,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Notícies > Catalunya > 18D: Jornada de lluita pels drets de les persones migrants i contra els (...)

18D: Jornada de lluita pels drets de les persones migrants i contra els centres d’internament d’estrangers

dissabte 17 de desembre de 2011

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Aquest 18 de desembre, dia Internacional de l’Immigrant, tenim poc a celebrar. El nou govern ha anunciat ja l’enduriment de la llei d’estrangeria. Els CIES (Centres d’Internament d’Estrangers, veritables presons per a persones l’únic "delicte" de les quals consisteix en no tenir papers) continuen en peu. Es donen expulsions encobertes. Des del sector polític es culpa a les persones migrants de la crisi. La llista és llarga. Des del 15M volem visibilitzar i denunciar aquest i altres fets i per això el 18D sortirem al carrer. Anem a manifestar-nos, anem a juntar-nos immigrants i autòctones per dir que no pensem tolerar que es jugui ni amb els nostres drets ni amb les nostres vides.

El 18 de Desembre es reconegut com el Dia Internacional dels Immigrants. A Barcelona es celebra de forma folklorica i a diverses entitats i associacions de migrants se’ls hi dona la oportunitat de mostrar el que fan, a mode de fira d’entitats. Alhora, les entitats de migrants que tenen més relació amb l’Ajuntament de Barcelona son guardonades en una cerimònia que es realitza al Parlament.

El 18D es important que hi hagi aquest reconeixement institucional, no es la nostra intenció cobrir la data. Però sí que pensem que és important dur a terme una contrajornada en la que mostrem reivindicacions socials i denunciem el racisme i les polítiques d’estrangeria que criminalitzen i fan de les persones migrants subjectes més vulnerables.

El 18D es un dia que pensem que hem d’aprofitar per reflexionar, visibilitzar i denunciar tot allò relacionat amb les migracions i la condició de migrant que no ens agrada.

En aquesta data portem 4 anys coordinant-nos amb altres territoris de la península y realitzant una Marxa cap al Centre d’Internament d’Extrangers.

Aquest any a Barcelona hem cregut convenient fer una jornada de lluita al carrer, són tantes i tantes les coses que volem denúnciar. I no ens oblidem del CIE de Zona Franca (Centre d’Internament d’Estrangers), que és on volem finalitzar la jornada.

QUÈ PASSARÀ EL DIUMENGE 18D?

12h: Ens trobarem a la Pl. Universitat per iniciar la manifestació que ens durà fins al Parc de la Ciutadella.

14.30h: Dinar solidari elaborat per les famílies de l’Edifici 15o al Parc de la Ciutadella

16.30h Ens trobem a Plaça Espanya (les que dinem a la Ciutadella hi anirem plegades) per agafar el bus 109 cap al CIE de Zona Franca (si algú es retarda ha de baixar al carrer E)

17h Concentració amb batucada al CIE de Zona Franca (porteu el que faci falta per fer soroll). Volem que ens sentin els de dins!

Més informació:

http://18desembrebcn.blogspot.com/
http://www.facebook.com/events/335845469765669/

Twitter: @18Dbcn


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici