,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Catalunya > Una marea lila inunda Tarragona contra les violències masclistes

Una marea lila inunda Tarragona contra les violències masclistes

Martes 8 de noviembre de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


La Directa.

En un ambient reivindicatiu i festiu, milers de dones –5.000, segons les organitzadores– han inundat avui els carrers de Tarragona per protestar contra les violències masclistes. Amb el lila com a color majoritari, la manifestació ha arrencat de la plaça Imperial Tàrraco cap a les dotze del migdia i ha recorregut tota la Rambla Nova. La marxa ha estat convocada per diversos grups feministes de Catalunya i el País valencià que s’han constituït en la Plataforma Feminista 5-N a Tarragona.

Segons l’organització, l’objectiu principal de la protesta ha estat "denunciar les violències masclistes i la manca d’una resposta contundent per part de les administracions i el govern". Des del País Valencià, Paula García, regidora d’igualtat i dona d’Ontinyent, destaca que "l’any passat algunes ja vam participar en un bus per anar al 7-N a Madrid i ja tenim certa experiència en això de moure’ns per defensar els nostres drets, estem fartes de ser tractades com meres xifres".

Tot i algunes estones de pluja intermitent que han fet treure els paraigües, l’amalgama de dones i alguns homes d’edats i procedències diferents ha recorregut Tarragona denunciant la violència que milers de dones pateixen cada dia. Montserrat Cervera, activista veterana de Ca la Dona, present a la manifestació, ha destacat que "tot i el proper 25-N, aquesta ha estat una manera de començar a fer una mica de soroll als carrers i fer sentir el nostre crit". A més, afirma que ha viscut la manifestació amb "molta il·lusió per ajuntar forces amb tantes dones d’arreu dels Països Catalans contra la violència masclista".

"Cal ser contundents, ajuntar-nos i treballar en tots els àmbits per atacar les arrels de les violències masclistes que no són unes altres que el patriarcat", ha explicat Maria Rovira, Regidora de la CUP - Capgirem Barcelona a la capital catalana, també present a la manifestació. També ha destacat que avui mateix han assassinat a una dona a la Catalunya Nord. La mobilització ha aplegat també altres formacions polítiques com Podem o ICV-EUiA, col·lectius feministes molt diversos i també sindicats.

El Cas Bershka, protagonista del manifest de Cau de Llunes

La manifestació s’ha acabat a dos quarts de tres de la tarda al final de la Rambla Nova, on s’ha aixecat un pilar de quatre femení, i l’Assemblea Feminista de Tarragona Cau de Llunes ha llegit un manifest. En el manifest s’ha recordat la situació del cas de violència policial conegut com Cas Bershka, que arribarà als jutjats més de set anys després la setmana vinent. Itziar Lete, activista d’aquest grup, ha dit que "ens trobem amb la dicotomia d’haver de treballar amb gent del PSC en aquesta manifestació mentre estan com a acusació des de l’Ajuntament en el Cas Bershka". Per tant, ha afirmat que viuen "amb il·lusió aquesta mobilització en què s’ha de marcar un feminisme de classe, però tocant de peus a terra".

A més, s’ha llegit un manifest conjunt, s’ha fet un acte simbòlic per obrir les fronteres de la mà de Stop Mare Mortum i una performance del grup Averlasailas: Teatro de lo Posible, que ha denunciat les violències masclistes en els espais de festa. En acabar la mobilització, hi ha hagut un dinar col·lectiu els beneficis del qual es donaran íntegrament com a fons antirrepresiu pel cas Bershka


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici