,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Comunicats > Declaracions > Som una nació i tenim dret de decidir: Autodeterminació!

[30-01-06] revolta global

Som una nació i tenim dret de decidir: Autodeterminació!

dilluns 30 de gener de 2006

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Declaració de Revolta Global (en castellano)

L’acord PSOE-CiU traeix els anhels democràtics i socials de la ciutadania. Rebutgem el pacte de la indignitat! Ara, toca sortir al carrer !

1- Des de fa mesos, Catalunya és el centre de la vida política espanyola. El Nou Estatut ha desfermat les ires de la dreta de sempre... i d’una bona part de l’esquerra instal·lada en els vells prejudicis i ens els avantatges de l’actual organització de l’Estat monàrquic. Amenaçadors, els militars han brandit el que alguns anomenen “colpisme de baixa intensitat”. L’Església ha començat a pregar per la unitat d’Espanya. En una commovedora coincidència, el director del Banc d’Espanya i el líder estatal de CCOO s’han declarat preocupats per la “unitat del mercat”. I, al bell mig de tot plegat, el PP ha desplegat una intensa campanya contra les aspiracions democràtiques i la mateixa dignitat del poble de Catalunya.

Davant d’aquesta campanya de desgast, el govern del PSOE, fent marxa enrera d’anteriors declaracions, ha volgut donar imatge de fermesa enfront de les moderades reivindicacions catalanes i guanyar autoritat entre els seus barons, presentant una bateria d’esmenes gairebé idèntiques a les del PP. Al mateix temps, posava terminis a la negociació obligant els partits catalans a negociar a la baixa o bé a retirar el projecte d’Estatut.

2- Els partits d’esquerra catalans, lluny de reaccionar apel·lant a la mobilització de la ciutadania i de presentar un front compacte en defensa del projecte aprovat pel Parlament, han entrat en la dinàmica propiciada des de La Moncloa i CIU: la dels contactes bilaterals “discrets”, cada vegada més accelerats i sense la més mínima transparència, on el govern del PSOE imposava més fàcilment les seves posicions. Tot per “no fer soroll” i no crear problemes a Zapatero. Aquesta ha estat la nova modalitat de la “via catalana”, que ha presidit un procés on més d’un centenar d’articles i disposicions del projecte d’Estatut han passat en poques setmanes per les tisores (i la trituradora) de La Moncloa, amb l’acceptació dòcil de la representació catalana. S’estava renunciant a bona part dels aspectes més ambiciosos de la proposta d’Estatut: la reforma de lleis orgàniques, la participació de la Generalitat en organismes de l’Estat, la possibilitat de convocar consultes populars i l’exclusivitat de moltes competències

D’aquesta política ara en tastem els fruits més amargs. Arribat el 21 de gener, data límit marcada pel PSOE, Zapatero tancava un pacte amb Artur Mas, deixant en no res el que en paraules de Maragall havia de ser el nucli dur, irrenunciable, de la proposta d’Estatut (la definició de Catalunya com a nació i el nou model de finançament). Una posta en escena teatral que representava l’enfonsament de la última línia de defensa de la posició catalana. En aquest cas, la víctima de l’engany, el vertader objecte de la mofa, són - molt més enllà d’un tripartit impotent - els ciutadans i ciutadanes de Catalunya. I, singularment, la classe treballadora, que representa la majoria d’aquest país.

3- L’acord PSOE-CiU constitueix un afront a la sobirania del Parlament de Catalunya, gira l’esquena als anhels democràtics i socials de la seva ciutadania i projecta l’ombra d’un retorn de la dreta pujolista, derrotada a les últimes eleccions autonòmiques, al govern de la Generalitat. De fet, veient les imatges d’actualitat d’aquests dies, ben bé semblaria que és CiU qui governa Catalunya; que són Mas i Duran i Lleida els qui tenen autoritat per parlar i decidir en nom del país... i no pas un gabinet “catalanista i d’esquerres” tardanament convidat a venir a taula per tastar el plat dissenyat a La Moncloa. D’això se’n diu “ser cornut i haver de pagar el beure”. Així, mentre un President Maragall, menyspreat pels seus i fent un posat de circumstància, cridava “Ja tenim Estatut!”; Esquerra Republicana - i no n’hi havia per menys! - se sentia traïda... i els dirigents ICV-EUiA feien el lamentable paper de donar per bo el resultat de la conxorxa entre el govern de Madrid i la dreta nacionalista.

4- Car, quin és el contingut real d’aquest acord? En primer lloc, Catalunya esdevé “una nació... en la intimitat” - en la intimitat d’un preàmbul sense cap força jurídica i que ni tan sols seria el que va aprovar el Parlament. Catalunya romandria doncs considerada com a “nacionalitat”. Qüestió de paraules? Debat “identitari”? Ni de bon tros! Les paraules no són exactament allò que diu el diccionari, sinó el que n’ha fet la història. “Nacionalitat” és el terme que, l’any 1978, els militars franquistes van exigir que adoptessin Catalunya, Galícia i Euskadi sota l’amenaça d’un cop d’Estat. Ara i aquí, “nacionalitat” vol dir nació sotmesa, poble sota tutel·la. I fins a tal punt, que no se li permet ni tan sols dir que es considera a sí mateix com una nació, de por que això pogués fonamentar en algun moment l’aspiració democràtica dels seus ciutadans i ciutadanes a decidir lliurement.

Pel que fa al finançament... Ningú pot negar que s’està lluny, molt lluny de la proposta del Parlament. De “nou model”, res de res; d’Agència pròpia i de sobirania tributària, ni parlar-ne. Només es proposa augmentar el percentatge que percebria la Generalitat d’alguns impostos... sense que, a hores d’ara, ningú sàpiga dir (començant pel conseller Castells) si, al capdavall, atès que Catalunya hauria de gestionar algunes noves competències cedides per l’Estat i que cal definir els nous mecanismes d’anivellament entre comunitats autònomes, tot plegat representarà una millora substancial d’ingressos, o bé si encara hi sortirem perdent. L’experiència dels últims 10 anys és prou clara: l’increment de la participació en impostos com l’IRPF o l’IVA, pactats pels últims governs de Pujol, no ha frenat l’augment del dèficit fiscal, erosionant els serveis públics catalans i propiciant l’increment de la imposició indirecta.

5- On és l’avenç? On és el “salt en l’autogovern” de què parla Saura? En unes competències de gestió de dubtós finançament? En uns drets socials mancats d’estris per a fer-los efectius i que, a més a més, per raons de consens amb els nacionalistes clericals, podrien fondre com la neu en el decurs del tràmit parlamentari? Potser en la promesa de Zapatero - que ja ens havia dit, recordeu?, que faria seu el Projecte aprovat pel Parlament - de no legislar després de l’eventual aprovació de l’Estatut per retallar les noves atribucions de la Generalitat? Lamentablement, tenen més aviat raó veus com la de Rodríguez Ibarra, que s’ha apressat a declarar: “Han guanyat els no nacionalistes”. (Val a dir, els nacionalistes espanyols). O com Josep Piqué, que - abans de fer-se estirar les orelles per Rajoy, Acebes, Zaplana i Cia. - no s’ha pogut estar de dir que troba l’acord força assenyat i pròxim de les propostes fetes en el seu dia pel mateix PP.

I, efectivament, l’acord és prou profitós... per a la burgesia catalana, com es perfila inquietant per als interessos de la gent treballadora. Les constructores poden fregar-se les mans esperant fer l’agost amb les inversions en infrastructures de l’Estat, endarrerides des de fa anys. D’altres empreses ja cobegen el traspàs de la gestió dels aeroports sota la forma de consorcis oberts a les inversions privades. I, en general, la “nostra” patronal espera que, d’una entesa dels seus representants amb el govern de Madrid, pugui resultar un millor encaix en el mercat espanyol i europeu per la via d’una certa descentralització com la que representa aquest pacte.

6- Aquestes esperances tenen fonament. La política econòmica i social del PSOE - política de tall clarament neoliberal - troba en CiU un aliat més fiable, més solvent, i sobretot més respectable als ulls de les classes posseïdores espanyoles que no pas aquesta gent rondinaire i imprevisible d’ERC o aquests “comunistes mal reverdits” d’IU i d’ICV-EUiA. Vénen temps de “reformes laborals”, de dures directives europees contra l’Estat del benestar, d’aspres lluites pels mercats... En un mot: s’atansen temps de lluita de classes, i no és qüestió de deixar esquerdes obertes en l’edifici del règim polític que ha de contenir aquestes creixents contradiccions socials. Vet aquí el rerafons global del debat estatutari.

Dissortadament, pel seu esperit conciliador o per covardia, per fals realisme o per inconseqüència, l’esquerra ha preparat aquest desenllaç. I com més urgent es torna reaccionar, més sembla voler entestar-se en l’error. La idea de replantejar l’organització de l’Estat no és el resultat d’una elucubració teòrica o partidista; reflecteix la pressió dels canvis polítics, econòmics i socials que s’han esdevingut a casa nostra i arreu del món en les últimes dècades. Catalunya, frustrada durant la transició en el seu dret a l’autodeterminació, s’ofega encotillada en l’actual ordenament jurídic. Sota els efectes de la globalització, la vella aspiració democràtica batega entrellaçant-se amb imperioses necessitats socials: la defensa, ampliació i millora dels serveis socials, l’aplicació de polítiques per eradicar la pobresa i la marginació, un govern de proximitat i transparent - si més no per defensar-se dels abusos de les poderoses multinacionals; mitjans per acollir com a nova ciutadania una onada migratòria que ja està transformant la fesomia del país la defensa d’una cultura malmesa i amenaçada... Cada cop més, el progrés dels pobles ibèrics serà indestriable de la conquesta de les llibertats nacionals i contradictori amb el manteniment d’un règim centralista, vector dels privilegis de les classes poderoses com dels nous dictats del capital transnacional.

7- Però fins i tot l’esquerra que havia fet bandera del dret d’autodeterminació i de la República, va decidir posar-hi sordina i emprendre el camí d’una reforma estatutària encabida en la Constitució. Aquesta esquerra va veure una “oportunitat històrica” per a l’avenç de l’autogovern de Catalunya més aviat en el mateix gabinet del PSOE que no pas en la mobilització democràtica que n’havia fet l’estri per desfer-se d’Aznar. Substituint la mobilització ciutadana pel consens parlamentari, hem anat de concessió en concessió fins a la situació actual, en què àdhuc la moderada proposta del 30 de Setembre es veu burlada i esquarterada. La mateixa esquerra que no ha gosat fer front a les deslocalitzacions que han assolat Catalunya, que ha empès els sindicats a acceptar centenars d’acomiadaments a SEAT per por d’incomodar un tripartit on ressona amb més autoritat la veu de Volkswagen que la de la classe treballadora, no gosa plantar cara a un Zapatero que fa el paper de “policia bo” en el pols entre l’Estat centralista i Catalunya.

8- La classe treballadora i les capes populars més desafavorides, convidades d’una manera o d’una altra a mirar de lluny totes aquestes coses, pot adonar-se ara de fins a quin punt la renúncia dels seus partits i sindicats a lluitar de debò per la llibertat de Catalunya està preparant el retorn de la dreta al poder i afavorint les polítiques neoliberals. Ara poden començar a adonar-se de fins a quin punt els drets democràtics nacionals són cosa seva. El govern de la Generalitat, el PSC, ICV-EuiA i CIU (la principal enterradora del projecte del 30 de setembre) amb el suport gairebé incondicional dels mitjans de comunicació de Catalunya, parlen d’un “bon acord”. La veritat, però, ja va obrint-se pas en la consciència de la ciutadania, del jovent, de les dones, de la pròpia militància dels partits... Ara, toca recuperar el temps perdut, construir la mobilització a la qual s’ha volgut girar l’esquena. El primer objectiu només pot ser tirar enrera l’acord vergonyós assolit per Mas i Zapatero. Cal, si més no, que la voluntat del Parlament de Catalunya sigui respectada. Ni un pas enrera! Ni pactes traïdors, ni retallades!

Hem de forçar aquesta actitud des del carrer, des de la protesta i l’exigència de coherència als qui pretenen parlar en nom nostre. Perquè SOM UNA NACIÓ I TENIM DRET DE DECIDIR! I el proper 18 de Febrer, per milers i milers, omplirem els carrers de Barcelona per fer-ho saber a tothom.

Barcelona, 30/01/06


Somos una nación y tenemos derecho a decidir: ¡Autodeterminación!

Declaración de Revolta Global

El acuerdo PSOE-CiU traiciona los anhelos democráticos y sociales de la ciudadanía de Cataluña. ¡Rechacemos el pacto de la indignidad! Ahora, hay que salir a la calle.

1- Desde hace meses, Cataluña parece haberse convertido en el centro de la vida política española. El proyecto de Nuevo Estatuto ha desatado las iras de la derecha tradicional... y de buena parte de esa izquierda instalada en los viejos prejuicios - y en las ventajas de la actual organización autonómica del Estado monárquico. Amenazadores, los militares han blandido el espectro de lo que algunos han dado en llamar “golpismo de baja intensidad”. La Iglesia ha empezado a rezar por la unidad de España. En una conmovedora coincidencia, el gobernador del Banco de España y el líder estatal de CCOO se han declarado preocupados por “la unidad del mercado”. Y, en medio de toda esa ceremonia de confusión, el PP ha desplegado una intensa campaña contra las aspiraciones democráticas y la propia dignidad del pueblo de Cataluña.

Frente a esa campaña de desgaste, el gobierno del PSOE, retrocediendo respecto a sus propias declaraciones anteriores, ha pretendido proyectar una imagen de firmeza ante las moderadas reivindicaciones catalanas y ganar autoridad entre los barones socialistas, presentando una batería de enmiendas casi idénticas a las objeciones del PP. Al mismo tiempo, fijaba tales plazos a la concertación que obligaba a los partidos catalanes a negociar a la baja o bien a retirar el proyecto de Estatuto.

2- Los partidos de izquierda catalanes, lejos de reaccionar llamando a la movilización de la ciudadanía y presentando un frente compacto en defensa del texto aprobado por el Parlamento, han entrado en la dinámica propiciada desde La Moncloa y también desde CiU: la de los contactos bilaterales “discretos”, cada vez más acelerados y sin la menor transparencia, donde el gobierno del PSOE imponía con mayor facilidad sus posturas. Y todo en nombre de “no armar ruido”, ni crear problemas a Zapatero. Tal ha sido la nueva modalidad de la “vía catalana”: un proceso en que más de un centenar de artículos y disposiciones del proyecto de Estatuto se han visto sometidos a los tijeretazos - por no decir la trituradora - de La Moncloa, ante la dócil aceptación de la representación catalana. Se estaba renunciando así a buena parte de los aspectos más ambiciosos de la propuesta estatutaria: la reforma de leyes orgánicas, la participación de la Generalitat en organismos del Estado, la posibilidad de convocar consultas populares y la exclusividad de muchas competencias.

Ahora probamos los frutos más amargos de toda esa política. Llegado el 21 de Enero, fecha límite fijada por el PSOE, Zapatero cerraba un pacto con Artur Mas, dejando en agua de borrajas todo aquello que, según las palabras del Presidente Pasqual Maragall, constituía el núcleo duro, irrenunciable, de la propuesta de Estatuto: la definición de Cataluña como nación y el nuevo modelo de financiación. Una puesta en escena teatral hacía visible de este modo la caída de la última línea de defensa de la posición catalana. Lamentablemente, en esa comedia de enredo, la víctima del engaño, el verdadero objeto del escarnio - mucho más allá de un tripartito sorprendido e impotente - han sido los ciudadanos y ciudadanas de Cataluña. Y, singularmente, la clase trabajadora, que representa la mayoría de este país.

3- El acuerdo PSOE-CiU constituye una afrenta a la soberanía del Parlamento de Cataluña, da la espalda a los anhelos democráticos y sociales de su ciudadanía y proyecta la sombra de un retorno de la derecha pujolista, derrotada en las últimas elecciones autonómicas, al gobierno de la Generalitat que ocupó ininterrumpidamente durante veintitrés años. De hecho, viendo las imágenes de actualidad de estos días, cualquiera diría que sigue siendo CiU quien gobierna en Cataluña; que son Mas y Duran i Lleida quienes gozan de autoridad para hablar y decidir en nombre del país... y no el actual gabinete “catalanista y de izquierdas”, invitado a última hora a sentarse a la mesa para degustar el plato de diseño cocinado en La Moncloa. A eso llamaban los clásicos ser “cornudo y apaleado”. Así, mientras el Presidente Maragall, despreciado por los suyos, componía como podía un semblante de circunstancia y gritaba “¡Ya tenemos Estatuto!”, Esquerra Republicana - ¡no había para menos! - se sentía traicionada... y los dirigentes de ICV-EUiA, coreados desde Madrid por el propio Llamazares, representaban el penoso papel de dar por bueno el resultado de la conspiración entre el gobierno central y la derecha nacionalista catalana.

4- Pues, en efecto, ¿cuál es el contenido real de este acuerdo? En primer lugar, Cataluña se convierte en “una nación... en la intimidad” - en la intimidad de un preámbulo carente de fuerza jurídica alguna y que ni tan solo sería el que aprobó el Parlamento. Cataluña seguiría siendo considerada, pues, como una “nacionalidad”. ¿Simple cuestión de palabras? ¿Debate sobre “identidades”, ajeno a las preocupaciones cotidianas de la gente? En absoluto. Las palabras no significan exactamente aquello que figura en el diccionario, sino lo que la historia ha grabado en ellas. “Nacionalidad” es el término que, en 1978, los militares franquistas exigieron que adoptasen Cataluña, Galicia y Euskadi bajo la amenaza inminente de un golpe de Estado. Ahora y aquí, “nacionalidad” significa nación sometida, pueblo bajo tutela. Hasta tal punto, que se le prohíbe incluso llamarse a sí mismo en voz alta “nación”, por si semejante declaración pudiese fundamentar más adelante lo que sería una legítima aspiración democrática de sus ciudadanos y ciudadanas: decidir libremente sobre su organización política y su futuro.

Por lo que respecta a la financiación... Nadie puede negar que lo acordado queda lejos, muy lejos de la propuesta del Parlamento catalán. De “nuevo modelo”, nada de nada; en cuanto a la idea de una Agencia propia y de soberanía tributaria, ¡ni hablar! Tan sólo se propone incrementar el porcentaje que percibiría la Generalitat sobre algunos impuestos... sin que nadie haya sido capaz de decir hasta ahora - empezando por el mismísimo conseller de Economía y Finanzas, Castells - si, finalmente, y teniendo en cuenta que Cataluña tendría que gestionar de ahora en adelante algunas nuevas competencias cedidas por el Estado y que quedan por definir nuevos mecanismos niveladores entre comunidades autónomas, el nuevo dispositivo representará una mejora sustancial de ingresos, o si aún estaremos peor. La experiencia de los diez últimos años es muy clara: el incremento de la participación en impuestos como el IRPF o el IVA, pactado por los gobiernos de Pujol, no ha frenado el aumento del déficit fiscal de Cataluña, erosionando sus servicios públicos y propiciando el recurso creciente de la administración a la imposición indirecta.

5- ¿Dónde está el avance? ¿En qué consiste ese “salto adelante en el autogobierno” de que habla Joan Saura? ¿En unas competencias de gestión de dudosa financiación? ¿En unos derechos sociales desprovistos de instrumentos potentes para hacerlos efectivos y que, además, por razones de consenso del gobierno central con los nacionalistas clericales, podrían acabar fundiéndose como la nieve en el curso del trámite parlamentario? ¿O tal vez en la promesa de Zapatero - que, como se recordará, ya se había comprometido en su día a hacer suyo el Estatuto que elaborase el Parlamento de Cataluña - de que el gobierno se abstendría de legislar, tras la eventual aprobación de la Carta autonómica, contra las nuevas atribuciones de la Generalitat? Desgraciadamente, parecía tener mucha más razón Rodríguez Ibarra, cuando se apresuraba a declarar: “¡Hemos ganado los no nacionalistas!” (Es decir, los nacionalistas españoles). O Josep Piqué, quien - antes de recibir un buen tirón de orejas por parte de Rajoy, Zaplana, Acebes y Cía. - no pudo por menos que reconocer el acuerdo PSOE-CiU de lo más sensato y cercano a las propuestas formuladas al inicio del proceso por el propio PP.

Y, desde luego, se trata de un acuerdo provechoso... ¡para la burguesía catalana! Tanto como inquietante se perfila ya, por el contrario, para los intereses de la gente trabajadora. Los constructores pueden frotarse las manos esperando hacer su agosto con las inversiones en infraestructuras del Estado, demoradas durante años. Otros empresarios ya echan cuentas de lo que podrían ganar con el traspaso de la gestión de los aeropuertos bajo la forma de consorcios abiertos a la inversión privada. Y, en general, “nuestra” patronal espera que, de un buen entendimiento entre sus representantes y el gobierno de turno en Madrid, pueda resultar un mejor encaje en el mercado español y europeo por la vía de la descentralización que representa este pacto.

6- Hay que reconocer que tales expectativas no carecen de fundamento. La política económica y social del PSOE, política de corte netamente neoliberal, encuentra en CiU un aliado más fiable, más solvente y, sobre todo, más respetable a los ojos de las clases poseedoras españolas que esa gente gruñona e imprevisible de ERC o esos “comunistas reverdecidos” de IU y de ICV-EUiA. Se acercan tiempos de conflictivas reformas laborales, de duras directivas europeas contra el estado del bienestar, de ásperas luchas por los mercados... En una palabra: se aproximan tiempos de lucha de clases, y no es momento de dejar grietas abiertas en el edificio de un régimen político llamado a contener crecientes contradicciones sociales. He aquí el trasfondo “global” del debate estatutario.

Sin embargo, por espíritu conciliador o por cobardía, por falso realismo o por inconsecuencia, la izquierda ha preparado este desenlace. Y cuanto más urgente se torna reaccionar, más se empecina en su error. La idea de replantear la organización del Estado no es el resultado de una elucubración teórica o partidista; refleja la presión de los cambios políticos, económicos y sociales que se han producido aquí y en el resto del mundo a lo largo de las últimas décadas. Cataluña, frustrada durante la transición en su derecho a la autodeterminación, se asfixia encorsetada en el actual ordenamiento jurídico. Bajo los efectos de la globalización, la vieja aspiración democrática palpita entrelazándose con nuevas e imperiosas necesidades sociales: la defensa, ampliación y mejora de los servicios sociales; la aplicación de políticas para erradicar la pobreza y la marginación; un gobierno transparente y de proximidad - cuando menos para poder defenderse de los dictados de las poderosas multinacionales; medios para acoger como nueva ciudadanía a una oleada migratoria que ya está transformando la faz del país; la defensa de una cultura maltrecha y amenazada... Cada vez más, el progreso de los pueblos ibéricos será inseparable de la conquista de las libertades nacionales... y contradictorio con el mantenimiento de un régimen centralista, vector de los privilegios de las clases poderosas y de las exigencias del capital transnacional.

7- Incluso la izquierda que había hecho bandera del derecho de autodeterminación y de la República, decidió poner sordina a tales demandas y emprender el camino de una reforma estatutaria respetuosa de la Constitución. Esa izquierda vio una “oportunidad histórica” para el avance del autogobierno de Cataluña mucho más en el gabinete “amigo” del PSOE que en la movilización democrática que hizo de ese partido un instrumento para deshacerse en su día del gobierno de Aznar. Sustituyendo la movilización ciudadana por el consenso parlamentario, hemos ido de concesión en concesión hasta llegar a la situación actual, en que incluso la autolimitada propuesta del Parlamento catalán se ve burlada y desvirtuada. La misma izquierda que no se ha atrevido a enfrentarse a las deslocalizaciones industriales que han asolado la comunidad, que ha empujado a los sindicatos a aceptar cientos de despidos en SEAT para no incomodar a un gobierno tripartito donde resuena con mayor autoridad la voz de Volkswagen que la de la clase trabajadora... esa izquierda, que se declara “transformadora”, no se atreve hoy a plantar cara a un Zapatero metido de lleno en su papel de “policía bueno” en ese pulso que libran el Estado centralista y Cataluña.

8- La clase trabajadora y las capas populares más desfavorecidas, invitadas a mirar de lejos todas esas cosas, pueden empezar a entender ahora hasta qué punto la renuncia de sus partidos y sindicatos a luchar de verdad por la libertad de Cataluña está preparando el retorno de la derecha al poder y favoreciendo ya las políticas neoliberales. Ahora, pueden empezar a entender hasta qué punto los derechos democráticos nacionales son cosa suya. El gobierno de la Generalitat, el PSC, ICV-EUiA y, por supuesto, CiU, principal sepulturera del proyecto, así como los principales medios de comunicación, repiten que estamos ante un “buen acuerdo”. No obstante, la verdad va abriéndose paso en la conciencia de la ciudadanía, de la juventud, de las mujeres, de la propia militancia de los partidos... Ahora, toca recuperar el tiempo perdido, construir la movilización a la que se dio la espalda. El primer objetivo sólo puede ser echar atrás el vergonzoso acuerdo alcanzado por Mas y Zapatero. Cuando menos, hay que exigir que la voluntad expresa del Parlamento de Cataluña sea respetada. ¡Ni un paso atrás! ¡Ni pactos traidores, ni recortes!

Debemos forzar esta actitud desde la calle, desde la protesta y la exigencia de coherencia a quienes pretenden hablar en nuestro nombre. ¡SOMOS UNA NACIÓN Y TENEMOS DERECHO A DECIDIR! Y el próximo 18 de Febrero, por millares, llenaremos las calles de Barcelona para hacerlo saber a todo el mundo.

Barcelona, 30/01/06


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici