,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Notícies > El teixit social i polític es rebel·la contra els desnonaments i la (...)

El teixit social i polític es rebel·la contra els desnonaments i la privatització dels habitatges públics

dimarts 19 de novembre de 2013

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Per Associació 500×20

Carta al delegat d’habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Sr. Antoni Sorolla Amat: Ens dirigim a vostè en relació a la problemàtica que els inquilins de l’edifici de les Vores del cinturó, edifici de lloguer públic que vostès gestionen, ens han fet arribar a les entitats veïnals de Sant Andreu.

Aquests veïns/es ens han detallat que han de fer front a uns lloguers públics abusius que són incrementats amb quotes per a uns serveis de manteniment que no se’ls hi estan prestant. Tot plegat els hi suposa un cost mensual “inassumible i poc social”.

A la vegada, també posen de manifest que existeix una indefinició de criteris i una falta de certificacions dels contractes i convenis mitjançant els quals es regulen les quotes, la qual cosa comporta contradiccions i discriminacions per a alguns veïns/es en relació a altres.
Un altre aspecte molt important és la falta d’ajuts que haurien de percebre aquests veïns/es que a més, estan sotmesos a la constant amenaça d’un possible desnonament per no poder pagar el lloguers: ara mateix, ja hi han quatre desnonaments previstos (el primer, el 18 de novembre).

Assabentats de totes aquestes qüestions les entitats i partits sotasignats volem posar en el seu coneixement el següent aspectes :
Que no permetrem que a Sant Andreu ni a un altre lloc, es desallotgi de vivendes públiques les persones per no poder pagar les quotes del lloguer.
Que el dia 18 de novembre, coincidint amb la data del primer desallotjament i L’Audiéncia pública de Sant Andreu, convocarem una roda de premsa per explicar a la ciutadania l’oposició ferma i unitària que portarem a terme per impedir aquests desallotjaments a Sant Andreu.
Que en relació als temes exposats, volem tractar amb vostè a la reunió que des de la FAVB els hi ha demanat possibles solucions a nivell de ciutat ja que entenem que les mateixes circumstàncies que concorren en l’edifici de les Vores del Cinturó es poden estar donant a altres edificis que aquest Patronat de l’Habitat gestiona.

Que fins que se celebri aquesta reunió per trobar vies de solució tots els desallotjaments previstos a l’edifici de les Vores del Cinturó quedin paralitzats.

Tot quedant a l’espera d’una resposta seva,
Salutacions cordials

L@s inquilin@s de las Vores del Cinturó
AVV Trinitat Vella
AVV Sant Andreu del Palomar.
AVV Sant Andreu Nord-Tramuntana
FAVB
AVV. Ciutat Meridiana
Avv Porta
CUP Sant Andreu
ICV Sant Andreu
ERC Sant Andreu
PSC Sant Andreu
EUiA San Andreu.
Associació 500×20


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici