,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Catalunya > L’Obra Social de la PAH anuncia l’ocupació d’un bloc (...)

L’Obra Social de la PAH anuncia l’ocupació d’un bloc d’habitatges a la vila de Gràcia

Martes 22 de noviembre de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Directa.cat - Als pisos ja hi viuen cinc persones, una de les quals és menor, mentre que el local dels baixos serà la nova oficina d’habitatge del barri. L’immoble va ser adquirit el mes d’octubre per una filial del fons d’inversió Goldman Sachs.

Amb una roda de premsa i un vermut popular a la plaça del Sol, l’Obra Social de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca (PAH), amb el suport de la PAH de Barcelona i l’Oficina d’Habitatge de Gràcia, ha presentat aquest matí un edifici recuperat al número 156 de la Travessera de Gràcia de Barcelona. L’immoble, anomenat #BlocJahnela –que significa finestra en portugués–, ja fa setmanes que està ocupat però no s’ha fet públic fins avui, dia en el que les ocupants també han anunciat que utilitzaran els baixos de l’edifici per a diverses activitats vinculades a col·lectius del barri, entre elles la mateixa Oficina d’Habitatge de Gràcia, que el juny de l’any passat va ser desallotjada de l’immoble que ocupava a la plaça del Sol i que té com a objectiu cercar solucions col·lectives als problemes vinculats a l’habitatge.

Video aquí

L’immoble és propietat de la immobilària Promociones Lladero, SA, una filial del fons Picton Investments, SL. Tant una com altra societats estan presidides per Ana Estrada López. Estrada és la persona de referència del fons d’inversió estatunitenc Goldman Sachs a l’Estat espanyol i se la considera la responsable de l’estratègia de la filial estatal d’aquest fons que, des de l’any 2013, va posar en marxa una operació a gran escala per acaparar fins a 5.000 immobles protegits. A principis del mes d’octubre, la filial de Goldman Sachs Promociones Lladero va adquirir habitatges per valor de 62 milions a Lluis Marsà, l’home fort de la immobiliària La Llave de Oro, operació en la qual estava inclós l’edifici ara ocupat per l’Obra Social de la PAH.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici