ser respectada i els Governs han de garantir que la interrupció voluntària de l’embaràs sigui una pràctica accessible i segura.”

Notes

[1Publicat a la revista de Revolta Global nº44, maig 2008.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici