,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Catalunya > L’Ajuntament de Badalona desobeeix el jutge i obre les portes el 12 (...)

L’Ajuntament de Badalona desobeeix el jutge i obre les portes el 12 d’Octubre

Jueves 13 de octubre de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


La Directa. El tercer tinent d’alcalde, Jose Téllez, estripa la resolució judicial davant les càmeres de televisió i acusa Xavier García Albiol d’estar darrere de l’actuació de la delegada del govern espanyol Maria de los Llanos de Luna

Passaven tres minuts de dos quarts de nou quan s’han obert les portes de l’edifici consistorial d’El Viver, al centre de Badalona. Els regidors Oriol Lladó, José Téllez, Fàtima Taleb, Laia Sabater i Agnès Rotger han comparegut davant la premsa i han anunciat que en una reunió de l’equip de govern s’ha decidit no acatar l’ordre judicial que ordenava que l’edifici estigués tancat i no hi poguessin accedir ciutadans durant la jornada del 12 d’octubre. Tot seguit, Téllez ha estripat la interlocutòria del jutge davant de les càmeres de televisió. Per evitar qualsevol represàlia envers el funcionariat del consistori han estat els mateixos càrrecs electes els encarregats de fer de conserge de la porta i de personal d’atenció al ciutadà. Durant les quatre hores i mitja que s’ha mantingut el lliure accés al vestíbul de l’edifici, unes dues-centes persones han estat ateses per a resoldre dubtes sobre tràmits municipals o per altre tipus d’aclariments. A mig matí quatre homes que esgrimien banderes espanyoles s’han atansat a les portes mentre feien crits amenaçadors i reclamaven la clausura de l’edifici. Poc després, una dona que s’ha identificat com a militant de Ciutadans s’ha encarat a Jose Téllez envoltada per un núvol de periodistes i ha estripat uns fulls de paper.

En la roda de premsa de primera hora del matí, el tercer tinent d’alcalde de Badalona ha explicat que la decisió de la delegada del Govern Maria de los Llanos de Luna "té una raó i és Xavier García Albiol: no suporta haver perdut el seu bastió de vots, i el que no ha aconseguit per via democràtica, ho ha intentat aconseguir per la via judicial". El President d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, també ha fet acte de presència davant l’Ajuntament per mostrar el seu suport. Cuixart considera que la força del Procés "és el poder municipal". Alhora, denuncia que "el 12-O és una festa amb reminiscències del feixisme i del franquisme, i no representa l’esperit de tolerància, integració i respecte dels catalans". El representant d’Òmnium celebra que cada vegada més ajuntaments no vulguin fer festa el 12 d’Octubre. Ha emplaçat la delegada del Govern, Llanos de Luna, a què abandoni el despropòsit de combatre posicions ideològiques per la via judicial.

A mitja tarda ha transcendit que el jutjat d’instrucció 5 de Badalona ha obert diligències penals per un suposat delicte de desobediència de l’Ajuntament de Badalona, a instàncies del grup municipal del PP. D’altra banda, aquest dijous a les onze del matí els membres de l’equip de govern han estat convocats a la Ciutat de Justícia per a declarar, en aplicació del seu dret a rèplica a l’ordre que els obligava a fer festa. "Defensarem que l’acord era legal, i hi portarem l’acta de la reunió i l’acord amb els sindicats", ha detallat Téllez.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici