,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Vídeos > Bombers denuncien com darrera incendis domèstics hi ha pobresa (...)

Bombers denuncien com darrera incendis domèstics hi ha pobresa energètica

Domingo 20 de noviembre de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Vídeo dels #BombersAmbLaILP sobre la pobresa energètica

Pots veure el vídeo aquí

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya s’adhereixen a la ’ILP Habitatge’ contra els desnonaments i la pobresa energètica promoguda per l’Observatori DESC, la PAH i la APE.

Els bombers denuncien en aquest video que darrera de molts incendis doméstics hi ha situacions de pobresa energètica i precarietat en l’habitatge que estan invisibilitzades. La pobresa energètica a dia d’avui ja afecta a 320.000 famílies a Catalunya. En molts incendis domèstics hi trobem un patró comú: un tall de subministrament per manca de recursos que deixa a les famílies sense accés a béns de primera necessitat com la llum o la calefacció. En aquest sentit, són factors de risc habitual les instal·lacions elèctriques defectuoses, les preses de subministraments irregulars, sobrecàrregues d’instal·lacions i electrocucions. A aquests riscos cal sumar-hi els relacionats amb la utilització d’estufes improvisades de llenya i de gas. Aquests factors es multipliquen davant les dificultats per accedir a un habitatge digne, que obliguen a moltes famílies a l’ocupació d’immobles buits o la supervivència en situacions de molta precarietat.

Malgrat que no és la primera vegada que els Bombers denuncien aquesta problemàtica, es tracta d’una realitat totalment silenciada. Els Bombers denuncien com els Informes que es realitzen després d’una intervencio per un incendi domèstic acostumen a atribuir la causa a accidents fortuïts i no a la situació de pobresa energètica o d’infrahabitatge que patia la família.

#BombersAmbLaILP

Els Bombers que surten en aquest video formen part dels parcs de bombers de Barcelona, Badalona, Sant Feliu de Llobregat i Cornellà.
Video realizat per Comando Video per les entitats promotores de la ILP Habitatge (La PAH, la APE i l’Observatori DESC)


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici