,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Comunicats > Comunicats > Perquè volem decidir sobre tot, aquest 11S encerclem La Caixa

Perquè volem decidir sobre tot, aquest 11S encerclem La Caixa

dimarts 10 de setembre de 2013

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

A la històrica manifestació de la Diada de l’any passat se li afegirà l’11 de setembre
d’enguany un altre punt d’inflexió: la Via Catalana que, organitzada per l’Assemblea
Nacional Catalana recorrerà 400 quilòmetres de nord a sud del país i tornarà a deixar
clar que una cada vegada més àmplia majoria de la població reclama de forma clara la
independència de Catalunya i la ruptura del règim nascut el 1978. La Via Catalana ha de ser un èxit de mobilització que forci al govern català a fixar ja una data d’una Consulta que és inajornable i per mostrar um missatge de fermesa front al govern del PP i els defensors del Règim. Aquesta Diada ha de ser la continuació d’un procés que culmini en la convocatòria innegociable de la consultai la constitució d’una República Catalana que, des de la seva pròpia sobirania, decideixi quins vincles vol tenir amb la resta de pobles d’Europa i del món.

Si bé CiU continua capficat en surfejar el procés sobiranista accelerat en els darrers dos anys, cada cop està més clar que no el controla i no aconsegueix capitalitzar el malestar nacional per esmorteir el desgast sofert per les retallades i desactivar el conflicte social.

En aquest context és necessari seguir treballant per vincular la reivindicació nacional
per a una República pròpia a la lluita pels drets socials i per una sortida a la crisi
capitalista favorable als interessos de la majoria dels i les ciutadanes. És per això que
des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, junt a la mobillització general a la Via
Catalana, fem una crida especial a participar en l’encerclament de les torres de La Caixa que el Procés Constituent ha convocat per denunciar la dictadura dels mercats i les finances i per visibilitzar la necessitat de dotar de contingut social i democràtic a la construcció d’un nou país. I també a altres iniciatives com Encerclem el Trueta organitzada per la Xarxa pels Drets Socials a Girona, o l’encerclament del IES La
Llauna i l’escola Progrés a Badalona, accions que aporten dimensió social a la diada i a la mobilització massiva que serà la Via Catalana. Si no deixem clar que volem una
República Catalana al servei de la majoria seran els sectors empresarials i conservadors els que es beneficiaran d’aquest procés i aconseguiran utilitzar la lluita nacional per generar falsos consensos, justificar les seves polítiques injustes i desactivar la protesta social. També és important no fer-se il·lusions amb què l’Europa del Capital porti la llibertat al poble de Catalunya. La troica no dóna llibertat als pobles, els hi pren, imposant plans d’ajust estructural i retallades. La independència en mans de l’Europa del capital, Merkel i la troica es pot convertir en una sobirania sense contingut o, fins i tot pitjor, amb continguts i polítiques profundament neoliberals. El cas de Grècia n’és l’exemple més flagrant.

Tenim el doble repte, d’una banda, de treballar de forma unitària perquè la Consulta
sigui una realitat i permeti avançar cap a una República Catalana i, de l’altra, d’aprofitar el potencial democràtic que obre la independència per a poder anar més enllà i obrir un
procés en el què el poble català pugui decidir sobre tot allò que ens afecta i sobre quin model de societar volem. Però això només serà possible amb una societat mobilitzada i auto-organitzada.

En aquest sentit, res no és més important que després d’encerclar La Caixa i de la
gran mobilització que serà la Via Catalana preparem una tardor ben calenta contra
les retallades, el desmantellament dels serveis públics i els intents de fer-nos pagar
a totes una crisi que no hem creat nosaltres, sinó els poders econòmics. És necessari reactivar la lluita contra les polítiques d’austeritat i privatitzacions, i mobilitzar-se per no pagar un deute il.legítim que no és nostre, sinó dels banquers i les elits financeres.

L’internacionalisme i la solidaritat entre els pobles són necessaris per a obtenir
l’emancipació nacional i social. La crisi és internacional i la resposta també ho ha de
ser. La solidaritat entre els pobles és l’arma més poderosa per a derrocar la maquinària de l’austeritat i la submissió neocolonial dels pobles del sud d’Europa a la troica. Una vaga general de l’Europa mediterrània és la resposta necessària per aquesta tardor per combatre els plans d’ajust que s’abaten contra els i les treballadores i els pobles del sud d’Europa.

La plena sobirania de Catalunya s’ha de coordinar també amb la lluita per a ensorrar al conjunt de l’Estat espanyol al règim centralista, monàrquic i espanyolista nascut durant la Transició postfranquista. Per això és necessari, des de Catalunya, establir aliances amb l’esquerra d’àmbit estatal que té la responsabilitat de treballar des del “centre” de l’Estat per combatre l’espanyolisme i el centralisme i defensar el dret a l’autodeterminació i a la independència del poble català, basc i gallec. Així ho fan els nostres companys/es d’Izquierda Anticapitalista. I, al mateix, temps, cal forjar acords amb els moviments socials, populars i polítics alternatius de les altres nacions sense Estat que avui estan a l’Estat espanyol, com el País Basc o Galícia, per a coordinar la lluita per a trencar i desbordar l’actual Règim i obrir a Rajoy varis fronts simultanis que no permetin marxa enrere.

Des de l’esquerra anticapitalista i els moviments socials socials transformadors ens enfrontem al repte de saber dibuixar els contorns d’un model de societat diferent del què dibuixa la dreta espanyola i catalana o l’independentisme sense contingut social. Una Catalunya on els interessos de la majoria de la població prevalguin sobre els de la minoria financera i empresarial privilegiada, amb un model de producció, distribució i consum respectuós amb el medi ambient, on cap persona sigui discriminada en virtut del seu gènere, opció sexual, ètnia, religió o procedència.

Que no ens desviïn ni ens enganyin. Ja no s’hi valen cortines de fum com el pacte fiscal o una consulta només si Madrid l’autoritza. Una gran part de la societat catalana vol exercir el dret a decidir mitjançant un referèndum i la misèria i patiment generats per les retallades d’Artur Mas són cada cop més rampants. Treballar per a la República catalana i oposar-se a la crisi capitalista han de ser dos combats complementaris en una tardor on la mobilització contra el poder financer ha de posar contra les cordes a aquells/es que estan utilitzant la crisi per a redissenyar la nostra societat en un sentit cada cop més desigualitari.

Per una República Catalana del 99%!
Perquè volem decidir sobre tot, Encerclem La Caixa!


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici