,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Internacional > L’armada israeliana assalta un dels vaixells de la flotilla Dones (...)

L’armada israeliana assalta un dels vaixells de la flotilla Dones Rumb a Gaza

Jueves 6 de octubre de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Eloi Latorre - La Directa

Segons fonts de la flotilla, l’abordament s’hauria produït a 45 milles de la costa, encara en aigües internacional, les tretze tripulants estan sent conduïdes a sòl israelià. S’han convocat diverses concentracions de protesta aquest vespre.

Pels volts d’1/4 de 5 d’aquesta tarda, hora dels Països Catalans, el vaixell Zaytuna-Oliva, un dels que integren la flotilla Rumb a Gaza -que en l’edició d’enguany està integrada únicament per dones- ha estat assaltat per efectius de l’armada israeliana, quan es trobava a unes 45 milles del seu objectiu, el port de Gaza. Malgrat la dificultat de tenir notícies en temps real, ja que la comunicació amb l’expedició s’ha perdut a primera hora de la tarda, fonts de la plataforma Rumb a Gaza han confirmat a través d’un comunicat la intervenció militar, que s’ha saldat amb la presa de les tretze dones provinents de cinc continents que tripulaven el vaixell, i que a hores d’ara estan sent transportades a sòl israelià.

L’atac s’ha produït, segons aquestes informacions, a 45 milles de la costa palestina, encara en aigües internacionals, "actuant amb total impunitat i contra tota legalitat internacional" segons Rumb a Gaza. Tal com ha informat la cadena Al-Jazzera, Israel s’ha negat a informar del destí concret de les 13 integrants de l’expedició. Aquest matí, un portaveu de l’Exèrcit d’Israel havia confirmat que intervindrien la flotilla així que creués el límit de les aigües territorials israelianes. Però, segons aquestes informacions, l’actuació s’hauria produït poc abans d’entrar-hi. Poc abans de l’assalt, la plataforma Rumb A Gaza informava a través de Twitter que la carpa de què disposa al port de la franja estava sent bombardejat "amb bombes de so".

Rumb a Gaza a convocat aquest vespre concentracions de protesta a diverses ciutats de l’Estat, entre elles diverses dels Països Catalans, com ara Lleida (a les 8 davant de la Subdelegació del govern central, a la plaça de la Pau), València (a les 7 a la parada del metro de Colón), Elx (demà al matí a les 12 davant de l’Ajuntament), Tarragona (en lloc i hora encara per confirmar en tancar aquesta informació), a Girona (a les 7 al carrer Jaume I), a Alacant (a les 7 a la plaça de la Muntanyeta) i a Barcelona (a les 7 a la plaça de Sant Jaume).

Durant la concentració que ha tingut lloc a la capital catalana, en nom de la coalició d’entitats Prou complicitat amb Israel, s’ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que posi fi a l’agermanament entre la ciutat i Tel Aviv, que es potencii l’agermanament amb la franja de Gaza, que s’adhereixi a la campanya de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) a Israel i que sigui transparent amb els lligams entre el consistori i empreses israelianes; i al Govern de la Generalitat, que trenqui tots els seus acords amb Israel i que deixi de considerar aquest estat com un aliat.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici