,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Anàlisi i debat > Un espai de formació, reflexió i construcció

Un espai de formació, reflexió i construcció

1a Escola de Primavera de Revolta Global–Esquerra Anticapitalista

dilluns 25 de març de 2013

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Per Omar Rodríguez Bello

Sembla inevitable sentir que oblidarem alguna cosa pel camí en escriure sobre la primera escola de primavera organitzada per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista. La formació, l’estudi retrospectiu, la confraternitat, la diversió, la reflexió i els debats contrets no poden expressar-se íntegrament. En tot cas, només poden ser explicats a contratemps i a contrallum, distanciant-nos de l’indiscret, reconstruint les jornades del 23 i 24 de març i evocant cada una de les imatges i termes adquirits.

Estratègia, tàctica, democràcia, ideologia, organització política, anticapitalisme, ruptura, socialització, hegemonia, revolució, izquierdisme, dominació, entre d’altres qüestions, han ressonat aquest cap de setmana a la Casa de Colònies de Can Rigol (Begues, Barcelona). A la sala principal de l’estança, i atents a la presentació –realitzada per Andreu Coll– sobre el llibre Breu manual per trencar amb el capitalisme, unes 60 militants i simpatitzants de Revolta Global – Esquerra Anticapitalista assistien el matí del dissabte a la inauguració de l’escola de primavera. L’ambient, com sempre, gravitava entre la distensió i la tensió, entre la reflexió del passat i la comprensió del present, entre la senzillesa i la complexitat.

Entre altres aspectes, la confecció d’una estratègia concreta adaptada a la realitat del nostre temps, el lent procés per construir una organització anticapitalista i la necessitat de trencar amb l’ordre establert foren plantejats per Coll a la seva intervenció i discutits a cadascun dels grups de debat. A la tarda, Josep María Antentas recuperà i amplià alguns dels temes ja tractats i exposà algunes de les qüestions plantejades per Claudio Katz al seu text La democràcia socialista del segle XXI, l’altre document utilitzat a les jornades.

Asterix in Jamaica i DJ Luppi van animar la nit del dissabte. A ritme de reggae, i amb una particular rematada cèltica, les i els joves del primer grup esvalotaren la sala principal de la casa de colònies. En una atmosfera distesa, distreta i excitada, les i els anticapitalistes van estrènyer les seves afinitats i les seves simpaties. Un ambient, de fet, que es prolongà fins a altes hores de la matinada.

L’escola de primavera va acabar el diumenge al migdia. Una vegada més, les i els anticapitalistes, les i els revolucionaris, han gaudit d’un cap de setmana aïllat de la pressió i el constrenyiment quotidià per reflexionar, pensar i debatre. Una vegada més, han compartit una trobada de formació per posar potes enlaire al règim i construir un horitzó de ruptura anticapitalista.

Veure totes les fotografies de l’Escola de Primavera aquí


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici