,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Comunicats > Comunicats > Davant les declaracions del Tinent General Mena Aguado

[08-01-06]

Davant les declaracions del Tinent General Mena Aguado

diumenge 8 de gener de 2006

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Comunicat de Revolta Global

Les declaracions del Tinent General de l’exèrcit espanyol José Mena Aguado, posteriorment justificades pel PP, reclamant la necessitat d’una intervenció de l’exèrcit en cas que el procés de reforma de l’Estatut desbordés els límits constitucionals constitueix una provocació inacceptable i exigeix una resposta immediata per part de totes les forces democràtiques. Les paraules de Mena Aguado són una bona mostra del tarannà reaccionari de les forces armades i, el fet que les seves paraules s’hagin fet emparant-se en l’article 8 de la Constitució espanyola que atorga a les forces armades el paper de defensa de la integritat territorial, mostra una vegada més els límits de la Constitució i del model d’Estat nascut de la Transició. En aquesta situació cal exigir el cessament definitiu de Mena Aguado de totes les seves responsabilitats, així com una rectificació clara al PP de la seva justificació de les paraules del militar.

Les declaracions de Mena Aguado són un element més de pressió en favor de fortes retallades i reestriccions al projecte d’Estatut. En aquest context, es fa més necessari que mai impulsar la mobilització del poble català en defensa del seu dret de decidir i del seu dret a la sobirania i en contra de qualsevol retallada al projecte d’Estatut. Per aquest motiu, la paràlisi i covardia de les formacions polítiques del Tripartit constitueix un greu error estratègic que només fa que donar ales als sectors més reaccionaris de la societat espanyola.

7-01-06


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici