,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Notícies > Catalunya > Els treballadors d’AENA-Aeroport de Reus van a la vaga

Els treballadors d’AENA-Aeroport de Reus van a la vaga

divendres 12 de juliol de 2013

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


CGT Baix Camp-Priorat

El comitè d’empresa d’AENA a l’Aeroport de Reus ha decidit convocar jornades de vaga durant l’estiu en protesta pels canvis en les condicions laborals que ha establert l’empresa.

Les jornades de vaga es faran els dos últims caps de setmana del mes de juliol, i els dos primers caps de setmana del mes d’agost. Les aturades es faran els dissabtes 20 i 27 de juliol i 3 i 10 d’agost en horari de sis de la tarda a nou de la nit i, els diumenges 21 i 28 de juliol i 4 i 11 d’agost entre les vuit i les onze del matí.

Aquestes aturades es van acordar en referèndum realitzat els dies 6 i 8 de maig. D’un cens de 93 empleats, 58 van participar en la consulta, dels quals el 72% van emetre vots favorables a les aturades. El comitè d’empresa va mostrar la seva satisfacció pels resultats obtinguts en el referèndum.

Els sindicats presents a l’empresa (UGT, CGT, CCOO) temen que, amb la reorganització imposada per AENA, perillin fins a catorze llocs de treball. Des del passat 5 d’abril, l’Aeroport de Reus ha reduït l’horari laboral i els equips de treball de forma "unilateral", sense l’acord dels treballadors. La Direcció de l’Aeroport de Reus va retallar l’horari laboral de l’aeroport, així com la cadència dels torns, els quals van passar de cinc torns a quatre. Davant d’aquests fets, els treballadors van decidir presentar conflicte col·lectiu i fer mobilitzacions durant el mes d’abril. Els sindicats denuncien que AENA no ha tingut voluntat de fer cap flexibilització dels seus objectius inicials, des del moment que va obrir el període de consultes, amb arguments buits de suport en termes d’eficàcia i eficiència basats en dades no oficials o inexistents.

Per al comitè d’empresa la situació que ha plantejat l’empresa en aquests termes ni s’emmarca ni es basa en el conveni col·lectiu vigent ni amb un criteri de coherència empresarial sòlid. El resultat dels canvis imposats fan que hi hagi equips de treballadors sobredimensionats i que l’horari que es podria afegir per encabir més avions que vulguin aterrar a l’aeroport sigui inferior degut a la reorganització del personal. Per aquests canvis han quedat un mínim de 14 llocs de treball a la corda fluixa, s’ha deixat de contractar treballadors eventuals i es perden uns 400 vols anuals a causa del sobrecost que genera aquesta mesura.

Els treballadors de l’Aeroport consideren abusius els serveis mínims proposats per l’empresa pels dies de vaga

El comitè de vaga d’AENA-Aeroport de Reus ha criticat els serveis mínims proposats per l’empresa per als quatre caps de setmana de vaga d’aquest estiu en considerar que són abusius i que implicaran que treballin prop del 100% de la plantilla per torns.

El comitè de vaga ha refusat la proposta i ha anunciat que posarà el cas en mans del seu servei jurídic i la Inspecció de Treball perquè determini si són legals o si vulneren el dret de vaga.

CGT Baix Camp-Priorat


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici