,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Anàlisi i debat > La xenofòbia al servei de la campanya política

La xenofòbia al servei de la campanya política

dijous 23 de setembre de 2010

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Per Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) i SOS Racisme-Catalunya

Un cop més, dirigents del Partit Popular de Catalunya són noticia per centrar el seu discurs electoralista xenòfob en un sector de la població vulnerable de discriminació i prejudicis, sense miraments de les greus conseqüències dels seus actes, pensant només en un grapat de vots.

La visita de l’eurodiputada del partit del president del govern francès, UPM, a la ciutat de Badalona no és més que una estratègia política de les que ja ens té acostumats el PPC, especialment el dirigent del partit a Badalona, el Sr. Garcia Albiol.

És una provocació per les agrupacions ciutadanes que realment treballen dia a dia al territori per fomentar la convivència entre els veïns i veïnes i atenent les necessitats que en puguin sorgir. Aquest acte, que no pot tenir conseqüències beneficioses per ningú, creiem que només contribueix a instigar l’odi i el racisme cap als veïns i veïnes gitano-romanesos, que reben els atacs d’en García Albiol des de fa anys.

Intentar treure rèdit electoral del descontent social fomentant pors i prejudicis, tot utilitzant argument demagògics és ja part de la seva política de partit. Tant en García Albiol a Badalona com en Fernández Díaz a Barcelona, han utilitzat l’agressiva i denunciable política del govern francès de deportar els gitanos-romanesos, per crear alarma social i jugar amb les pors de la ciutadania.

Considerem especialment greu que aquestes accions rebin el recolzament no només de la presidenta del PP a Catalunya, la Sra. Sánchez Camacho, sinó també del president estatal, el Sr. Rajoy. I exigim al partit que rectifiqui en la seva política d’instigació a l’odi. No es pot crear un problema afegit als que es repeteixen seguidament en determinats barris; en el seu lloc haurien de treballar per la cohesió social.

Un cop més, des de la FAGIC i SOS Racisme-Catalunya volem exigir als partits polítics responsabilitat en els seus actes i els seus discursos. Instigar l’odi entre veïns i veïnes, treballadors i treballadores, només per aconseguir vots, té com a conseqüència la fractura social, l’augment de racisme i de violència als nostres veïnats. I alertem de l’augment d’aquest discurs així com s’apropa el període electoral.

Demanem als agents socials, entitats, associacions i ciutadans i ciutadanes, que continuem sumant esforços per garantir la convivència i la cohesió social. I recordem que des de les nostres entitats continuarem actuant contra qualsevol proposta política o acció que encengui els focs del racisme a la nostra societat, i que aposi en perill l’estabilitat social als municipis de Catalunya.

I a diferència dels dirigents europeus, SÍ creiem que les accions que demonitzen un sector de la població degut a la seva ètnia, cultura, religió o color de pell segueixen la línia dels lamentables fets de l’Holocaust i que estem segurs que cap ciutadà d’un estat democràtic voldria que es repetissin.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici