,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Notícies > Catalunya > L’Incasòl aplica les retallades de Mas i farà fora la meitat de la (...)

L’Incasòl aplica les retallades de Mas i farà fora la meitat de la plantilla

diumenge 27 de maig de 2012

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


El Triangle

Presenta una ERO per acomiadar 203 dels 478 empleats que té l’empresa pública, en una clara resposta al tercer "pla d’ajustament" de la legislatura.

El passat dia 15, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va presentar el tercer pla de retallades de la legislatura.

L’allau de mesures anunciades, que haurien de servir, segons va dir, per reduir la despesa en 1.500 milions, contemplaven l’apripament de les plantilles de les empreses públiques. Només dues setmanes més tard, el pla ja s’està executant. I és que el director general de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha comunicat aquest divendres als treballadors la presentació d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per acomiadar 203 dels 478 treballadors que té l’empresa, és a dir, gairebé la meitat de la plantilla. Tenint en compte que dilluns hi ha pont, el comitè d’empresa ha explicat que els han convocat a una reunió per a dimarts en què se’ls entregarà la documentació per a l’ERO.

El proppassat juliol, la Generalitat va començar a presentar ERO per acomiadar personal de les empreses públiques. Les primeres víctimes van ser 45 treballadors de GISA i 46 de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD). Ara, la intenció de l’administració és tornar a retallar el personal de GISA, on hi treballen 230 persones, i afegir-hi la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que entre TV3 i Catalunya Ràdio té més de 2.600 empleats, l’Agència Catalana de l’Aigua (640 persones) i l’Incàsol [a la imatge, la seu de la companyia en una protesta de la PAH], on l’amenaça ja s’ha executat.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici