,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Catalunya > Fira d’Economia Solidària de Catalunya

Fira d’Economia Solidària de Catalunya

Martes 18 de octubre de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Ver en línea : Vídeo V Fira d’Economia Solidària de Catalunya

La Fira d’Economia Solidària de Catalunya d’enguany serà molt especial. En aquest 2016 la FESC arriba a la seva cinquena edició; cinc anys que han servit per compartir amb totes les persones visitants que han passat per la fira un nou model d’economia més sostenible, més just i que posa a les persones al centre de la vida. Durant aquests anys, la fira ha servit també per articular i donar forma a un sector que any rere any s’enforteix, es consolida com a alternativa al capitalisme i és capaç de donar resposta a totes les necessitats del nostre dia a dia.

Enguany la FESC tindrà lloc els propers 21, 22 i 23 d’octubre i tornarà a repetir una vegada més a la Fabra i Coats del barri barceloní de Sant Andreu. Com a novetat per aquesta edició s’ampliarà la superfície destinada a l’àrea d’exposició d’empreses, cooperatives i associacions i es destinarà més espai a aquelles dedicades a la venda directa de productes agroecològics. L’ampliació del recinte també ha de permetre potenciar les activitats i zones d’intercooperació entre expositores, per tal d’afavorir la creació de xarxes sectorials i territorials i el desenvolupament de projectes compartits.

Economia social i territori

Enguany els continguts de la Fira giraran al voltant del tema central, l’economia solidària i el territori, i abordaran les qüestions estratègiques que afecten l’impuls de les economies alternatives. Proposem articular el programa al voltant de quatre eixos:

- Territori en cooperació, que inclourà projectes i estratègies d’extensió territorial i millora de la participació així com la innovació en la satisfacció de necessitats arreu del país.
- Recuperar sobiranies, on es tractarà l’economia solidària en sectors estratègics com l’energia, l’aigua, les tecnologies, l’agroecologia i un món rural viu, la inclusió de clàusules socials en la contractació pública o les mobilitzacions contra el TTIP.
- Creació de mercats socials, on es podran conèixer pràctiques dels àmbits de producció, consum, finances, monedes socials i d’intercooperació.
- Educació i cultura per a la transformació social, on es conjugarà la reflexió amb mostres d’art i cultura.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici