,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Estat Espanyol > Anticapitalistas aposta per l’autocrítica per reorientar el rumb de (...)

Anticapitalistas aposta per l’autocrítica per reorientar el rumb de Podemos

Miércoles 17 de agosto de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Ver en línea : En castellano

Notícia del periodista Eduardo Ocaña sobre la VII Universitat d’Estiu Anticapitalista al digital Cuartopoder

El corrent intern de Podemos, Anticapitalistas, prepara la VII edició de la seva Universitat d’Estiu amb l’objectiu de reorientar les seves forces una vegada acabat el cicle electoral, sense descartar per complet uns tercers comicis, i apostar per una “política amb ideals”. Diputats nacionals, autonòmics, regidors i figures destacades dels moviments socials lligats a l’antic partit Esquerra Anticapitalista es donaran cita al costat dels seus militants i simpatitzants la setmana vinent per debatre sobre marxisme, sexualitats, ecofeminismo, la transformació política a través de l’arribada a les institucions o les experiències internacionals de Bernie Sanders i Jeremy Corbyn.

El portaveu d’Anticapitalistes i diputat autonòmic de Podemos a Madrid, Raúl Camargo, en declaracions a cuartopoder.es, aspira al fet que l’edició d’aquest any es converteixi en una espai de referència per a la política espanyola “en aquests dies d’incertesa”, en els quals “les forces transformadores no tenim molt clar on anar”. Camargo afronta l’edició d’aquest any, que se celebrarà del 23 al 27 d’agost en La Granja (Segòvia), com un espai en el qual reforçar una política basada en “la confrontació d’idees” i apostar per un tipus de polítiques “que té ideals” que estan per sobre de “les persones, les disputes internes o llistes electorals”. Finalitzat l’intensiu cicle electoral, a excepció de País Basc i Galícia que aniran a votar dins d’un mes, els Anticapitalistes del partit morat discutiran a la universitat com redirigir les seves forces “més enllà de la conjuntura” i plantejar “hipòtesi d’estratègia i eines” per al llarg termini.

Diversos càrrecs electes de diferents institucions participaran en diferents fòrums sobre la política institucional i els seus posicionaments dins de Podemos: l’alcalde de Cadis, José María González “Kichi”, encapçalarà el taller Municipis del canvi i els seus límits; l’eurodiputat Miguel Urbán i la portaveu de Podemos a Navarra, Laura Pérez, presentaran el taller Quin Podem necessitem? i Raúl Camargo, diputat a Madrid, participarà al debat Quin partit per a quina transformació?. El propi Camargo assenyala que és el moment de “decidir cap a on volem anar” una vegada que “no s’han cobert les expectatives” després d’haver parlat d’“assaltar el cel”. I afegeix que s’ha de “ser coherent i realista” en analitzar-ho: “Ha creat frustració en molta gent i cal acceptar-ho, no posar draps calents”.

En clau internacional, els anticapitalistes anuncien la presència de figures com Bhaskar Sunkara, editor de la revista referent per a l’esquerra a EUA, Jacobin Magazine, qui abordarà el revulsiu de Bernie Sanders en les primàries del Partit Demòcrata nord-americà, i el sociòleg marxista Richard Seymour, una de les veus més autoritzades sobre el fenomen de Jeremy Corbyn, actual líder del Partit Laborista britànic. A ells se sumen altres noms com Stathis Kouvelakis (membre del partit Plataforma d’Esquerra dins de la coalició Syriza), Cinzia Arruzza (professora de filosofia experta en feminisme i marxisme) i Francisco Louca (històric líder del Bloco de Esquerda portuguès). La lluita contra les polítiques d’austeritat i la crisi de la Unió Europea seran els temes estrella.

A més d’aquests debats, la VII Universitat d’Estiu planteja una programació de cultural i d’oci amb actuacions teatrals, música en directe, poesia, sessions de cinema i activitats infantils. En paraules de Raúl Camargo, “no és solament una universitat”, sinó “un espai autoorganizado a petita escala de com ens agradaria que funcionés una societat diferent on el treball es repartís, amb espai suficient per a tots per al debat, l’oci i la cultura alternativa”. Per a aquesta edició esperen aconseguir el miler de participants i es retransmetran en streaming les sessions més importants.

Per tancar les jornades, el dissabte 27 tindrà lloc el míting final, precedit d’un debat sobre processos constituents amb la participació de portaveus de Podemos, Anticapitalistas, Esquerra Unida, En Marea i En Comú Podem.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici