,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > NotÝcies > Catalunya > Jornada de lluita de l’estudiantat universitari catalÓ per reclamar (...)

Jornada de lluita de l’estudiantat universitari catalÓ per reclamar la gratu´tat de les matrÝcules

Domingo 20 de noviembre de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Ver en línea : Web de La Directa

Al voltant de 2.000 estudiants es van manifestar ahir al vespre a Barcelona, en el marc de la jornada de lluita convocada per diverses organitzacions sindicals estudiantils, coincidint amb el Dia Internacional de l’Estudiant. La protesta estava impulsada pel Sindicat d’Estudiants dels Pa´sos Catalans (SEPC), l’Associaciˇ d’Estudiants Progressistes (AEP), l’Associaciˇ de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), el Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i diverses assemblees de facultat.

Amb l’esl˛gan "Caminem cap a la Universitat gratu´ta" (que es va haver de reduir a "Universitat gratu´ta" en la pancarta d’encapšalament, ja que era mÚs ampla que el carrer) encapšalant la marxa, les manifestants van partir de la plaša de la Universitat passades les 6 de la tarda, tot reclamant una reducciˇ del 30% en les tarifes de les taxes universitÓries com a primer pas per a la gratu´tat total del sistema universitari, aixÝ com l’equiparaciˇ total de les condicions d’accÚs al mÓster amb les de grau. La convocat˛ria tambÚ tenia l’objectiu de denunciar l’incompliment per part del Govern catalÓ d’una mociˇ aprovada al Parlament el passat mes d’abril, que plantejava una morat˛ria al decret 3+2.

La manifestaciˇ va acabar a la plaša de Sant Jaume pels volts de les 7, on representants de les organitzacions convocants van llegir diversos parlaments. ParalĚlelament, durant el dia d’ahir, van tenir lloc aturades en diverses universitats catalanes. A Girona, prop de 100 estudiants es van manifestar per diversos carrers de la ciutat, amb una aturada davant de la seu de la Generalitat, durant la qual es va llegir un manifest que recordava que el mateix consell de rectors d’universitats p˙bliques de Catalunya s’ha posicionat a favor de la gratu´tat de les matrÝcules.

info portfolio


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici