,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Catalunya > Jornada de lluita de l’estudiantat universitari català per reclamar (...)

Jornada de lluita de l’estudiantat universitari català per reclamar la gratuïtat de les matrícules

Domingo 20 de noviembre de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Ver en línea : Web de La Directa

Al voltant de 2.000 estudiants es van manifestar ahir al vespre a Barcelona, en el marc de la jornada de lluita convocada per diverses organitzacions sindicals estudiantils, coincidint amb el Dia Internacional de l’Estudiant. La protesta estava impulsada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP), l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), el Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i diverses assemblees de facultat.

Amb l’eslògan "Caminem cap a la Universitat gratuïta" (que es va haver de reduir a "Universitat gratuïta" en la pancarta d’encapçalament, ja que era més ampla que el carrer) encapçalant la marxa, les manifestants van partir de la plaça de la Universitat passades les 6 de la tarda, tot reclamant una reducció del 30% en les tarifes de les taxes universitàries com a primer pas per a la gratuïtat total del sistema universitari, així com l’equiparació total de les condicions d’accés al màster amb les de grau. La convocatòria també tenia l’objectiu de denunciar l’incompliment per part del Govern català d’una moció aprovada al Parlament el passat mes d’abril, que plantejava una moratòria al decret 3+2.

La manifestació va acabar a la plaça de Sant Jaume pels volts de les 7, on representants de les organitzacions convocants van llegir diversos parlaments. Paral·lelament, durant el dia d’ahir, van tenir lloc aturades en diverses universitats catalanes. A Girona, prop de 100 estudiants es van manifestar per diversos carrers de la ciutat, amb una aturada davant de la seu de la Generalitat, durant la qual es va llegir un manifest que recordava que el mateix consell de rectors d’universitats públiques de Catalunya s’ha posicionat a favor de la gratuïtat de les matrícules.

info portfolio


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici