,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Notícies > Catalunya > La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya emprèn la via judicial (...)

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya emprèn la via judicial contra l’MTC

dissabte 4 de desembre de 2010

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Per Lurdes Moreso [1]

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) interposarà un recurs contenciós administratiu contra el procés de selecció de l’emplaçament del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears. Concretament, la CANC denuncia la incompatibilitat d’un dels membres del comitè tècnic assessor de la comissió interministerial, Adolf Barceló, perquè és soci d’MB Advocats Associats SL, del qual també ho és el gerent de l’Associació de Municipis en Àrees Nuclears (AMAC), Marià Vilà d’Abadal. “Èticament és reprovable que un soci d’una de les parts interessades en la candidatura d’Ascó forme part del comitè assessor, però haurà de ser la justícia la que determini si hi ha un cas d’incompatibilitat”, va explicar el portaveu de la CANC, Sergi Saladié. A més, els contraris al cementiri estan convençuts que aquest tècnic ha afavorit la candidatura d’Ascó i ha omès aspectes importants en la valoració de l’emplaçament de l’MTC a Ascó.

Un dels aspectes que no s’haurien tingut en compte és que un 40% dels terrenys on el consistori proposa instal·lar l’MTC estan qualificats com a no urbanitzables, amb la categoria de reserva natural qualificada. “Fa més de deu anys l’Ajuntament ja va intentar requalificar aquests terrenys, però la comissió d’Urbanisme els ho va denegar perquè la topografia del terreny té un pendent de més d’un 20%”, va denunciar Saladié. A més, dins de les 29 hectàrees on s’instal·laria l’MTC i el parc tecnològic associat, hi ha un barranc. Amb tot, l’informe de la comissió interministerial puntua amb la qualificació de molt bona els terrenys d’Ascó.

Pel que fa als riscos de l’entorn, la CANC sosté que no s’ha tingut en compte la presència d’una subestació elèctrica que evacua l’energia de les dues centrals nuclears, així com la presència de les dues nuclears.

Els contraris a l’MTC van presentar aquests informes ahir a la Subdelegació del Govern de l’Estat a Tarragona i els faran arribar també a tots els ministeris.

Tancada de protesta

D’altra banda, una trentena de membres del Grup Intercomarcal Veïns d’Ascó es van tancar ahir [02/12/2010] a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per rebutjar la candidatura d’Ascó, arran de la possibilitat que avui el Consell de Ministres decideixi l’emplaçament. “Tenim por que aprofiten la situació política de Catalunya, amb un govern que no és estable”, va explicar Jordi Vinyes, portaveu del grup. La protesta s’allargarà fins avui al migdia i es mantindrà en el cas que el Consell de Ministres aprove la candidatura d’Ascó.

Notes

[1Notícia apareguda a l’AVUI/El Punt.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici