,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Internacional > Els interns del CIE d’Aluche abandonen la protesta després de passar (...)

Els interns del CIE d’Aluche abandonen la protesta després de passar la nit al terrat

Jueves 20 de octubre de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


La Directa. Membres de SOS Racisme i altres col·lectius socials es dirigeixen al centre per comprovar que no hi hagi abusos cap als interns amotinats

Després de 12 hores de protesta i negociacions, els prop de 40 interns amotinats al terrat del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) d’Aluche (Madrid) han començat a baixar a les seves habitacions a dos quarts de deu del matí. Des del centre afirmen que han acordat amb ells que no hi haurà represàlies contra els participants en la protesta. Des de SOS Racisme i altres col·lectius que treballen sobre migració s’han dirigit aquest matí al centre per intentar entrevistar-se amb els interns i comprovar que no s’exerceixen violacions dels seus drets. Desenes de persones han acudit aquest matí per reclamar el tancament dels CIE.

A les 21:25 hores d’ahir a la nit, diverses desenes d’interns del centre es van amotinar al terrat, on es van mantenir durant tota la nit cridant consignes com a "llibertat" o "dignitat". Una dotzena de cotxes de la policia municipal i nacional espanyola, a més de personal del Samur i bombers, van mantenir un cordó de seguretat al voltant del CIE.

Fins al lloc es van acostar càrrecs electes de l’Ajuntament, com els regidors Guillermo Zapata o Carlos Sánchez Mato, o la diputada regional Lorena Ruiz Horta, a més de membres de col·lectius socials que van mostrar el seu suport als interns amotinats. El primer càrrec en arribar va ser el regidor de Seguretat, Javier Barber, qui va explicar que les negociacions les estava duent a terme la Policia Nacional i personal del Ministeri d’Interior. Barber va subratllar que els CIE són "una experiència fallida" i que "no és de rebut que hi hagi gent tancada per un tema administratiu".

A les 4 de la matinada, un grup format per diputats estatals, regionals, senadors, el regidor de Seguretat, Policia Municipal i bombers, va intentar entrar al centre d’internament, però la Policia Nacional els va tallar el pas. Amb aquest intent, Barber va voler posar en evidència la negativa del Ministeri de l’interior a cooperar amb l’Ajuntament en la cerca d’una solució.

El regidor va afirmar que des de l’Ajuntament, l’alcaldessa Manuela Carmena havia ofert el seu suport per negociar i intervenir amb els interns a la delegada de Govern, Concepción Dancausa. Des de l’Assemblea Madrid Lliure de CIE, formada per col·lectius de protecció dels drets humans, van intentar negociar amb l’Ajuntament, en els últims mesos del passat any, la presentació d’una moció per instar al Govern central a tancar el CIE de Aluche, però l’Ajuntament va refusar presentar al Ple la moció per la falta de suport per part del PSOE.

A principis d’aquest mes, el CIE de Sangonera la Verda, a Múrcia, va viure també la fugida de 67 dels seus interns –44 d’ells detinguts per Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana diverses hores després. L’episodi va provocar que fins al Sindicat Unificat de Policia (SUP) protestés pel paper que juga la policia en aquests centres. "El control dels interns dels CIE no és una labor policial", assenyalava el sindicat en Twitter.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici