,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Comunicats > Solidaritat amb les lluites a França

Solidaritat amb les lluites a França

Martes 31 de mayo de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Tot i l’assetjament polític, mediàtic i policial, les mobilitzacions a França contra la Reforma Laboral (Loi Travail) impulsada pel Govern social-liberal d’Hollande-Valls no deixen de créixer. Dos mesos de manifestacions, assemblees i accions de protesta en ascens que han donat un salt qualitatiu arrel de la recent vaga del dia 26 i, sobretot, dels bloquejos en zones industrials, especialment de refineries i dipòsits de carburants.

El rebuig popular al projecte de llei és avui majoritari, sobre tot entre les classes populars i la joventut, especialment combativa als instituts contra la nova amenaça de precarietat que se’ls ve a sobre. Mentrestant els nous sectors socials i professionals segueixen sumant-se a les aturades i accions de desobediència, el proper 14 de juny hi ha convocada una manifestació a Paris coincidint amb la votació de la llei al Senat. La retirada del text i la caiguda de Valls són avui els objectius a més d’un horitzó possible. Però no és suficient.

França ens aporta dues lliçons: la primera és que la millor manera de pressionar i incidir en els qui voten les lleis als parlaments és quan les i els de baix, qui fem que el món funcioni, qui ho movem tot, parem l’economia i curtcircuitem el seu sistema. La segona és que no és suficient només amb revertir puntualment les majories parlamentàries. És hora d’ampliar les mobilitzacions i de construir noves legitimitats que emanen de les places, dels centres de treball, de les explotades i de les oprimides en lluita. Quan les que ho mouen tot es rebel·len, tot es pot parar.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici