,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Comunicats > #niCETAniTTIP, primer les persones i el clima

#niCETAniTTIP, primer les persones i el clima

Sábado 1ro de octubre de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Declaració de Revolta Global – Esquerra Anticapitalista

El TTIP i el CETA constitueixen una volta de rosca més en la globalització neoliberal que a través d’aquest tipus de tractats vol aprofundir en un sistema de comerç global que, actualment, només afavoreix a la concentració del poder en mans d’unes poques empreses multinacionals.

Aquests tractats suposarien una baixada generalitzada dels estàndards laborals, socials, ambientals i culturals tal i com demostren filtracions com les del TTIPLeaks o el Tractat de lliure comerç entre Mèxic, EE.UU i Canadà (NAFTA), el qual exemplifica quines conseqüències comporten aquests tipus de tractats i a qui beneficien. Així mateix, l’entrada dels tribunals d’arbitratge privats i de la Cooperació Regulatòria són mecanismes perversos on, per una banda, la resolució de conflictes entre Estat-Inversor estaria esbiaixada totalment a favor dels interessos de les corporacions, i per altra banda, es construeix una nova estructura de governança transnacional no democràtica que s’encarregaria de l’harmonització legislativa, és a dir, d’igualar a la baixa les normatives per a que les empreses puguin beneficiar-se de les lleis que més convinguin als seus interessos. Aquests tractats són una de les majors amenaces a la sobirania dels pobles i els seus drets.

L’opacitat i la manca de procediments democràtics són les senyes d’identitat del TTIP i el CETA i només la mobilització ciutadana i les filtracions han aconseguit trencar (en part) el silenci mediàtic. A les multitudinàries manifestacions contra el TTIP ara es sumen les mobilitzacions contra el CETA. Aquest tractat de la UE amb el Canadà és el cavall de Troia del TTIP ja que obriria les portes a les empreses multinacionals a través de les seves filials al Canadà. Un tractat que s’ha negociat en secret durant més de cinc anys i que pretén ser ratificat a finals de 2016. És per això que des d’Europa i el Canadà es fa molt d’èmfasi en que #niCETAniTTIP dins de la campanya global.

S’han recollit més de 3’5 milions de signatures als països de la UE contra aquests tractats, aprovat mocions d’Ajuntaments lliures del TTIP i el CETA en centenars de municipis d’arreu d’Europa, de l’Estat i de Catalunya i han prosperat resolucions com la del Parlament català en moltes regions d’Europa que constitueixen un pas més en la lluita contra aquests tractats. Ara toca sortir al carrer. S’apropa la tardor en resistència per aturar la imminent ratificació del CETA i els avanços en les negociacions del TTIP tot i la cortina de fum de la socialdemocràcia alemanya i francesa pel context electoral.

Articular una resposta massiva a nivell global per aturar aquests tractats és imprescindible, al igual que treballar per a que qualsevol acord comercial que es prengui interposi les persones i el medi ambient als interessos de les corporacions. Cal promoure una societat igualitària i respectuosa amb la vida, on els sistema de comerç global no estigui regit per l’interès d’uns pocs front al de la immensa majoria i el clima. Una alternativa és la proposta d’Aliança del Mandat per un Comerç Alternatiu.

És en aquest sentit que es convoca la tardor en resistència global fent una crida a la mobilització popular la setmana del 8 al 15 d’octubre enfront dels tractats de lliure comerç i per la fi de la impunitat de les multinacionals. Des de Revolta Global – Esquerra Anticapitalista declarem que és imprescindible aturar aquests tractats i lluitar per un altre model econòmic just i solidari. Ens sumem a les diferents accions de la setmana d’acció global que a Catalunya tindrà el seu epicentre en la Cadena Humana que la campanya No al TTIP convoca per al 15 d’octubre a Barcelona.

+ info de les mobilitzacions de la tardor en resistència aquí


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici