,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Anàlisi i debat > És la lluita de classes. Owen Jones (Chavs) i el retorn (en llibre) (...)

És la lluita de classes. Owen Jones (Chavs) i el retorn (en llibre) d’Alan Sillitoe

dijous 28 de març de 2013

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Per Àngel Pagès.

Hem de dir que el cas té a veure amb la nostra anglofilia, però resulta que CHAVS. La demonización de la clase obrera, el llibre d’Owen Jones, és un dels millors treballs periodistics que hem llegit sobre la lluita de classes contemporània. Llegint Chavs, experimentem el mateix que ens va passar amb la sèrie The Wire.

JPEG - 38.9 kB

Un punt inicial (el polèmic cas d’un segrest d’una nena d’extraradi a Yorkshire) deriva en una dissecció de la classe política, els media, l’escola, el carrer i culmina amb una declaració d’orgull de classe a la Working Class Culture. Owen Jones és, per dir-ho feliçment, un dels nostres, el nostre ídol del moment. Permeteu-nos la llicència per afinitat electiva.

***********************************************

La Solitud del Corredor de Fons és una de les nostres pel·lícules predilectes -possiblement quasi de les 10 que més m’agraden-. Anglesa, en blanc i negre, Working Class, la rara anomalia d’un film fidel a una novel·la...permanent i contundent, essencial. Ara es publica una nova edició del llibre d’Alan Sillitoe (enorme escriptor de classe obrera, ex-treballador de la fàbrica de bicicletes Raleigh de Nottingham). Editorial Impedimenta presenta la nova edició del llibre prologada per Kiko Amat ("otro que tanto..."). Que no passi desapercebuda.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici