,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Internacional > El xantatge de la Unió Europea obliga a Bèlgica a aconseguir un acord per (...)

El xantatge de la Unió Europea obliga a Bèlgica a aconseguir un acord per desbloquejar la signatura del CETA

Domingo 30 de octubre de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Comunicat de la Campaña NoalTTIP, CETA TiSA

27 d’octubre de 2016

A uns pocs dies de les declaracions del Primer Ministre belga, Charles Michel, relatives a la impossibilitat per part de Bèlgica de signar el CETA i de la cancel·lació de Cim UE-Canadà, prevista per avui 27 d’octubre, en la qual l’es esperava signar l’acord, arriba la notícia que el Govern federal de Bèlgica i els Executius regionals del páis han aclanzado finalment un acord per donar al govern federal belga llum verda per a la signatura de l’acord comercial entre la Unió Europea i Canadà i de facto desbloquejar la signatura del tractat.

Una còpia de l’acord (una declaració entre el govern federal i els regionals) va ser enviat als ambaixadors dels 28 Estats membres, que es reuniran en breu en la formació del COREPER (el Comitato de Representants Permanents encarregat de preparar els treballs del Consell de la Unió Europea) per discutir si acceptar l’oferta belga.

Recordem que diversos governs regionals belgues s’havien posicionat en contra de l’autorització de la signatura del CETA: Valonia, la Federació de Valonia – Brussel·les i Cocof (la comunitat francesa), mentre el govern federal, la comunitat alemanya i la flamenca recolzen el ‘si’ a l’autorització. Bèlgica és l’únic país que atribueix als seus parlaments regionals el poder constitucional d’oposar veto als acords internacionals de comerç abans de l’autorització de la seva signatura.

El ‘acord’ belga no aporta modificacions rellevants al text del tractat UE-Canadà. Es tracta més aviat d’una declaració conjunta entre el Govern federal i els governs regionals que, sota certes condicions, han autoritzat a la signatura del CETA.

Aquí podeu veure les condicions de l’acord.

Arribats a aquest moment no podem parar la lluita.

Des de la Campaña NOalTTIP seguim denunciant les polítiques comercials de la Unió Europea i fem una crida a recolzar la Mobilització Continental de Llatinoamèrica els dies 4 i 5 de novembre, organitzant accions de protesta als diferents territoris.
Totes i tots, des dels diferents llocs del planeta hem de seguir lluitant per aconseguir desmantellar i transformar el regimen internacional de comerç i inversió, l’arquitectura de la impunitat i el poder de les empreses transnacionals. Per això el més important és seguir en la lluita.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici