,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Internacional > El Parlament de Catalunya aprova una resolució d’oposició als (...)

El Parlament de Catalunya aprova una resolució d’oposició als tractats de lliure comerç TTIP, CETA i TISA

Lunes 26 de septiembre de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Ver en línea : Web de la campanya

El Parlament de Catalunya, en la seva Comissió de Creixement i Empresa realitzada avui dijous 22 de setembre, ha aprovat una Resolució en la que expressa la seva “oposició a la signatura dels tractats en curs de negociació o aprovació -TTIP, CETA, TISA-“ per part de la Comissió Europea.

La proposta de Resolució havia estat presentada conjuntament pels grups parlamentaris de Catalunya Si Que es Pot, CUP i PSC a proposta de la campanya Catalunya No al TTIP, i s’ha aprovat amb els vots favorables d’aquests tres grups, més els de Junst Pel Si.

Els acords aprovats en la Resolució consideren que qualsevol acord de comerç d’aquest tipus que es pugui negociar en el futur hauria de:

– Preservar la sobirania i les competències de les institucions electes, als diferents nivells, per actuar en favor dels interessos de la ciutadania i de l’economia local.

– Defensar o millorar l’actual marc legislatiu i reglamentari, nacional o europeu en matèria social, econòmica, de salut, cultural, ambiental i de defensa dels serveis públics.

– Preservar explícitament els drets laborals previstos en els Tractats de l’OIT, els drets socials, econòmics, culturals i ambientals.

– Excloure els mecanismes especials d’arbitratge de disputes d’empreses als Estats

– Salvaguardar els serveis públics essencials, els drets socials, la singularitat de determinats sectors, com el de la cultura.

Al mateix temps la Resolució acorda:

– Sol·licitar que es faci pública tota la informació, tant sobre les matèries i continguts, com sobre l’evolució de les negociacions.

– Promoure la informació i el debat al nostre país i, a aquest efecte, crear al Parlament una Comissió d’estudi dels possibles impactes del TTIP, CETA i el TISA

– Que en qualsevol cas aquests tractats hagin de ser ratificats per tots els estats membre, preferentment via referèndum.

– Insta al Govern a fer les gestions oportunes davant el Govern de l’Estat per exigir que la informació disponible sobre qualsevol proposta d’acord comercial supranacional es faciliti als diputats del Parlament de Catalunya tal i comes fa en altres països.

D’aquesta manera el Parlament de Catalunya se suma a les més de 2.000 institucions públiques municipals, regionals, federals, etc. europees que han manifestat el seu rebuig a aquests tractats i a la forma en que s’han estat negociant, així com a les veus creixents de vàries instàncies governamentals europees.

Aquest calm social i institucional ja és impossible de silenciar i, en el marc de la Tardor de resistència a aquests tractats, que s’està fent a tot el continent, i que ja ha vist mobilitzacions massives a Alemanya, Àustria, Suècia i Bèlgica aquesta darrera setmana, el proper 15 de octubre convoquem a la formació d’una cadena humana a Barcelona entre el Consolat de Canadà i l’Oficina de la Unió Europea per mostrar el rebuig a l’aprovació al CETA, que tindria conseqüències similars al TTIP i que permetria a molers d’empreses dels EUA amb filials al Canadà demandar als Governs i institucions europees encara que no s’aprovi el TTIP.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici