,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Notícies > Catalunya > El 15M reallotja famílies a Nou Barris amb una manifestació de dos mil (...)

El 15M reallotja famílies a Nou Barris amb una manifestació de dos mil persones

diumenge 16 d’octubre de 2011

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Per Associació 500x20

Un cop finalitzada la manifestació d’aquest dissabte a Arc de Triomf, una manifestació d’unes dues mil persones va pujar en metro fins a Nou Barris. Va ser l’anomenada "columna verda" sortida de la manifestació dels indignats. Un espectacular dispositiu va dirigir a centenars de persones en metro fins a aquest barri de la ciutat de Barcelona. Allà es va ocupar un edifici buit des de feia anys, embargat a una constructora, i el moviment 15M va reallotjar-hi a tres faímilies del barri. Així mateix es va organitzar una assemblea de més de 300 persones a la plaça de Verdum i es va fer una paellada popular.

Dues marxes més que van sortir de la manifestació, la "columna groga" dedicada a temes de sanitat i la "columna vermella" a temes educatius, van fer una acció davant de l’Hospital del Mar i una reocupació de la facultat del la UB-Raval respectivament.


www.btvnoticies.cat

UN ESPECTACULAR DISPOSITIU DE TRANSPORT DE 2000 PERSONES

Acabada l’enorme manifestació del 15-O la columna verda d’habitatge del moviment 15-M va enfilar carrer Trafalgar. L’organització de la columna de 2000 persones va portar la sorpresa de l’acció fins que la gent es va trobar entrant al metro de la línia groga per anar a l’estació de Llucmajor (pl. de la República) on el dispositiu organitzador va dirigir la gent fins al barri de Verdum, històric de lliutes veïnals.

L’acampada de Nou Barris, junt amb les assemblees de barri de Barcelona, va preparar l’espectacular dispositiu per portar la columna verda d’habitatge del 15-O fins al popular Districte de Nou Barris on va començar a arribar la primera columna a les 20.30 hores a la pl. del carrer Almagro al barri de Verdum.

L’acció va acabar amb l’entrada a un edifici buit des de feia anys i que va permetre reallotjar inicialment a tres families del barri que vivien en condicions precàries. Aquestes famílies estaven organitzades a l’Assemblea d’Habitatge de Nou Barris on participa l’Associació 500×20.

Aquesta mateixa nit després d’una paella cuinada pels veïns de Nou Barris, s’ha passat un vídeo i s’ha començat a gestionar l’edifici. Avui dia 16 hi haurà activitats durant tot el dia i al matí hi haurà una assemblea popular.

Aquest reallotjament ha començat a rebre els suports del teixit social del barri: casals de joves, Ateneu Popular de Nou Barris, AAVV de Verdum i Porta i esperen recollir el sentiment generalitzat contra els desnonament i perquè aquest hivern cap família estigui sense sostre.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici