,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Comunicats > Comunicat d’Anticapitalistas davant el “Brexit”

Comunicat d’Anticapitalistas davant el “Brexit”

Viernes 24 de junio de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Ni plorar amb els dirigents de la UE del capital, ni riure amb els partidaris del replegament racista. Construïm l’Europa dels pobles i de les classes populars.

El resultat del referèndum a Regne Unit accelera la crisi de la Unió Europea. La UE és un projecte en crisi permanent, incapaç de generar consensos, dissenyat per imposar polítiques neoliberals que empobreixen a la classe treballadora, aixafant a països del sud com Grècia. És també una estructura profundament anti-democràtica, governada per tecnòcrates no electes al serveis dels mercats. El somni d’una Unió Europea de la ciutadania, de persones lliures i iguals, es desfà davant cada gran esdeveniment i es torna en malson.

Com a anticapitalistes i internacionalistas, aspirem a construir una Europa popular, fraternal, democràtica i socialista. Sabem que no podem fer-ho ni dins de les actuals institucions neoliberals ni "en un sol país”, que necessitem construir les nostres pròpies institucions a través de la lluita i des de baix.

És preocupant que la ruptura amb la UE suposi un auge de la xenofòbia i del racisme, en comptes d’una ruptura en clau internacionalista, democràtica i anti-austeritat. L’alternativa a aquesta UE no és un replegament nacionalista que col·loqui com a enemic principal a les que són diferents.

Si no som capaços de construir un projecte europeu propi alternatiu a la UE, qui monopolitzarà el descontent pot ser l’extrema dreta. Hi ha una insatisfacció que recorre Europa amb el projecte neoliberal, una insatisfacció basada en la contradicció entre els discursos triomfalistes dels buròcrates de Brussel·les i la realitat dels milions de persones excloses per les seves polítiques. Davant la crisi de la UE, es fa urgent construir un pol a escala continental que digui no a aquestes institucions, no a l’austeritat, sí a la sobirania popular, sí a una Europa solidària, democràtica i antifeixista. Aquest projecte solament pot ser construït contra les elits i per les classes treballadores i mitjanes (inclosos els seus sectors més empobrits, tantes vegades exclosos del discurs polític oficial), per no deixar que el descontentament amb aquesta UE sigui canalitzat per l’extrema dreta.

Els temps s’acceleren i les societats es polaritzen. Són temps d’organització i de lluita. Davant la crisi de la UE, ens toca construir una alternativa democràtica i popular, de ruptura, que conquisti la sobirania democràtica per als pobles i les classes populars. Sense complexos. Perquè l’extrema dreta no els té i avança en tot el continent. Als demòcrates d’Europa ens toca unir-nos i construir una alternativa contra l’austeritat i l’autoritarisme tant de la Unió Europea com de l’extrema dreta. Ens toca més que mai disputar Europa de les arpes de la xenofòbia i els replegaments identitaris, ens toca aixecar un Pla B per a Europa.

info portfolio


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici