,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Comunicats > Comunicats > Davant l’empresonament dels impulsors de la Plataforma Demokracia (...)

Davant l’empresonament dels impulsors de la Plataforma Demokracia Hiru Milioi ( D3M)

dimarts 3 de febrer de 2009

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista volem rebutjar, una vegada més, la vulneració dels drets democràtics més elementals que suposa la detenció i posterior empresonament de nou dels impulsors de la Plataforma Demokrazia Hiru Milioi (D3M), mesura que agreuja el clima d’estat d’excepció política que es viu a Euskadi en ple procés electoral. De fet, no solament es troben en presó preventiva varis dels caps de llista de D3M, una situació injustificable jurídicament, ja que no es pot al•legar un suposat risc de fugida dels principals impulsors d’una candidatura que vol estar present a les eleccions del pròxim març, sinó que l’operació ordenada contra D3M pel jutge Garzón, suposa una il•legalització de facto d’aquesta opció política, emprant, fins i tot, una drecera legal per a evitar el procediment recollit en la Llei de Partits.

L’argumentació per a justificar aquesta aberració jurídica i política és, una vegada més, la tan comunament utilitzada teoria del “contagi”: tota persona relacionada amb alguna organització, llista electoral o fins i tot moviment social, vinculat o associat a l’esquerra abertzale és automàticament considerat col•laborador/a de l’estratègia d’ETA, o el que és el mateix, terrorista. Al seu torn aquesta persona o persones, “contamina” per si mateixa tota una llista electoral, invalidant-la “legalment” de cara a concórrer a unes eleccions suposadament democràtiques. La teoria del “contagi”, utilitzada en casos com les últimes il•legalitzacions (ANV i PCTV) o en processos com els del 18/98+, canvien les regles del joc de tal forma que es passa a ser culpable fins que es demostri el contrari, trencant els principis bàsics legals de la presumpció d’innocència.

En aquest sentit el Comitè de Drets Humans de l’ONU ja ha alertat sobre aquesta situació en un examen publicat recentment, on afirma: “El Comitè expressa la seva preocupació per l’abast potencialment excessiu de les definicions de terrorisme en el dret intern, en particular les que figuren en els articles 572 a 580 del Codi Penal espanyol, que podrien donar lloc a la violació de diversos drets enunciats en el Pacte.”

Com a colofó a les últimes detencions, la Fiscalia General de l’Estat ja
està investigant les suposades relacions o vinculacions de D3M i d’Askatasuna com a continuadores de Batasuna de cara a procedir a la seva il•legalització. De consumar-se aquest procés estaríem davant un estat suposadament “democràtic” que torna a deixar sense expressió electoral a un sector fonamental de la seva ciutadania.

Des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista rebutgem aquesta nova onada repressiva, conscientment dirigida a privar a una part fonamental de la ciutadania basca d’un referent electoral en les pròximes eleccions de març. Així mateix, manifestem la nostra solidaritat amb aquelles formacions polítiques que estan sofrint aquesta fustigació policial i judicial. Revolta Global-Esquerra Anticapitalista defensa i defensarà una solució democràtica del conflicte polític a Euskadi que passa ineludiblement per reprendre la via del diàleg, abandonant les solucions militars i repressives de cara a poder crear un marc de respecte als drets democràtics dels/as bascos/as per a decidir lliurement sobre el seu futur.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici