,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Notícies > Catalunya > Els atacs de la dreta no s’aturaran i les nostres respostes no poden (...)

Els atacs de la dreta no s’aturaran i les nostres respostes no poden fer-ho tampoc

Crònica de la manifestació per la despenalització de l’avortament a Barcelona

dissabte 29 de setembre de 2012

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista [1]

El divendres 28 de setembre es va celebrar un any més el dia internacional per la despenalització de l’avortament. Els feminismes van tornar a prendre els carrers per deixar ben clar que les dones, i només les dones, han de poder decidir sobre els seus cossos i les seves vides. Lemes ja clàssics com “Nosaltres parim, nosaltres decidim!” o “Avortament lliure i gratuït!” van ressonar amb to festiu i combatiu en el recorregut de la manifestació a Barcelona. Aquesta, partint de Delegació del Govern al carrer Mallorca, va recórrer el passeig de Gràcia, la Rambla i el carrer Ferran fins arribar a la plaça Sant Jaume. Un cop allà es va celebrar una missa feminista i irreverent contra els poders polítics, religiosos i econòmics que sotmeten els drets, les veus i les voluntats de les dones mitjançant les seves polítiques misògines i autoritàries.

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista va ser present a la manifestació amb un animat seguici. A més de continuar donant suport a la històrica lluita feminista per l’emancipació de les dones, considerem que en el moment actual els atacs contra el seus drets s’accentuen i s’aprofundeixen. Arrel de la seva vulnerabilitat social i econòmica les dones estan sent un dels col•lectius més perjudicats per les retallades socials que la dreta catalana i espanyola apliquen de manera escandalosa. No falten exemples, la desaparició de molts ajuts familiars i la recent eliminació per part del Partit Popular de la prestació per a les mares treballadores en són només dos. D’altra banda, front la desaparició de programes, ajuts i serveis socials fruit de la imposició de l’austeritat, són les dones de nou les que es veuen obligades a absorbir, mitjançant el seu treball de cures gratuït i invisible, la responsabilitat de garantir el benestar dels i les més vulnerables. L’anunci per part del PP de reformar la llei de l’avortament per impedir que les dones puguin exercir el seu dret a decidir sobre els seus cossos i les seves vides s’afegeix a l’ofensiva que les dretes efectuen sobre la llibertat i l’autonomia de les dones i sembla respondre a un pla de ruta que té com a objectiu un canvi social integral on no s’entén el paper de les dones més enllà de la maternitat i el treball reproductiu.

El 28 de setembre ha de ser només un inici. Els atacs de la dreta no s’aturaran i les nostres respostes no poden fer-ho tampoc. De la mateixa manera que durant aquesta tardor tenim la responsabilitat de llençar una ofensiva contra els atacs que les elits polítiques i financeres efectuen sobre el conjunt de les classes populars, hem de ser capaces d’unificar les lluites i identificar els enemics comuns; hem de ser capaces de combatre totes plegades pels drets socials i laborals del 99%, pels drets dels pobles a triar el seu propi futur i, com no podria ser d’una altra manera, pels drets de les dones a decidir sobre la seva pròpia vida i sobre el seu propi cos.

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

Notes

[1Fotografies de barbarabora


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici