,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Comunicats > L’única solució per als CIEs és el seu tancament immediat

L’única solució per als CIEs és el seu tancament immediat

Jueves 20 de octubre de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


L’única solució per als CIEs és el seu tancament immediat

La nit del dimarts 18 i durant tota la matinada del dimecres 19 d’octubre, un grup de persones migrants ha restat al terrat del CIE (Centre d’Internament per a Estrangers) situat al madrileny districte d’Aluche en senyal de protesta per la seva reclusió. Les mostres de suports des de sectors activistes arribaren tan ràpidament com el desplegament policial associat i la petició, des de càrrecs públics i altres veus reconegudes, perquè el "motí es resolgués pacíficament i respectant els drets humans" dels i les que protestaven. Benvingudes siguin aquestes sol·licituds. Però no n’hi ha prou. No podem deixar que l’esdeveniment amagui el problema de fons.

Els CIEs són presons on no regeix pau alguna i on els drets més fonamentals són violats des de la seva mera existència i funcionament. Les persones migrants són recloses en aquests centres per la seva situació irregular d’estada. El que en condicions normals suposaria una simple falta administrativa, es converteix en l’avantsala per despullar de qualsevol dret a tenir drets i una privació de llibertat durant un màxim de 60 dies a l’espera d’una repatriació que, en la majoria dels casos, mai arriba. L’objectiu no és altre que trencar al col·lectiu migrant, despullant de qualsevol dret i injectant por per així modelar una mà d’obra barata i dòcil que permeti alimentar les taxes d’explotació creixents que necessita una Europa sumida en una crisi de rendibilitat sistèmica.

Contra tot això s’ha rebel·lat qui protestava a Aluche cridant "Llibertat!". I enfront d’això, no n’hi ha prou amb demanar que no siguin repatriats ni que s’eviti qualsevol repressió addicional, en forma de represàlia, contra les i els reclusos. Els CIEs són Guantànamos europeus. Veritables presons de la vergonya. Forats negres de la humanitat. Quan una falta administrativa obre la porta a una violació sistemàtica dels drets més fonamentals, el problema és de l’administració i de les lleis que ho permeten. Unes lleis tramposes que alhora que empresonen persones que no han comés cap delicte, permeten que aquests centres puguin continuar funcionant sense cap llicència, com és el cas del CIE de Zona Franca a Barcelona, i això malgrat els esforços per part de l’Ajuntament per tal d’aconseguir el seu tancament definitiu. La reobertura d’aquest juliol passat va ser un clar exemple d’algunes de les limitacions que es trobem els ajuntaments del canvi, i de la necessitat de continuar la lluita al carrer per aconseguir victòries.

Rebel·lar-se contra això no és un motí, sinó un acte de dignitat i justícia elemental. No hi ha migrants de primera i de segona categoria. La fam i la misèria maten tant com les bombes i les bales. Cercar un futur millor no és un delicte. Migrar és un dret i cap ésser humà és il·legal.

Des d’Anticapitalistes enviem el nostre suport militant a qui legítimament protestava a Aluche contra la seva reclusió, exigim el tancament immediat de tots els CIEs existents a l’Estat espanyol i el desmantellament dels mecanismes repressius que conformen l’actual Europa Fortalesa.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici