,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Internacional > Milers de persones es manifesten el 15O contra el TTIP i el (...)

Milers de persones es manifesten el 15O contra el TTIP i el CETA

Miércoles 19 de octubre de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Ver en línea : Campanya No al TTIP, CETA i TISA

Més de 75.000 persones es van mobilitzar el passat 15 d’octubre sota el lema “Les persones i el planeta per sobre de les multinacionals. No a la pobresa. No a la desigualtat. No al TTIP. No al CETA”. D’aquesta manera, l’Estat Español es va sumar a les centenars de protestes en tota Europa en ocasió de la Tardor en Resistència per demanar la immediata suspensió del tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i Estats Units (TTIP) i la ratificació del CETA (l’acord de la Unió Europea amb Canadà) prevista per a finals d’aquest any.

La convocatòria va ser realitzada per la Campanya No al TTIP al costat de l’Aliança contra la Pobresa amb motiu del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa (17 d’octubre). Entre ambdues, sumen una representació de més de 1500 organitzacions socials, ecologistes, sindicals i polítiques que denuncien un sistema que protegeix a les multinacionals, als mercats i al capital mentre empobreix a les persones, retalla els seus drets i degrada profundament el planeta que habitem.

Almeria, Còrdova, Màlaga, Sevilla, Zaragoza, Gijón, Lanzarote, Santander, Albacete, León, Burgos, Madrid, Barcelona, Reus, Salamanca, Valladolid, Lleida, Alacant, València, Vigo, Mèrida són algunes de les més de 50 ciutats que de manera autogestionada han convocat una multitud d’actes: conferències, accions, concentracions, cadenes humanes, concentracions i manifestacions.

Les protestes s’emmarquen en un escenari delicat: el 18 d’octubre, els Ministres de Comerç i Afers exteriors de la UE i Canadà s’han reunit a Luxemburg per decidir sobre el futur del CETA, l’aprovació final de la qual pel Consell, segons l’agenda, es preveu per a la cimera del 27 d’octubre. Si s’aprova, haurà de passar pel ple del Parlament Europeu a la fi d’aquest any. Una vegada aprovats, la volta enrere serà pràcticament impossible.

La Campanya No al TTIP assenyala que el Govern en funcions de Mariano Rajoy, qui ignora les veus de milers de persones, no té la legitimitat d’autoritzar la signatura del CETA. El govern en funcions ni tan sols ha demanat que es faci un debat parlamentari sobre el mateix. Si s’aprova en el Consell, el CETA podria ser aplicat provisionalment, a pesar que no s’ha informat al Senat, al Congrés i a les Comunitats Autònomes.

La setmana passada coneixíem la notícia que el parlament de Valonia ha confirmat el seu veto al tractat, la qual cosa implica que el govern de Bèlgica no té l’autorització de votar favorablement per a la signatura del mateix. Està per veure si el govern de Bèlgica diu “no” o si la pressió de la Comissió Europea i dels altres països ho converteix en una abstenció.

De votar un “no” això podria de facto bloquejar la conclusió de l’acord sent requerida la unanimitat dels Estats membres en el si del Consell per a la seva ratificació. Convé recordar que altres països es mostren preocupats com Àustria, Slovenia, Bulgària i Romania. Així mateix, el Tribunal Constitucional alemany la setmana passada va refusar el seu suport incondicional al CETA.

La Campanya No al TTIP critica la falta de presència dels principals mitjans de comunicació que una vegada més no han volgut posar el focus en les notícies importants. No solament no informen del que estan negociant a les nostres esquenes si no que tampoc dediquen les seves portades a les mobilitzacions socials que van succeir dissabte passat. Al seu torn, agraïm la gran labor d’altres mitjans de comunicació que sí responen a les demandes ciutadanes. Som moltes i molts per exigir la suspensió dels mal anomenats acords de lliure comerç i inversions, CETA, TTIP i TiSA i no se’ns podrà callar.

Campanya No al TTIP, CETA i TISA. 18 d’octubre de 2016

Recopilatori de premsa i fotogaleria del 15O aquí


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici