,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Comunicats > Davant el cop de la mafia. Democràcia.

Davant el cop de la mafia. Democràcia.

Jueves 27 de octubre de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Comunicat de Revolta Global - Esquerra Anticapitalista davant la investidura

Es confirma el que estava previst, el PSOE i Ciutadans investiran a Mariano Rajoy com a president del govern, facilitant activament un govern del PP que només portarà més corrupció, precarietat i retallades a la gent treballadora i un nou obstacle per al dret a decidir dels pobles de l’Estat Espanyol. El règim forma una gran coalició per mantenir intactes els interessos del IBEX35 i intentarà tancar l’onada democràtica que va obrir el cicle de mobilitzacions del 15M i que posteriorment es va reflectir amb la irrupció de Podemos, el municipalisme i les confluències alternatives de les candidatures d’unitat popular.

Però, la fortalesa del règim es basa en una majoria parlamentària inestable, plena de contradiccions internes, un PP enfortit pels impulsos conservadors d’un sector de la població però incapaç de tocar el seu sostre per l’erosió provocada pels casos de corrupció i les polítiques antisocials contra la ciutadania i en favor d’una minoria. El PSOE ha permès el govern del PP per mitjà d’un cop de mà intern orquestrat de manera escandalosament antidemocràtica pel seu aparell i els seus barons, provocant una gran desafecció entre molts socialistes honestos per als quals l’idea d’una aliança del seu partit amb el PP era inconcebible. Ciutadans s’ha mostrat desesperat per evitar unes noves eleccions, no tant per "responsabilitat", sinó per que són conscients de la pèrdua de credibilitat per la seva política d’aliances oportunista i la seva incapacitat per ser alguna cosa més que la crossa dels grans partits.

Això no significa que automàticament anem a "guanyar" en un futur. Hem de construir la nostra victòria en un context on els partits aplicaran polítiques d’austeritat i a la vegada, tractaran de tancar la crisi del sistema polític. Per això a Revolta Global - Esquerra Anticapitalista ho tenim clar: és el moment de reprendre el pols de la lluita social, utilitzant les posicions representatives de les confluències, En Comú Podem, Podemos i les candidatures municipals com eines per construir institucions des de baix, per mitjà de les resistències contra la gran coalició, construïm una majoria social contra l’explotació i l’exclusió. Una majoria social de treballadors, joves, dones, autònoms, professionals, precàries que construeixi contrapoders als barris, pobles i centres de treball, que mantingui el pols en el conflicte pels nostres drets i capaç de convertir-se en alternativa a la gran coalició del règim i les elits.

Per això donem suport a la mobilització convocada per diversos col•lectius durant la investidura. Volem visibilitzar que no ens rendim, que no ens resignem, que apostem per seguir ocupant l’espai públic, que no concebem la política com una cosa que només es pugui fer als parlaments, sinó que apostem per desplegar la lluita per la transformació social en tots els àmbits possibles. Per què la majoria parlamentària del PP, PSOE i Ciutadans governarà contra la majoria social, és el moment de construir poder popular per conquerir la democràcia.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici