,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Estat Espanyol > El 26 d’Octubre al carrer en contra de les revàlides! Tenim dret a (...)

El 26 d’Octubre al carrer en contra de les revàlides! Tenim dret a estudiar

Sábado 22 de octubre de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Estudiants Revolta Global - Esquerra Anticapitalista

Cada nou curs ens porta més agressions contra el nostre dret a estudiar. Aquest any venen les revàlides: unes proves al final de l’ESO i del Batxillerat, en les que es decidirà si aconseguim el títol o no. Aquests exàmens, que enguany seran "de prova", formen part de la implantació de la LOMCE. Una llei que tota la comunitat educativa ha rebutjat en manifestacions, vagues, recollida de signatures i tota classe de protestes sense ser escoltades.

Per què diem no a les revàlides?

- Converteixen l’educació en una carrera d’obstacles. Qui no aprovi la prova de 4t de l’ESO, només podrà accedir a l’FP Bàsica o intentar buscar feina. Encara que aprovi l’FP Bàsica, no podrà estudiar batxillerat, ni tindrà l’ESO. Milers de noves treballadores precàries i gairebé sense formació.

Qui no aprovi la de segon de batxillerat, no podrà accedir a la Universitat. A més, la llei obre la porta a què les universitats creïn les seves pròpies proves d’accés, és a dir, obre la porta a què hi hagi universitats públiques més elitistes que altres. Si tenim en compte que el model de finançament de la LOMCE dóna més diners als centres amb millors resultats, no hi ha dubte que als instituts de barris populars (amb ràtios altíssimes i baix pressupost) poca gent arribarà a la Universitat.

- Són antipedagògiques: 2 o 4 cursos valorats amb uns únics exàmens? No inclouen altres competències com poden ser: El treball en grup, l’esforç, el progrés durant el curs, etc. Aprendre no és repetir com lloros un currículum estandarditzat.

Què fem en contra de les revàlides?

Lluitar, organitzar-nos en cada institut per mobilitzar-nos en contra de les revàlides i preparar-nos per boicotejar-les si no les retiren. Cridar ben clar que la pública és de totes i no es toca. Seguir defensant una educació pública, de qualitat, laica i per a tots i totes. Una educació al servei de les classes populars i no d’una minoria.

Què fa una noia com tu en un col•lectiu com aquest?

Al novembre del 2015 el feminisme va omplir Madrid. Aquell dia, desenes de milers de dones de totes les edats, van prendre els carrers per dir prou a la violència masclista. I moltes de les que hi vàrem ser, érem joves. Les dones joves foren la clau aquell dissabte. Un any després, les organitzacions juvenils de dones, siguin col•lectius o cafès feministes, s’han multiplicat i han crescut per tot l’Estat.

Aquestes joves, hem crescut amb el 15M, les marees, la PAH, i amb tots els moviments d’impugnació davant una societat que no només ens roba el futur, sinó que ens deixa sense present. Entre totes aquestes lluites, una victòria: tombar la reforma de l’avortament de Gallardón.

Un triomf que ens va ensenyar que sí, que es pot si ens organitzem i mobilitzem. Ara, les joves sabem que la lluita serveix, i no només sabem això; també hem après a reconèixer la violència perquè la vivim dia a dia. No és natural ni puntual, sinó una agressió estructural i que a més, té causa: el patriarcat.

Aquestes joves hem après que violència és també una legislació que facilita el nostre acomiadament, que permet la desigualtat salarial i la misèria. La violència és a tot arreu, inclús a les aules i a la publicitat sexista dels mitjans de comunicació. A més, sabem que la violència és més que una bufetada, que també està en tot allò micro: en aquelles bromes, en el to de superioritat, en l’ocupació de l’espai físic, en assumir que som d’una determinada manera...

Però hem après una altra cosa més. A lluitar, a reconèixer la violència i les eines imprescindibles: les xarxes de dones. Llaços que ens ajuden a suportar la càrrega, a reflexionar, a aprendre i a empoderar-nos. Perquè si l’opressió és quelcom compartit, la seva solució també.

Organitza’t i lluita amb les teves companyes.

info portfolio


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici