,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Comunicats > Declaracions > Davant el debat i la votació al Parlament Europeu de la directiva (...)

[05-02-06] revolta global

Davant el debat i la votació al Parlament Europeu de la directiva Bolkestein

Donem suport a les mobilitzacions en defensa de serveis públics de qualitat i contra les polítiques neoliberals de la Unió Europea!

diumenge 5 de febrer de 2006

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Declaració de Revolta Global

Tot i les creixents manifestacions de malestar popular que s’han anat expressant en moltes parts d’Europa després del No al Tractat Constitucional en els referèndums francès i holandès, la Comissió Europea i els “lobbies” empresarials segueixen sense escoltar el rebuig de les seves polítiques i fan pressió de nou a favor de fer més passos endavant en la “liberalització” del mercat de serveis i de la força de treball. Bona prova d’això ha estat el rebuig en la Comissió del Mercat Interior i Protecció al Consumidor del Parlament Europeu, el passat 22 de novembre, d’esmenes que tractaven de pal·liar o atenuar el contingut ultraliberal de la directiva “relativa als serveis al mercat interior”, coneguda com a directiva Bolkestein. Ens trobem davant una veritable provocació que no ha de quedar sense resposta a escala europea.

El pròxim 14 de febrer entrarà al Parlament Europeu el debat en primera lectura d’aquesta directiva i un ampli ventall de forces socials, sindicals, polítiques i ciutadanes es concentrarà el dissabte 11 de febrer a Estrasburg per a protestar contra aquest projecte. A l’Estat espanyol i a Catalunya s’anuncien també accions i manifestacions unitàries durant aquests mateixos dies. Des de Revolta Global cridem a donar suport a totes aquestes iniciatives, ja que és molt el que està en joc.

En efecte, es tracta d’una directiva que, podent aplicar-se a uns serveis que representen el 70 % del PIB comunitari, estableix el “principi del país d’origen”, segons el qual les empreses de serveis en la UE haurien de complir únicament els requisits del país d’origen on radiqui la seva seu social; els altres Estats membres en els quals actuïn o subministrin els seus serveis no podrien imposar restriccions, normes o controls de cap tipus. S’obriria així la veda perquè qualsevol empresa, canviant la seva seu de país o creant una oficina fantasma on millor li convingui, pugui evitar les lleis, normes i restriccions pel que fa a salaris, horaris de treball, estàndards de consum o protecció ambiental existeixin en el país a on es “desplaci”. El “dúmping” social i ambiental, que està afavorint ja les “deslocalitzacions” de les multinacionals, s’estendria així a moltes mitjanes i petites empreses sense que puguin alliberar-se d’aquesta carrera els serveis anomenats “d’interès general”, o sigui, l’educació, l’atenció sanitària, la cultura.... És el moment de parar aquesta directiva i de denunciar el frau que suposa la continuació d’unes polítiques que no farien més que acostar-nos a un “model” nord-americà cada vegada més impopular!

Aquesta directiva s’insereix, a més, dintre de l’Acord General sobre Comerç de Serveis (AGCS) que l’OMC segueix volent dur endavant a escala mundial, amb la clara intenció d’obtenir una elevació progressiva de la liberalització dels serveis i sense que cap sector –com la sanitat o l’educació- estigui exclòs a priori. Una pàgina web (http://www.stopbolkestein.org) recull des de fa temps adhesions a aquesta campanya en defensa d’uns serveis públics de qualitat, dels drets dels treballadors i de les treballadores, del medi ambient i dels consumidors en general. És el moment d’intensificar iniciatives com aquesta i de forçar un canvi de rumb que contribueixi a preparar en millors condicions el IV Fòrum Social Europeu que s’ha de celebrar a Atenes del 4 al 7 de maig d’enguany. El precedent de la mobilització del passat 16 de gener dels treballadors portuaris de la UE, que va aconseguir el rebuig del Parlament Europeu a la directiva sobre la liberalització del seu sector, constitueix un exemple del camí a seguir.

RETIRADA IMMEDIATA DE LA DIRECTIVA BOLKESTEIN!
NO A L’EUROPA DEL “DÚMPING” SOCIAL I AMBIENTAL!
UNA ALTRA EUROPA ÉS POSSIBLE!

1 de febrer de 2006


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici