,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Materials > Imatges > El rebuig de la violència sexista omple la plaça Sant Jaume

El rebuig de la violència sexista omple la plaça Sant Jaume

Imatges de la concentració

diumenge 26 de novembre de 2006

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

Miniatures de El rebuig de la violència sexista omple la plaça Sant Jaume

El rebuig de la violència domèstica va omplir de ciutadans la plaça de Sant Jaume de Barcelona ahir al vespre, en una concentració de les moltes que es van convocar a moltes ciutats del país amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la Violència Domèstica. Les dones van reclamar al nou govern la llei contra la violència masclista que havia promès.


Per L.C., El Punt

Un miler de ciutadans –sobretot dones, tot i que també hi havia homes– es van concentrar ahir al vespre a la plaça de Sant Jaume per dir prou a les agressions contra les dones. Durant l’acte, convocat per la Xarxa de Dones contra la Violència, es va llegir un manifest unitari en el qual les entitats van recordar al nou govern que té «pendent d’aprovació la llei dels drets de les dones contra la violència masclista, a la qual es van comprometre els tres partits que ara tornaran a governar a Catalunya». «També ens mantenim –van avisar– vigilants respecte a l’aplicació de la llei integral que ja es va posar en funcionament en l’àmbit estatal, especialment pel que fa a la dotació econòmica i a les mesures d’atenció i prevenció.»

HOMENATGEN LES VÍCTIMES

Un cop feta la lectura del manifest es va fer una acció simbòlica d’homenatge a les dones que moren en conflictes armats, polítics o assassinades per les seves parelles. Llavors van encendre un centenar d’espelmes –cadascuna portava inscrit el nom d’una dona morta a Catalunya, Colòmbia o Mèxic– que resseguien la figura d’una dona. Durant l’acte també es va llegir un document de la Plataforma Comunitària de Treball Sexual i Convivència. Arran de la batuda que la policia va fer contra la prostitució al barri del Raval, la plataforma va reclamar que es protegeixin les prostitutes detingudes, «perquè són les víctimes», que es paralitzin els processos d’expulsió i se’ls concedeixi el permís de residència, «per raons d’interès públic».


- Llegir Comunicat Dones de Revolta Global. ’Escoltem... actuem’


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici