,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Internacional > Precaució davant la cortina de fum alemanya sobre el suposat (...)

Precaució davant la cortina de fum alemanya sobre el suposat “fracàs” del TTIP

Lunes 29 de agosto de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Tom Kucharz membre d’Ecologistes en Acció i activista de la campanya “No al TTIP, CETA i TiSA

Amb les seves crítiques al TTIP, el vicecanceller alemany, Sigmar Gabriel, busca en realitat imposar el controvertit tractat comercial entre la Unió Europea i Canadà (CETA) malgrat la resistència dins del seu propi partit i en la població alemanya.

El passat 28 d’agost van aparèixer moltes notícies amb titulars com “El ministre alemany d’Economia dóna per mort el TTIP” o “El ministre alemany d’Economia dóna ‘de facto per fracassat’ el TTIP”, recollint l’opinió del vicecanceller alemany, Sigmar Gabriel, expressada en una entrevista de la cadena pública ZDF relativa a les negociacions del polèmic Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP) que fossin “de facto fallits”. “Com a europeus, no ens podem subjugar a les demandes d’Estats Units”, va afegir el també president del SPD.

No hem de donar cap credibilitat a aquesta notícia perquè pretén desmobilitzar al moviment europeu contra TTIP i CETA. Tot indica que es tracta d’un altre anunci dels quals hem conegut en els últims temps per part de membres de govern, com l’alemany i francès, “crítics” amb les negociacions del TTIP per raons únicament electoralistes i dissuasòries. En 2017 se celebren eleccions a Alemanya i França i en tots dos països existeix una oposició cada vegada major als tractats comercials com el CETA i TTIP.

Pots seguir llegint la notícía aquí


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici