,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Comunicats > Feminisme per viure millor: Un crit contra les violències masclistes - (...)

Feminisme per viure millor: Un crit contra les violències masclistes - 5N

Jueves 3 de noviembre de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


El 7N de l’any passat milers de dones protagonitzavem una mobilització feminista històrica a l’Estat Español repudiant les formes de violència que pren el masclisme cap a nosaltres. Aquest any anem a fer de novembre un mes d’agitació, omplim aquest 5N Tarragona de feminismes, per que cada dia més dones veiem el feminisme com una eina indispensable per fer front a les violències. Ens volen soles, però dia a dia som més les que ens organitzem, les que juntes generem suport mutu enfront dels discursos de l’odi, la culpa i ho aïllament. Milers les que, mentre resistim, assagem noves formes de relacionar-nos, d’organitzar la vida. I no ens resignarem. No ens resignem al nou govern, ni a la crisi, ni a totes les formes que pren el sistema per explotar-nos i dominar-nos. Les feministes redoblarem esforços davant la complicitat i no callarem veient com ens retallen la vida.

Perquè sabem que no hi haurà una societat lliure de violències masclistes si no acabem amb la cultura de la possessió, la gelosia i el control; si no derroquem la creença que els nostres cossos són territoris de conquesta al carrer, al treball o a casa; si no posem al centre de les polítiques públiques i de l’economia les cures i fem front a la feminització de la pobresa i a la discriminació laboral; si no ens oposem fermament a la islamofobia i a totes la formes de racisme a les quals són exposades milers de dones; si no acabem d’una vegada amb l’exclusió, el fet sistemàtic de ser posades en qüestió i atacades públicament por el fet de ser dones; si no entenem que darrere del 86, hi ha 86 persones que aquest any han estat assassinades por el fet de ser dones. Perquè sabem que només acabarem amb les formes de control, discriminació i dominació masclistes i patriarcals amb un revulsiu social que faci trontollar les seves bases.

Un revulsiu que comença a despuntar a tot el món. El mes passat, les dones argentines es posaven en vaga parant el país contra les violències masclistes donant un missatge a la societat: les mateixes que som colpejades, assetjades i insultades som les que movem el món i podem parar-lo. En solidaritat milions de dones llatinoamericanes feien recórrer por tot el continent una crida de suport. Setmanes abans a Polònia una vaga de dones paralitzava el país i tombava una contra-reforma que pretenia prohibir el dret al propi cos, a l’avortament. Davant la l’enduriment de les polítiques d’ajust i de totes les formes de violència cap a nosaltres pel fet de ser dones, som milions arreu del món les que ens alcem per donar un missatge de lluita.

Perquè ens volem vives, ens necessitem auto-organitzades: feminisme per viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes!


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici