,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Comunicats > El 12N sortim al carrer per una educació pública popular i democràtica.

El 12N sortim al carrer per una educació pública popular i democràtica.

Martes 8 de noviembre de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Volem el 6% del PIB per l’educació pública.

A 8 anys de la seva aplicació resulta patent com la LEC (Llei d’Educació de Catalunya) ha estat un dels instruments més eficaços per desmantellar les millors tradicions de l’escola catalana i posar els recursos públics al servei del mercat.

Veure com l’educació s’està intentant convertir en una autèntica màquina d’estratificació social per donar resposta a un mercat laboral, cada cop més dualitzat i precaritzat, resulta indignant per totes les que creiem en una educació pública per a tots i totes.

Els instruments d’aquesta gran transformació són ja prou coneguts: una concepció gerencial i empresarial de l’autonomia, gestió piramidal i antidemocràtica, decrets de plantilles, EROs encoberts, retallades, "fundacions" privades, externalitzacions, agències de qualificació uniformitzadores que classifiquen els i les infants en "caducats" o aptes per a un mercat laboral cada vegada més precaritzat, desplegant un model de competència entre centres que fa abstracció de les necessitats de l’alumnat mentre es desvien immensos recursos públics cap a les patronals religioses de la concertada (retallen el 22% en la pública i augmenten el 17% en la concertada).

Una transformació que condueix cap a la mercantilització i privatització de l’educació pública amb l’objectiu de relegar-la a una funció purament assistencial; amb una ofensiva ideològica conservadora, sexista, patriarcal; amb criteris pedagògics productivistes, adaptats a les necessitats del mercat, una escola per a "emprenedors", amb convenis amb la Banca, per ensenyar des de petits que a la vida "l’èxit" és per a qui sap donar cops de colze al que té al costat i que qui "fracassa" és perquè és un “inútil”.

Les classes populars ja en tenim prou, no necessitem més “coaching” empresarial a l’escola pública, ni més “segells de prestigi pedagògic” de “La Caixa” amb l’objectiu “d’incentivar” la competència entre famílies, centres i docents. Necessitem més recursos i democràcia als centres, els dos puntals bàsics que han impulsat històricament la innovació pedagògica i l’educació de qualitat per tots i totes independentment del seu origen i la seva classe social.

Mentre el Govern de JuntPelSí parla dels “pressupostos més socials de la història” resulta que es nega a pujar l’IRPF a les rendes més altes, paga 30 milions d’euros anuals a 16 escoles d’elit de l’OPUS que segreguen per sexe i es dedica a tancar línies públiques de P3 i mantenir les concertades tal com ha denunciat el Síndic de Greuges de Catalunya.

Un Govern que fa un ús discrecional de la llei de Catalunya i la desobeeix en allò que l’interessa: quan li marca una inversió del 6% del PIB en educació i que ara no arriba ni a un 3%, amb un decalatge pressupostari de 9.000 milions d’euros.

Un Govern que desobeeix les resolucions del seu propi Parlament quan l’insten a pujar les beques menjador a la mitjana d’alumnes per sota de l’ombrall de la pobresa (només hi ha 98.000 beques de les 351.500 que caldrien) i a retirar el Pla Pilot de provisió de plantilles que obre les portes a l’arbitrarietat, al nepotisme i a la discriminació per raons ideològiques i de gènere en la funció pública.

Un Govern que s’omple la boca de sobirania i segueix aplicant contra el criteri del Consell escolar de Catalunya la LOMQUE.

Un Govern que aprova resolucions “d’inici d’un procés constituent ciutadà, participatiu, obert, integrador i actiu...” i es nega a debatre sobre el model educatiu sobre una ILP educativa avalada per més de 95.000 signatures que l’insta a garantir l’accés universal i gratuït a l’educació pública des de l’escola bressol fins a la universitat.

Per tot això i molt més, Revolta Global recolzem la convocatòria de manifestació de l’Assemblea Groga aquest dissabte 12 de Novembre, a les 17h a Plaça Universitat, per revertir les retallades vinguin de Brussel·les, de l’Estat o de la Generalitat. I us animem a continuar les lluites i participar també en la resta de mobilitzacions en defensa de l’educació pública: 17N universitats, 24N instituts, i a donar suport a la vaga que estan impulsant organitzacions sindicals a primària i secundària. Aquesta tardor sortim al carrer per cridar:

Pressupostos sobirans són pressupostos socials!

Ni LOMQUE NI LEC!

Ministre dimissió!!

Consellera dimissió!!

Volem innovació real, no màrqueting empresarial!

Volem el 6% del PIB per l’educació pública!!


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici